Reklama

Reklama

Vděčné téma o Plaváčkovi, jemuž u kolébky věští sudičky za manželku princeznu, královu dceru, se v roce 1986 dočkalo zpracování s představiteli české populární hudby. Zpěvák S. Hložek, populární hvězda tehdejší generace teenagerů, se zhostil role Plaváčka, v níž se uchází o ruku krásné princezny v podání I. Bartošové. Aby se však se svou milovanou mohl oženit, musí navštívit děda Vševěda a princeznině otci od něho donést tři zlaté vlasy… I další role si zahrály a zazpívaly mnohé známé tváře populární hudby jako např. M. Rottrová, P. Bobek, M. Drobný, K. Černoch, V. Neckář nebo L. Kozderková. Příběh vznikl na motivy známé pohádky "Tři zlaté vlasy děda Vševěda" K. J. Erbena. (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

otík 

všechny recenze uživatele

Kompletně zpívaná pohádka trvající přes hodinu a čtvrt? Odvážný projekt, který se docela zdařil, ale děti určitě nenadchl. U tohohle nemůže malé dítě vydržet ani půl hodinu. Pro dospělého je to ale celkem slušná příležitost jak si jinou cestou připomenout pohádku o Plaváčkovi. Z průměrné šedi vybočuje role Josífka Zímy, jehož Děda Vševěda hraje všemi možnými zlatými barvami. Hudba: Pavel Skalický ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Skvělá melodická hudba, která je psaná na tělo jednotlivým protagonistům známé pohádky a přitom zní kompaktně. To že něteří zpěváci jsou toporní jako herci bych odpostil. Typově Bobeb jako král, Černoch jako ihlíř, Helekal coby rybář jsou petfektní. Stejně jako Adam jako stařec nebo převozník Drobný. Trošku přestáŕý je chlapec ala Neckář. Ale hudebně tam sedí perfektně. Ale to snad všichni. A to i Hložek s Bartošovou. Sice jsou herecky asi nejslabší. Ale jak jsem psal. Hudebně je to psané na tělo. Koho musím vyzdvihnout jsou všechny tři sudičky - Finkovou, Molavcovou a hlavně geniální Kozderkovou. Co mi kazí celý vizuální vjem - to jsou šílené kostýmy. ()

Reklama

J.J.1972 

všechny recenze uživatele

Na pamiatku veľkým osobnostiam ČS. hudobnej scény: Karlovi Černochovi, Ivete Bartošovej, Pavlovi Bobkovi i Laďke Kozderkovej, no s úctou i k ostatným hudobným hviezdam (Rottrová, Neckář, Zíma, Drobný, Helekal), ktorí sú ešte medzi nami. Nádherný motív K.J.Erbena, kvalitné obsadenie hlavných úloh spevákmi, no v nepodarených divadelných scénach a v hrozných kostýmoch (Bartoška i Rottrová vyzerajú akoby došli z chemoterapie). A je to až veľmi "prespievané" naviac hudbou až príliš slabou, od neznámeho P.Skalického(?), s trápnymi tančekmi. Zároveň je vidno, že títo aj keď skvelí speváci, ozaj nie sú herci.....tak to celé nejako utrpelo... Oproti Tři zlaté vlasy děda Vševěda optimistickejšie ale ťažká nuda. Ale keď sa vo dverách objavil Zíma ako Děd Vševěd (viď aj galéria - šieste foto), to som sa nemohol nesmiať...vyzeral akoby strčil hlavu do medu a potom naň sadol celý úľ..... :D ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kolovrátková hudba je otřesná, otřesná, navíc ořezané výšky, Pavel Vítek zpívá jak ze sudu, špatně načasované délky písní - jednou dlouhá jak Lovosice o ničem, pak během půl minuty se přeskočí, jak Plaváček všem pomohl a dostal za to dary (tohle si v podstatě musíte domyslet). Jsou zde tedy sáhodlouhé scény, kdy očima popoháníme herce, ať už se pohnou a něco se děje, a pak scény, kdy se skočí v čase i přes důležité věci během chviličky. Pohádka působí jedině na nervy, jak je zdlouhavá, písně rvou uši, a zpěváci chudáci sami netuší, co a proč zpívají, natož hrají. Navíc se asi jelo na první dobrou, takže v obraze zůstaly i zjevné chyby (třeba když Černoch dětem do hrníčku něco nalévá, asi večerní polévku před spaním, a jedno dítě polije). Jinak poselství pohádky je taky podivné - co vlastně Plaváček udělal, že si zaslouží všechnu tu pomoc sudiček a kouzel? ()

offlineman 

všechny recenze uživatele

Nezvyklá pohádka, protože se místo mluvení zpívá, ale kvalitativně na velice dobré úrovni, protože tu jsou ještě zpěváci, kteří něco umí a něco dokázali. Dnes by se něco takového nenatočilo. Nacpaly by se tam celebrity ze Superstar a dalších pochybných "soutěží" a výsledek by stál za dvě věci! Jediné, co mě tu skutečně vytáčelo, byly ty nabírané rukávy na kostýmech!!! :-) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Průhonicích a na Konopišti. (rakovnik)
  • První sudičku si zahrála Linda Finková, vlastním jménem Ludmila Nopová, později Ludmila Genzerová, manželka populárního baviče, jejíž doménou je zpěv a muzikálové herectví, díky čemuž je na televizních obrazovkách jen skutečně výjimečně. (=woody=)

Reklama

Reklama