Reklama

Reklama

Maxipes Fík

(seriál)
  • Československo Maxipes Fík I.
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, (1976–1977), 1 h 27 min (Minutáž: 6–7 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Příhody malé holčičky Áji a jejího kamaráda velkého psa, maxipsa Fíka.  Kde se vzal Fík? Jednou přinesl tatínek Áje štěně. Holčička pojmenovala pejska Fík. Fík strašně rychle rostl - vyrostl z krabice od bot, z košíku i z boudy. A jak se stalo, že přestal růst? Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl. Fíkovy příběhy pokračují seriálem DIVOKÉ SNY MAXIPSA FÍKA. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Bukk 

všechny recenze uživatele

"Copak, copak?"..."Ále divíme se, jak ten pes hraje dámu."...."Mizerně, že? Tuhle jednou zapomněl skákat." .... A to je jen jedna z epizod pro mě geniálního večerníčku, který jsem nemohla nikdy vynechat. Mám chuť si to zase pustit. Mám ještě jednu! "Za lesem je rybník a ve vodě - zajíc s prima fintou na myslivce." Jak říkám, klasika. ()

ondey 

všechny recenze uživatele

Srdcová záležitost ♥ Vždyť každý větší chlupatější pes na ulici byl pro mě Fík. O oslavu tohoto kultovního díla se snaží město Kadaň pořádáním narozenin Fíka a to za účasti autorů večerníčku. Staví mu tu dokonce celé nábřeží podél Ohře. A Maxipsa tu můžete potkat, má asi 2 a půl metru a je naprosto dokonalý!!! :P Tohle je dílo, které si poctu zaslouží :)) ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Když psa, tak jedině Fíka, nebo Dášenku. Já bych volil Fíka a to jen kvůli jeho velikosti a ochoty pomoci v každé situaci. Jo a ještě, narozdíl od jiných psů umí Fík i mluvit. Je to nádherný večerníček, který mohu doporučit. Na závěr vzkaz pro všechny maminky malých ratolestí. Nebojte se, když uvidíte vaše děti si hrát s velkými psy. Třeba to budou potomci maxipsa Fíka. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Josef Dvorak je genialni vypravec a jeho Maxipes Fik neni vyjimkou. Na techto klasickych, starych kreslenych pohadkach je fantasticka jedna vec a to sice, ze je sice kazdy zna nazpamet, ale nemuze se jim dodnes neustale prestat smat. Je to nesmrtelna studnice smichu a pohody, kterou oceni nejen deti, ale i prave dospeli lide. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Fík. Ano, Maxipes Fík. Pro mě naprostý fenomén, nemůžu se ho nabažit. Mám nádobí s Fíkem. Prostírání s Fíkem. Ložní prádlo s Fíkem, prostě kdeco. Skvěle napsaný a hlavně úžasně nakreslený a namluvený seriál, který přímo srší laskavým vtipem. Zajímavé je že televizní a čistě zvuková verze se poměrně liší. V detailech, ale podstatných. Jedna scénka z audio verze: Fík jede autem a nemůže ho zastavit. Vjede do hejna hus a jednu přejede. A do toho Pepa Dvořák: Vypravěč - "Husa byla přejetá tak, že byla úplně placatá. Vypadala, jako kdyby byla na silnici nakreslená". Fík - "Chlapečku, to byla vaše husa?" Kluk - "E-e, takový placatý my doma nemáme". Vzal gumu, a husu vygumoval... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • Josef Dvořák pochází z Kadaně, nedaleko vesnice Ahníkov, kde žije filmový Fík. (M.B)
  • Grafickou podobu Maxipsa Fíka vytvořil Jiří Šalamoun podle psa, kterého s manželkou pořídili své dceři Barbaře. Dcerka sama přišla s tím, že chce psa, tak rodiče koupili štěně rasy bobtail ze švédského chovu a vzor pro vzhled slavného Fíka byl na světě. (Zdroj: časopis Interview, duben 2015). (Karolek)
  • Na základě seriálu vznikla během 80. let řada LP a MC, ve kterých byly Josef Dvořákem načteny ty nejlepší příběhy. (mnaucz)

Reklama

Reklama