Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Koho by napadlo, že kouzelník Magiáš (V. Hašek) bude potřebovat doktora! Když však spolkne švestku a ztratí hlas, musí se jeho pomocník Vincek (M. Pešek) hodně snažit, aby dostal na Hejšovinu slovutné lékaře – hronovského, kosteleckého a skalického (V. Menšík, P. Nárožný a L. Lipský). Nejdříve mu ale dají pěkně za vyučenou – pořádně ho vystraší… Protože ale doktoři musejí pomáhat nemocným, i kdyby si o nich nic dobrého nemysleli, kouzelníka Magiáše nakonec vyléčí nejen z nemoci, ale i od zla. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vynikající Čapkova pohádka, která nebyla ani tak o léčení zlého čaroděje Magiáše jako spíš o nadčasovém humoru nejenom z lékařského prostředí. I přes dnes už téměř směšně chudičkou studiovou formu má dětem i dospělým mnoho co nabídnout, i když je to především zásluha hvězdné herecké sestavy, zejména pánů doktorů. Na Císlerova Hejkala vyléčeného v operního pěvce se nedá zapomenout:) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Animovanou už jsem dlouho neviděl tak nemůžu bohužel říct jestli byla lepší, nicméně tuto a ještě Pošťáckou považuji jednak za úplně nejlepší od režisérky Libuše Koutné a pak i za jedny z nejpohádkovatějších od Karla Čapka co se vůbec podařilo podle původních adaptací zfilmovat. Krásné a vtipné herecké výkony bych vyzdvihl především, chvílemi to vypadalo že se ti tři doktoři předvádějí, ale posléze jeden druhého trumfoval svými krkolomnými lékařskými výrazy a vtipy. Jen si vzpomeňte na ten dlouhý z úst Petra Nárožného... Bylo o jak v nějaké velmi povedené scénce. Kulisy byli také hezké, namalované a velmi povedené a hudba byla dostačující. Přeci jenom se mi nakonec podařilo zachytit několik skvělých glosů z této troufám si říct jedné z nejpovedenějších TV-pohádek. Menšík vs. vodník Dvořák. "Já od včerejška nekouřím, a jak vám to vidím tak vám to závidím". "Proto on je takový nedomrlec !" Povídá o kouzelníkovi Magiášovi doktor Lipský. "Vemte si švestičku?" "Ne děkuji, to vypadá že už je někdo měl !" Lipský vs. Menšík. A naposledy bych se tu ještě zmínil o opravdu skvělé a vtipné vyšetřující scénce doktora Vladimíra Menšíka, když prohlížel kouzelníka Magiáše. Hruď-velmi propadlá, nevyvinutá tzv. kachní. Svalstvo-ochablé, rosolovité, neboli sulcósní. Končetiny-zbytečné, poněvadž nepoužité. Oči-velmi neupřímné. Nos-zatím průchodný. Uši-ropuchovité a celkový vzhled velmi nevzhledný ! A navíc víle kterou zde představovala Jitka Molavcová, to zde nějak slušelo, tak i za ní konečných 4,5/5*. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pohádka o nesmrtelném kouzelníkovi a ne doktorská, vždyť chudák Magiáš by se stokrát udusil, než jeden z jeho doktorů vyžvejkne, že nemá švestkopeckoortohydrocentroskopoelektrotelemagnicifikátor, což tedy skutečně nemá. Já žít v lese v těch polních podmínkách, asi taky budu člověk nerudný, nervózní, neklidný, hlavně proto, že by mi pršelo do postele. A pro dámy, co mají tendenci polonahé předvádět své půvaby při luzných pohybech bych měla doporučení, ať se dívají, kam šlapou, protože u filmu je nevezmou ani tak, natož se zlámanou hnátou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hejkal, jenž se stal operním sólistou a sklízí úspěchy v roli Lohengrina, revmatický vodník mířící do lázní, rusalka, která má (i navzdory zlomené noze) našlápnuto ke kariéře v televizi, děsící vyděšený kouzelník a především trojice pánů doktorů, jimž není žádná nemoc neznámá... Na Doktorskou se vždycky rád podívám. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Návrat do časov detstva a nádherných hraných rozprávok, v tomto prípade ako šikovní páni doktori liečili kúzelníka Magiáša. Že to bola choroba ťažká, preťažká hádam netreba ani spomínať. Ono taký švestko-pecko zádrhel nie je žiadna sranda. Našťastie tu platí staré známe viac hláv, viac rozumu... 75/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Specifický humor K.ČAPKA, v podání našich předních herců. Frajerská pohádka dobrých frajerů pro taky slušné frajery. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kouzelné Čapkovo kouzlení se slovy, vynikají herecká sestava hodně ubohé studiové zpracování. Tihle páni herci by si bývali zasloužili lepší výpravu než do studia 4 dramaturgické tvorby na Kavkách... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Když je ve scéně Menšík nebo Dvořák, je to zábava, ale jinak nuda. Magiášovo léčení mi přišlo špatně natočené. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Klenot mezi pohádkami. Slušné herecké výkony. Hezké kulisy a příjemná hudba. Pamatuji si toho kouzelníka, jak byl na všechny zlý. Vtipné bylo, když mu zaskočila švestka a musel vyhledat doktora. To by mě zajímalo, jak by si s tím poradili v růžovce:-) Tuto pohádku hodnotím 85% ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný spojení humoru s pohádkou. Jak pro děti tak i pro dospělé. Tři doktoři Menšik, Lipský a Nárožný se předháněji vtipem a zárovň si nahrávají na další vtipy. Opravdu doporučuji.... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pane, vám je všecko, a to se nedá operovat.." ;) (Kon)Geniální fanfarón slova Menšík za všech okolností improvizující platí za to zdaleka nejlepší, co tahle poKoutná inscenační adaptace dalšího z Čapkových skvostů nabízí.. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Hrozně hezká a vtipná Čapkova pohádka. A Vladimír Menšík byl kouzelný [ostatně, jako obvykle]. A pohádka, která zfilmováním pranic neztratila ze svého půvabu. Čapek by byl nejspíš spokojený. Já jsem :) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Celou pohádku si pro sebe ukradl Vladimír Menšík. Může za to samozřejmě jeho živelná povaha. Zbytek osazenstva mu výtečně sekunduje, respektive, hnali vodu na jeho mlýn, jak se říká. Vtipná a inteligentní pohádka pro malé i velké. Všichni si tam něco najdou. Mám sto chutí si Čapkovy pohádky zase přečíst. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tahle vynikající pohádka není vysílána v televizi častěji. Kvality na to má a navíc nechybí ani mírné poučení, což dětem neuškodí. Josef Čapek, autor pohádky, by měl z tohoto kousku určitě radost. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Krásná "moderní" pohádka. Co postava, to téměř herecká legenda. Nemluvě o tom, že Čapek napsal ten příběh opravdu hezky, mile, vtipně. Malým dětem se musí líbit snad v každé době. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

"Já měl kamaráda, koukejte tady, když nekouřil a tady, tady, když začal. Tfuj a co máte tady, tady to? Fajfku. Tak to koukejte schovat, je to hroznej nešvar, já včera přestal a teď vám ho závidím." ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, ze se jedna o Capkovu pohadku a herecke obsazeni je vice nez slusne, jsem spise zklamany. Pohadka spise pro dospele, detem to dnes asi moc nerekne. ()

Reklama

Reklama