Předeme, předeme zlatou nitku (TV film)
Pohádka
Československo, 1981, 68 min
Vlasta JanečkováObsah
Kdo by podle názvu hádal, že uvidí pohádku o přadlenách, neuhodl by. V téhle pohádce zlatou nitku osudu už od kolébky spřádají urozenému princi a dcerce hajného tři sudičky. Ty roztomilé kmotřičky v podání Jaroslavy Adamové, Stelly Zázvorkové a Blaženy Holišové umějí splnit tři přání, létají pomocí kouzelného klobouku a zjevují se na zacinkání kouzelného zvonečku, ale bohužel sem tam něco popletou a něco schválně zašmodrchají. Nakonec si však osud stejně prosadí svou a princ s Johankou své společné štěstí najdou. (oficiální text distributora)
AngelAngie
Taková obyčejná hezká papundeklová pohádka...(31.8.2008)
Bart
Kvalitní pohádka. Ukázka toho, že některé herečky uměly hrát i pro děti, tak aby se nenudily.(1.2.2004)
veronikav
Moc hezká pohádka. Vtipná, zábavná i poučná :-)) Takových je čím dál méně :-))(24.2.2009)
PollyJean
Magdalenu Bičíkovou nikdy k herectví neměli pouštět. Ještě že to jakžtakž žehlí dobře zahrané záporné postavy...(25.5.2010)
wictoria
Bičíková - Navrátil, tak tyhle dva jsem opravdu nikdy moc nemusela... ale Březinová je tu opravdu královna jak z pohádky a druhá * je za Julii Jurištovou(14.5.2008)
pekas
Velice solidně obsazená televizní pohádka. Jana Březinová nádherná a důstojná královna, krásná a zlá Julie Jurištová i další postavy jsou zajímavé. 75%(23.5.2010)
Maryinka
Hezká pohádka. Milý příběh i herecké výkony zaručily, že jsem se vůbec nenudila. Hrozně mě ale iritovaly kostýmy, paruky a kulisy, které byly příšerné a vypadaly opravdu nereálně, až trapně a kýčovitě. Škoda. 3*(30.5.2010)
Danulinda
Jana Březinová se skvěle hodí do záporných rolí (Stellinka Zázvorková naopak do kladných), protože dokáže "nahodit" krásně zlověstný obličej, i když tady si zahrála roli nejprve zlé a nakonec hodné královny. V "záporáctví" ji zde trumfla výborně zlá princezna Julie Jurištová; Tonda Navrátil je tradičně trošku bláznivý, ale příjemný princ a Magda Bičíková i přes mírnou vadu řeči působí taktéž sympaticky. Líbí se mi nápad i jednoduché provedení létacích sudiček pomocí deštníku, ovšem způsob řešení některých problémů je z jejich strany zbytečně naivní a pokud by byl scénář v tomto směru o něco kvalitněji propracovaný, bylo by to i na čtyři bodíky. Takto tři a půl bodu.(9.4.2010)