Reklama

Reklama

Maxipes Fík

(seriál)
  • Československo Maxipes Fík I.
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, (1976–1977), 1 h 27 min (Minutáž: 6–7 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Příhody malé holčičky Áji a jejího kamaráda velkého psa, maxipsa Fíka.  Kde se vzal Fík? Jednou přinesl tatínek Áje štěně. Holčička pojmenovala pejska Fík. Fík strašně rychle rostl - vyrostl z krabice od bot, z košíku i z boudy. A jak se stalo, že přestal růst? Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl. Fíkovy příběhy pokračují seriálem DIVOKÉ SNY MAXIPSA FÍKA. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Eire 

všechny recenze uživatele

MM_Ramone ** Mám rád psov. Aj ako decko som ich mal rád. Avšak prerastený, chlpatý, český "Maxipes Fík" mi teda ku srdcu nikdy neprirástol. Malá Ája a jej obrovský psisko ma nedokázali zabaviť. Nepáčil sa mi ani ten uhuhňaný dabing Josefa Dvořáka. Podľa hodnotenia sa zdá, že sa tento starý animovaný večerníčkový seriál teší značnej obľube a mnoho uživateľov naň s radosťou spomína. U mňa však v tomto prípade nostalgia vôbec nezafungovala a preto tomuto titulu dávam iba dve hviezdičky. Maxipes Fuck! ** FCUK U Ramone!!! ()

Pathetic 

všechny recenze uživatele

Toto je prostě jeden s dalších senzačních večerníčků.Jednoduchost a krásné příběhy vyprávěné výborným hercem Pepou Dvořákem. Vždy když to vidím tak mě to zavede do dětství. "Fíku skoč pro pivo...to si teda vypiješ , tak joóó." ()

Bornd 

všechny recenze uživatele

Když tak přemýšlím o Večerníčkách tak Maxipes Fík se mi jeví jako úplně nejmilejší pohádka. A rád se podívám na díly dnes. Skvělé vyprávění, ta skvělá "animace", hudba a hlavně humor!. ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Fík. Taky jsem jednu dobu chtěla obrovskýho psa s tímhle jménem... a jako mnohým jiným mi to bohužel nevyšlo. Takže aspoň vzpomínám a rozjímám, když se někde mihne maxipes Fík. Dodneška to mám někde v knižní podobě, ale s hlasem pana Dvořáka je to přece jenom lepší :) ()

Rebeca35 

všechny recenze uživatele

Čechurův text je tak úžasný, že je těžké ho převést do obrázkové podoby a nebojím se říct, že trošku utrpět zkrátka musí. Přesto se to panu Šalamounovi povedlo skvěle a luxusní Dvořákovo namluvení to jenom podtrhlo. Úvodní díly mi přijdou nejkouzelnější. A jestli někdo plánuje založit Fíkův fanclub, tak já jsem rozhodně pfo! ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Jako holka jsem Fíka měla ráda, líbil se mi Dvořák jak večerníček namluvil. Dneska už mně tenhle animák nebere. Ale z nostalgie tři. ()

mnaucz 

všechny recenze uživatele

Maxipes Fík předvedl to, co mám na večerníčcích rád. Ukázal nám pohádku jako grotesku. Dělalo to později A je to..., Bob a Bobek a trochu i Mach a Šebestová. Maxipes Fík však byl v tomto průkopnickým večerníčkem, který tu byl.  Václav Bedřich byl zárukou toho, že ten večerníček dosáhne komičnosti, kterou si to zasluhuje. Pobaví se tak nejen dítě, ale dospělý. Dívám se na to odstupem a vidím tam věci a narážky, které jsem před tím ještě neviděl. A je to dobře... ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Především první série o Fíkovi je nesmrtelná, můžu sledovat neustále a řekl bych, že spoustu z toho zlidovělo (To si vypiješ. Když vypiji, tak vypiju). Skvěle namluvil Pepa Dvořák. 100%. ()

marien1039 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divná, ale jako malou mě to nebavilo,, takže jsem si na to nevytvořila takový ten správný návyk a teď, když jsem to shledla a můj chlap má z dětství i kazetky s mluveným slovem mě to nějak moc nezaujalo. Navíc mi tam hodně vadily nesmysly typu: Fík se podíval na dveře obchodu, kde byl přešrtnutý pes, tak dal ceduli pryč a nakreslil tam místo toho přeškrtnutého policajta. A když policajti přišli řekli si "Co to? My tam nemůžeme!" nebo vlastně úplně celý příběh Fíka, pružiny na nohou, koňské závody, prostě všechno. Tím, že jsem na tom nevyrůstala, nedokážu se na to dívat očima dítěte a očima dospělého mě Fík velmi irituje. ()

ajaxx 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkouzelnějších večerníčků, jaké nás provázeli dětstvím. Nikdy nezapomenu na to, jak se Fík stal mistrem světa ve skoku pro něco :-) ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele

Klasika, skvělý večerníček s nezapomenutelným dabingem Josefa Dvořáka. Vynikající animace a nezapomenutelná znělka Petra Skoumala! Snad nejlepší večerníček! ()

Kodousek 

všechny recenze uživatele

Jako kynolog musím konstatovat,.že je to můj milovaný Večerníček. Pes Fík byl skvělej a když jsem byla malé škvrně, taky jsem toužila mít takového mega pejska. ()

vlkcz 

všechny recenze uživatele

"To si Fíku vypiješ!" "Když vypiju, tak vypiju." No řekněte, má tohle nějakou chybu? Divoké sny už jsou slabší, ale ty původní díly jsou skvělý. ()

Ospalek 

všechny recenze uživatele

Další večerníček, který mě v dětství jak strašil tak jsem se u něj skvěle bavil. Josef Dvořák je jeden z těch, kteří umějí skvěle měnit svůj hlas a Maxipes Fík se prostě povedl. :-) ()

Reklama

Reklama