Reklama

Reklama

Maxipes Fík

(seriál)
  • Československo Maxipes Fík I.
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, (1976–1977), 1 h 27 min (Minutáž: 6–7 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Příhody malé holčičky Áji a jejího kamaráda velkého psa, maxipsa Fíka.  Kde se vzal Fík? Jednou přinesl tatínek Áje štěně. Holčička pojmenovala pejska Fík. Fík strašně rychle rostl - vyrostl z krabice od bot, z košíku i z boudy. A jak se stalo, že přestal růst? Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl. Fíkovy příběhy pokračují seriálem DIVOKÉ SNY MAXIPSA FÍKA. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

waits 

všechny recenze uživatele

"Copak? Copak?" "Ale, koukáme, jak tenhle pes hraje dámu." Mizerně, že jo. Tuhle zapomněl jednou skákat." Výtečná serie, kde k sobě všechno pasuje - Šalamounovy kresbičky, Skoumalova hudba, Dvořákův přednes. To bylo krásné dětství. Jeden nový Večerníček, Maxipes Fík, skončil a hned začal jiný, nějaký Rákosníček... ()

marien1039 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divná, ale jako malou mě to nebavilo,, takže jsem si na to nevytvořila takový ten správný návyk a teď, když jsem to shledla a můj chlap má z dětství i kazetky s mluveným slovem mě to nějak moc nezaujalo. Navíc mi tam hodně vadily nesmysly typu: Fík se podíval na dveře obchodu, kde byl přešrtnutý pes, tak dal ceduli pryč a nakreslil tam místo toho přeškrtnutého policajta. A když policajti přišli řekli si "Co to? My tam nemůžeme!" nebo vlastně úplně celý příběh Fíka, pružiny na nohou, koňské závody, prostě všechno. Tím, že jsem na tom nevyrůstala, nedokážu se na to dívat očima dítěte a očima dospělého mě Fík velmi irituje. ()

Reklama

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Nejraději mám ten skeč s dopravními policisty... "Pane řidiči, proč jste nezastavil na naše znamení" "Já prosím neumým." "No, to přece nemůžete, dejte mi řidičský průkaz" "Nemám" "No, tak to si poplatíte. Máte peníze?" "Nemám" "A máte aspoň něco" "Prosim, blechy." "No, tak on ještě vtipkuje. Tak to vás přijde draho, pane řidiči." "Ale já nejsem řidič. Já jsem pes" "Chachá, do by moh říct každý" ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Za lesem a rybníkem stála malá, divná tvrz - namluveni Pepíkem v ní Ája, na ní Maxiprs. Jedno krásné, letní ráno, byť jí ohnul nakřivo, zjebal ji na pruhovano. Fotřík dal mu na pivo. Pročež, páni šiditelé, odhoďme veškerý stud. Natrhněme Áju směle, papá za to dává sud. Hýk, hýk, hýk. Ano. Jsem mírně poškozený. A co jako!! ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Co pro mě znamená Maxipes Fík? Asi to co pro dnešní děti, Pokemon-Digimon, Pikachu, Shrek, Nemo aj. trikové specialitky. Ne, teď vážně.. Tak zajisté jednoho z nejlepších animovaných zvířecích hrdinů-legend (mé generace), která byla navíc geniálně spojená s naprosto nezaměnitelným a báječným Dvořákovým komentářem ale také výtečnou Skoumalovou hudbou. Teď když jsem se zas po čase dostal opět k Večerníčku a shlédl jeden díl, tak jsem se jen tiše zasnil a řekl si sakra proč mi zase nemůže být pět..? Tak alespoň duchem jsem se vrátil o dvacet let zpátky někdy do předškolního věku a bylo mi nádherně. Můj Večerníčkový TOP 5. Skvělý animovaný počin s nezapomneutelným slovním průvodce mpanem Dvořákem. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • Grafickou podobu Maxipsa Fíka vytvořil Jiří Šalamoun podle psa, kterého s manželkou pořídili své dceři Barbaře. Dcerka sama přišla s tím, že chce psa, tak rodiče koupili štěně rasy bobtail ze švédského chovu a vzor pro vzhled slavného Fíka byl na světě. (Zdroj: časopis Interview, duben 2015). (Karolek)
  • V dobách, kdy začínalo natáčení mluveného slova pro tento večerníček, popíjel často Josef Dvořák s přáteli po různých hospůdkách. Tehdy ještě vydatně kouřil a jednoho večera si dopřál doutník, po kterém ráno přišel o hlas. Mělo se zrovna natáčet, a tak se šel režiséru Bedřichovi omluvit, že je indisponován. Václav Bedřich vyskočil radostí, když slyšel Dvořákův zastřený sudovitý hlas a vykřikl: To je ono! Máme hlas maxipsa Fíka!" A tak přišel Fík ke svému typickému hlasovému zabarvení. (Landauer)
  • Po Maxipsu Fíkovi je pojmenované nábřeží v Kadani. Každoročně tam probíhají oslavy jeho narozenin, spojené s Mistrovstvím světa ve skoku pro něco. (FOCKE_WULF)

Reklama

Reklama