Jedna z nejlepších televizních pohádek. Skvěle obsazené, zahrané a hlavně napsané :) Nepropásnu ani jednu reprízu v TV.(27.9.2003)

...ovšem nejpovedenější je hudba. Ta to všechno táhne kupředu. A potom ještě sympatický Jan Čenský a sympaticky-nesympatická Jitka Molavcová :-)(27.9.2003)

Dáda v jedné ze svých nejlepších rolích...(14.8.2008)

Na tu dobu moderní a vcelku povedená, dnes už klasická televizní pohádka, s celkem nápaditou myšlenkou v podobě chytrosti chytré a podšité horákyně, plná nečekaných zvratů, a hlavně také pěkných, nezapomenutelných a zpěvných písniček, a samozřejmě nesmím zapomenout ani na celkem dobře sehrané herecké party a to téměř ve všech rolích.(28.9.2007)

Jó stará dobrá koloběžka dáda, oblečená neoblečená. Ta holka se minula povolaním a paula wild je nicka(17.12.2009)

Pohádka s pohužel místy odbytými papírovými interiéry; příjemně schematická, jednoduchá a pro nejmenší děti dobře pochopitelná. Přitom bez příliš křečovitého ponaučení, které děti stejně prokouknou a bývá odporné. ...a navíc paní rytířka z Trychtýřovic v podobě Jitky Molavcové co nabízí svou škatulku s bonbóny (pistáciové, cotrónové, cukrkandlové...) nemá chybu! :-)(1.12.2003)

Tuhle pohádku si rytířka z Trychtýřovic urvala pro sebe. "Střízlivý střízlík stříbro střádá" nebo "budeme hrát společenské hry a žužlat cukrlata" vstoupilo do mé mluvy již v dětském věku. Základ je Werichův inteligentní příběh pro děti přetavený v duchaplný scénář a s dobrými herci (Dádu jsem neměl rád už jako dítě, ale každá výjimka má své pravidlo. Nebo naopak).(20.12.2009)

Některé komentáře ke KOLOBĚŽCE jsou obtížně srozumitelné. To krásné werichovské převyprávění pohádky Němcové - srovnání s nimi snese snad jen Erben nebo bratři Čapkové - je zde umocněno velmi dobrým scénářem H. Sýkorové a tradičně výbornou režií Ludvíka Ráži. Rybářská dcerka Dagmar Patrasové má všechny vlastnosti Němcové hrdinky a nadto vlastní půvab a šarm. Závěr, že soudnost je více než byť i sebeosvícenější sebestřednost, jde nad rámec pohádkové předlohy v duchu své neopakovatelné werichovské modernizace. Přehlídka jiskřivého vtipu, nečekaných zvratů, invence, založená na dodržení - nikoliv znásilnění - původní předlohy, to všechno jsou v kostce hlavní znaky, jimiž tato pohádka vítězí naprosto jednoznačně ve srovnáních s většinou polistopadové produkce pro děti a mládež. Typické je v této souvislosti ještě něco: ač barevná a skvělá, dodnes na DVD neuvedená. Není to můj ani první a určitě ani poslední povzdech tohoto druhu.(30.12.2007)

A nečti pořád, nebo ti to zůstane! (3,5*)(20.12.2009)

Já tu pohádku zbožňovala. Písničky zpívala dnem i nocí, koloběžku jsem si vyřvala... :-D(17.10.2009)

Příjemné, chytré, nenáročné. Vladimír Hlavatý jako Josífek je cooool!(28.9.2007)

Výborné. O této pohádce se to nebojím zmínit. Ta měla takové kouzlo, že si ji pamatuji i po mnoha letech. Ježiš, jak já rád bych se vrátil do dob, kdy jsem tuto pohádku viděl poprvé:)(9.1.2012)

Werichovsky propracovaný a velmi inteligentní humor v docela obyčejné, ale ničím neurážející pohádce o princezně, která jezdila na koloběžce. Nejlepší role Dády od Návštěvníků a velmi zajimavé nápady..(9.2.2011)

Průměrná pohádka, která si i za ty krásné písničky zaslouží 3 hezké hvězdičky.(15.9.2009)

Dobrá, občas nechtěně směšná... Před pár roky by to bylo jasných pět... Jo... Časy se mění...Stárnu...(23.5.2006)

Pěkná pohádka. Rád se kdykoliv podívám zas. Hodnocení: 70%(14.8.2008)

Někdo tady v komentáři napsal, že film táhne spíš hudba. Mě nezbývá než souhlasit. Jenže dodnes ve mě dřímá jistá averze vůči koloběžkám, jelikoš ve školce na mě opravdické kolo nikdy nevyzbylo (protože tam bylo jenom jedno) a já celou svoji mateřskoškolskou docházku musel projezdit na kolobrndě nebo na tříkolce. Začátek známé pohádky je dosti nudný, ale nakonec se to zvrtne vcelku v pohodovou pohádku...učesaná, neučesaná, oblečená, neoblečená, pěšky, jízdou.....(Jo jednou jsem kolo obdržel, ale záhy jsem o něj přišel, páč se mi spodek tepláků zamotal o pedál a jeden hajzlík si za vyprošťovací pomoc naúčtoval změnu dopravního prostředku)(17.12.2007)

Docela milá pohádka, zvláště Patrasová a její "výkon" je hezký na pohled.(21.4.2009)

• Džejkop

Asi to je dobrá pohádka, ale Dáda Patrasová moc dobrá není. Jako je to pěkná baba, to nepopírám. Ale jakmile hraje v pohádce, ihned si jí vybavím jako moderátorku a rázem veškeré mé sympatie mizí.(30.3.2007)

Jako malý jsem se vždy těšil až bude obutá-neobutá v TV. I dnes v záplavě TV odpadu je svěží a písně chytlavé.(10.1.2009)

<< předchozí 1 2 3 4