Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádky Boženy Němcové si dávno získaly srdce čtenářů všech generací. Jejich televizní adaptace jsou stálicemi na televizním nebi. Jednou z nich je i pohádka "Čertův švagr". Zlá a vypočítavá macecha v ní vyžene nevlastního syna z domu. Petr se marně snaží najít práci, všude ho ale posílají k čertu. A tak jde sloužit do pekla. Jak uvidíte, nic lepšího nemohl udělat. (Česká televize)

(více)

Recenze (87)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Přímo se vnucuje srovnání s Troškovými polistopadovými pohádkami. Jsou nesrovnatelné: jak co do výpravy, tak scénářů i hereckého obsazení. Výprava se do jisté míry ošidit dá; režie a herecké obsazení včetně scénáře naopak nikoliv. Božena Němcová jako pohádkářka nemá obdoby; i to se potvrzuje. ČERTŮV ŠVAGR je pohádka vysloveně sličná a vlídná. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Na to že tohle studiové podání vzniklo ve stejném roce jako notoricky známé S čerty nejsou žerty, nemůže být snad více odlišné. I proto se na tuto verzi vyplatí podívat. Démonický lucifer v podání Old Shatterhanda, či roztomilá Veronika Freimanová jsou super a ta zima a sníh se sypou skoro až z televize ven... ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zlá macecha, hodný nevlastní syn, kterého po smrti otce vyžene. Na zámku dvě holky na vdávání, jedna hodná až z toho brní stoličky, druhá pochopitelně potvora (jako mladší ze dvou sester vždycky oceňuji, že ta hodná, na kterou čeká růžová budoucnost, je zásadně ta mladší). Okouzlující galantní Lucifer. Úžasná letecká scéna, když Petr nese knížecí dcerku v náruči a...... no víte, proč letecká, že? Tak tahle scéna mě na tom fascinovala vždycky nejvíc. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Společně s bratrem jsme usedli k televizi a i když nám táhne už na třicet, tak jsme se rozhodli, že zhlédneme televizní pohádku a zpříjemníme si jedno nedělní odpoledne. Herecké výkony byly potěšující. Pana Ráže podezřívám z toho, jestli ve svém životě nebyl opravdu Luciferem:-) Dále chválím kulisy, ten umělý sníh mě ani tak nevadil. Překvapí výbuch na konci pohádky. Celkově jsem rád, že ČT odvysílala tuto pěknou televizní pohádku. Hodnotím 85% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ondřej Havelka v hlavní roli mi byl celkem nesympatický, musím ale přiznat, že pan Ráž ztvárnil Lucifera více než solidně. Pobaví také scény z hostince i záporácké duo správcové a zlé sestřičky. Zkrátka jedna z těch kvalitnějších televizních pohádek, která ale celovečernímu "Máchalovi" ze stejného roku nesahá ani po kotníky. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Když Petr (Ondřej Havelka) vysvobodí Julinku (Veronika Freimanová) od loupežníků, tak ho Julinka prosí, aby se jí ukázal. Petrovi nečekaně uvízne kouzelná čepice s pírkem na větvi stromu, v tu chvíli je vidilený a Julinka omdlí. Petr vezme zlostně čepici a je vidět, jak mu z ní přitom spadne pírko, díky kterému je neviditelný. Čepici si nasadí a přesto zase zmizí, což by se mu ale bez pírka nemělo podařit. (Sansnom70)

Reklama

Reklama