Reklama

Reklama

Maxipes Fík

(seriál)
  • Československo Maxipes Fík I.
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, (1976–1977), 1 h 27 min (Minutáž: 6–7 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Příhody malé holčičky Áji a jejího kamaráda velkého psa, maxipsa Fíka.  Kde se vzal Fík? Jednou přinesl tatínek Áje štěně. Holčička pojmenovala pejska Fík. Fík strašně rychle rostl - vyrostl z krabice od bot, z košíku i z boudy. A jak se stalo, že přestal růst? Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl. Fíkovy příběhy pokračují seriálem DIVOKÉ SNY MAXIPSA FÍKA. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

golfista 

všechny recenze uživatele

Nádherně vyprávěný a neméně dobře nakreslený večerníček, který nás doma ovlivnil natolik, že jsme si ÁJU "pořídili" a říkáme jí tak i dnes v dospělém věku :) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tady opět zapracovaly zkušenosti s dětstvím a gramofonem - dřív, než jsem viděl jakýkoli z Večerníčků, jsem poslouchal desky s těmito příběhy, které krásně vyprávěl Josef Dvořák. Když jsem to viděl, mé nadšení trošku opadlo, ale fascinace "audio stopou" zůstala :-) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dokonalý večerníček. Pro mne naprosto bez chyb a možnosti cokoliv udělat lépe. Velká poklona tvůrcům a především naprosto nezapomenutelnému a nezaměnitelnému vypravěči... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Co pro mě znamená Maxipes Fík? Asi to co pro dnešní děti, Pokemon-Digimon, Pikachu, Shrek, Nemo aj. trikové specialitky. Ne, teď vážně.. Tak zajisté jednoho z nejlepších animovaných zvířecích hrdinů-legend (mé generace), která byla navíc geniálně spojená s naprosto nezaměnitelným a báječným Dvořákovým komentářem ale také výtečnou Skoumalovou hudbou. Teď když jsem se zas po čase dostal opět k Večerníčku a shlédl jeden díl, tak jsem se jen tiše zasnil a řekl si sakra proč mi zase nemůže být pět..? Tak alespoň duchem jsem se vrátil o dvacet let zpátky někdy do předškolního věku a bylo mi nádherně. Můj Večerníčkový TOP 5. Skvělý animovaný počin s nezapomneutelným slovním průvodce mpanem Dvořákem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Maxipsa Fíka jsem měl moc rád. Ať přímo jeho, nebo i spin-off o zajícovi na začátku každého dílu. Příjemný Dvořákův přednes a jednoduchá, ale opět velmi pohodlná animace, to vše zabaleno ve vděčném humoru, dělá z tohohle večerníčku nezapomenutelnou pohádku, jistě nejen pro mě. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Stejně jako jsem nedávno psal u Rumcajse, i u Fíka jsem měl v dětství tak naposlouchanou audiokazetu a gramodesku, že jim skoro dávám přednost (jak tak čtu, nejsem v tom sám). BTW všimli jste si, jak je to nádherně politicky nekorektní večerníček? Fík požíval alkohol, řídil bez oprávnění, odmlouval strážcům zákona, udeřil verlybu, dravou šelmu nechal zavřít do ZOO... To by se v době eurovečerníčků stát nemohlo. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Stejně jako bych si nedokázal představit Křemílka a Vochomůrku bez Jiřiny Bohdalové, tak si nedokážu odmyslit pana Dvořáka u příběhů Áji a Maxipsa Fíka. Také jsem rád poslouchával na kazetách dobrodružství tohoto obrovského, ale dobráckého psa, možná ještě raději než Křemílka a Vochomůrku. Opět ve svém žánru patří k nejlepším. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tak na tahle dobrodružství jsem se jako malý těšíval skoro nejvíc. Super příběhy, které bavily i na desce. Fík, to byl pro mě vždycky sympaťák. Z českých večerníčků mu v mých dětských očích mohli konkurovat snad jen "Králíci z klobouku". ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

"Já byfem chtěla pfa!" "Říká se já bych." "Dobře, tak já bych, ale stejně byfem chtěla pfa!" Nejen Ája, i moje vlastní sestra by chtěla pfa, a než rodiče pfa konečně pořídili, byla jsem na vodítku voděna já, coby mladší sestra a tudíž subjekt vhodný tak k tomu běhat s vyplazeným jazykem. Jizva na mém čele svědčí o tom, že v roli pfa jsem někdy nestíhala běhat dost rychle. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád psov. Aj ako decko som ich mal rád. Avšak prerastený, chlpatý, český "Maxipes Fík" mi teda ku srdcu nikdy neprirástol. Malá Ája a jej obrovský psisko ma nedokázali zabaviť. Nepáčil sa mi ani ten uhuhňaný dabing Josefa Dvořáka. Podľa hodnotenia sa zdá, že sa tento starý animovaný večerníčkový seriál teší značnej obľube a mnoho uživateľov naň s radosťou spomína. U mňa však v tomto prípade nostalgia vôbec nezafungovala a preto tomuto titulu dávam iba dve hviezdičky. Maxipes Fuck! ** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Za lesem a rybníkem stála malá, divná tvrz - namluveni Pepíkem v ní Ája, na ní Maxiprs. Jedno krásné, letní ráno, byť jí ohnul nakřivo, zjebal ji na pruhovano. Fotřík dal mu na pivo. Pročež, páni šiditelé, odhoďme veškerý stud. Natrhněme Áju směle, papá za to dává sud. Hýk, hýk, hýk. Ano. Jsem mírně poškozený. A co jako!! ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších večerníčků a určitě patří mezi moje nejoblíbenější, které jsem moc rád sledoval. Příběhy Reka teda Feka, nakonec se pejsek pojmenoval Fík, to už Ája vyslovit dokázala. A taky jsem přestal růst, když jsem se napil poprvé piva. / Viděné epizody *13.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 10/10 ) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Fík patřil mezi úplně ty nejoblíbenější, jeho příběhy měly šťávu. Je to dětský kult a to nejlepší, na co se dalo v dětství koukat. A Dvořákův skvělý dabing taky udělal své. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Série nejmilejších pohádkových příběhů ČT. Kultovní Večerníček by zabral jistě široký pochvalný komentář, leč stačí jedno skromné slovo, krásné. :-)) ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Fík je bezkonkurenční večerníčkový king. Mistr světa ve skoku pro něco. Kromě toho má každou chvíli nějaké potíže s uniformami nebo institucemi. A to nemluvím o doprovodné hudbě. ()

Reklama

Reklama