Reklama

Reklama

Zlá a závistivá Markyta (P. Mourková) touží po manželovi (P. Štěpánek) hodné Marjánky (M. Reifová), ale ještě víc se jí líbí jeho hostinec. A tak zavede nebohou Marjánku do bažin. Když se po mamince ptá malý Matýsek, pošle ho za ní. Naštěstí se o tom od bludiček dozví statečná Hančí (M. Kuklová), a protože má pro strach uděláno, vydá se těm dvěma na pomoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Marjáno, posílám ti kluka !!" ;) Na začátku 90.let byla Vlasta Janečková ještě pořád ve velké formě, a tak když přišla s poněkud morbidnější pohádkou plnou takřka geniálních vtipných hlášek inspirovanou chodskou poudačkou, která si pohrává s motivy závisti a samozřejmě i následujících božích mlýnů, nemohlo to dopadnout špatně.. O travičce už jsem slyšel, na Chodsku však žila Markyta, která našla zalíbení v topení !! Prostě topička !! ;) Netopila však v kamnech, ani koťata, ale především vesničany, jmenovitě svoji kamarádku Marjánku, záviděla jí manžela v podání jako vždy skvostého Petra Štěpánka, toho si Janečková očividně velmi oblíbila - Pokud lze se takto eufemisticky mluvit o muži, za něhož se vdala !! ;) - a prakticky v každé ze svých pohádek ho obdařila pořádným chlapáckým knírem, a hlavně hospodu, i jejího syna, který sociopatickou Markytu v podání až nechutně věrohodné Pavlíny Mourkové zase nakonec rozčiloval svým nekončícím steskem po pravé matce.. Jen by mě opravdu zajímalo, po kom to pískle zdědilo tak zrzavé pačesy..;) Jaké štěstí, že tu byla ještě Hančí, s níž se právě rozešel místní tlučhuba a přizdisráč Jirky Langmajera, v podání ještě ne, tolik jako dnes, otravné Michaely Kuklové, se svojí absencí pudu sebezáchovy hraničící až s poruchou osobnosti, která pomohla nejen bludičce Dany Morávkové, ale i těm dvěma nešťastníkům.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ona je to spíš balada nebo mortyát s dobrým koncem, než pohádka. Přece jen už jako dítěti mi tady vadilo to topení lidí jak na běžícím pásu, a i když je Pavlína Mourková dokonalá zlosyně neboli zlodcera, Kuklová je až táák strašně kladná a statečná, že to celé zase potopí (vtip). Celkově poněkud rozpačitý dojem, průměrné a někdy zbytečně zdlouhavé zpracování. ()

Reklama

PowPow 

všechny recenze uživatele

Na začátku uvidíme vražedný útok shozením z dvoumetrové výšky do kaluže, přičemž o další takové akční momenty nebude nouze. Další drsný prvek přidává Zindulka s frajerským lookem "na Brežněva". V průběhu se dozvíme i různé věci použitelné do praktického života, například, že pokud jste poctivý, nemůžete se utopit. No na nakonec všechno vyřeší boty, vedle kterých se i Baťa může jít utopit. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pavlína Mourková je přesně ten typ herečky, která může bez sebemenší námahy hrát potvory a pěkně zákeřné postavy.Právě takové postavy jí vždycky zblajznu i s navijákem. Kdo s čím zachází, tím také schází. Na štěstí v pohádkách vyhrává dobro nad zlem. Zlo je samozřejmě po zásluze potrestáno. Jinak by to ani být nemohlo. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná, kvalitní a podařená pohádka, ve které sice záporná postava spáchá dvě čistokrevné vraždy, ale dobro se přece jen ukáže silnější než zlo a vše skončí tak, jak v pohádce má. Kuklová si zahrála tak trochu Nebojsu a trochu zcela naivní dívku. Ale jsme v pohádce a tam takové věci neřešíme. Kladně hodnotím venkovní lokace, skutečný dům i nádobí, prostě filmařsky vše výborné. Naprostá spokojenost na to, že šlo o klasickou nedělní pohádku. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama