Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V královském paláci právě očekávají narození prince, zatímco v prosté hájovně se brzy narodí děvčátko. Tři kmotřičky (J. Adamová, S. Zázvorková a B. Holišová) to dobře vědí a už se těší, jaký osud dětem přichystají. Jenže každá si to štěstí představuje trošku jinak. Jedna by chtěla, aby se děti jednou spojily svatbou, jiná zase chystá pro prince kněžnu Evženii. Když vyrostou, princ (A. Navrátil) se seznámí s Johankou (M. Bičíková) z hájovny a zamiluje se. Královna (J. Březinová) ale chystá pro prince jinou nevěstu – dceru své přítelkyně, Evženii (J. Jurištová). Nezbývá, než aby rozmarné stařenky zasáhly. A i když sem tam něco popletou, něco schválně zašmodrchají, nakonec si láska prosadí svou… (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ať si voda teče vzhůru, ať se motýl změní v můru, ať mi sýček žalost věstí, tohle přání dá mi - ne, dá ti - štěstí. Taktak, nesobecká láska zvítězila, zlá komtesa potrestána, všechno jak má být. Alespoň v pohádce. Akorát ten princ byl takové nesamostatné ťululum, nějak nechápu, co na něm Johanka viděla. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Předeme, předeme zlatou nitku, někomu bodláčí, někomu kytku....Ty sudičky byly opravdu rafinované, něco mají z Mary Poppins, ale až na ten lítající deštník jsou typicky české. Ještě že se kněžna Evženie nechtěla sokyně zbavit nějak rázně a místo hřebenu neposlala rovnou břitvu. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkné, malebné a vtipné. Standardně kvalitní pohádka od Vlasty Janečkové, která pohádky opravdu uměla točit se smyslem pro dětskou duši, a to s jednoduchou, ale výtvarně dobře zvládnutou výpravou a vhodnými typy herců do určitých rolí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku mám rád jen kvůli Majdě Bičíkové, tehdejší dětské a teenagerovské herecké hvězdě. A vlastně ještě díky Zahajskému, který hraje svou roli lesního moc dobře. Ale jinak mi to přijde krapet zmatené, pomotané z různých jiných pohádek (zlá čarodějnice ze Sněhurky například), a zbytečně natahované a dlouhé. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nic jsem si nerozmyslel, Johanko !! Vezmu si tě, i kdybych se o tebe měl třeba porvat s celým světem !! Ale tu žádost o ruku tvému tatínkovi, bychom mohli přece jen poslat písemně.." ;) ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

"Předu ti osudu zlatou nit..." Režijní provedení bohužel nedosahuje kvalit scénáře a práce s herci nabízí pouze herecké šarže. Přesto je osa příběhu dostatečným tahounem příjemné televizní pohádky. Potěší typově netradiční hrdinka - neokázale ubrečená Johanka - Magdalena Bičíková. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Průměrná kulisová pohádka, která neurazí, ale ani nemá čím nadchnout. Sterilní příběh o dobru a zlu, lásce a pár kouzlech. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Magdalenu Bičíkovou nikdy k herectví neměli pouštět. Ještě že to jakžtakž žehlí dobře zahrané záporné postavy... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Bicikova-Navratil, idealni dvojka pro studiove pohadky. :) Tady navic kvalitne obsazena a ocekavatelne dobra pohadka. ()

Maryinka 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka. Milý příběh i herecké výkony zaručily, že jsem se vůbec nenudila. Hrozně mě ale iritovaly kostýmy, paruky a kulisy, které byly příšerné a vypadaly opravdu nereálně, až trapně a kýčovitě. Škoda. 3* ()

wictoria 

všechny recenze uživatele

Bičíková - Navrátil, tak tyhle dva jsem opravdu nikdy moc nemusela... ale Březinová je tu opravdu královna jak z pohádky a druhá * je za Julii Jurištovou ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Mě se tu líbí hlášky myslivce Zahajského, který má, ať to řekne sám : Postaví mě k bráně jako nějakou palmu. Dcera Johanka se ptá, zda si vezme kobylku Fuksu, ale on odmítá : Ještě by tam pochytila nějaké panské manýry a šrot s Votrubama by jí nechutnal. anebo se vyjadřuje k princovi To je ta panská láska. Magdalenu Bičíkovou ošmikají a ona brečí: Všelicos bylo a už není. Z Tondoslava Navrátila udělají udělají plyšovýho psa … ()

Související novinky

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

16.06.2012

V sobotních ranních hodinách zemřela v Praze ve věku 87 let herečka Jaroslava Adamová. Začínala jako statistka v Národním divadle a divadle Větrník už za studií na konzervatoři, kde absolvovala v… (více)

Reklama

Reklama