Celkově snesitelná TV pohádka.(20.1.2008)

Je to fakt drsná pohádka o jedné mrše, která má zálibu v topení lidí. Zároveň to mohla být inspirace pro moderní mafiánské praktiky jenž se u nás aplikovaly v podobě schazování človíčků do Orlické přehrady. Ale tehdejší králové podsvětí na to šli více od lesa : zastřelit, zalít asfaltem, omotat pletivem nebo do sudu a pak šup do vody z pořádné výšky. Bohužel, zatímco Kuklové a jejím dětem (nebo nevím koho už) pomohly bludičky, tak takhle předem zpracovaným borcům už nepomůže zhola nic. Ani ideální teplota vody.(30.1.2008)

Co dělá tuhle pohádku kouzelnou je kouzelný tatínek Stanislav Zindulka. Jeho rodinné výroky u nás doma už dávno zlidověly, obvykle kolem oběda a bohužel moje sestra si opravdu vzala "halamu s pilou", takže u nás doma bylo veselo.(10.5.2011)

Klasická tv česká pohádka. Takové mám rád již od děství. Příjmení herci, papundeklové kulisy (zde ovšem se vyskytuje i příroda). Ideální na nadělní večer.(20.1.2008)

tahle pohádka defacto nemá chybu, Kuklová je zde ještě dobrá a není parodií na sebe sama, Pavlína Mourková podává vynikající výkon v záporné roli, příběhu nechybí, vtip, spád, napětí i happyend a poučení, zkrátka pohádka, jak má být!(27.12.2010)

Světýlka z blat je moc hezká pohádka. Už nám ji dlouho nedali do televize což je škoda. Herci jsou skvělí a na vy se cítíte jako byjste seděli v hledišti a televize byla divadelní scénou. Pro nedělní odpoledne báječná podívaná. :-))(4.8.2010)

Poměrně příjemná tradiční pohádka, ale nijak poutavá. Hodnocení: 55 %(3.10.2011)

Hustá pohádka, tehdy jsem zíral s otevřenou pusou jak se likviduje po "pohádkovsky":-)(5.12.2011)