Reklama

Reklama

Bob a Bobek - králíci z klobouku

(seriál)
  • angličtina Bob and Bobby - Top Hat Rabbits (více)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Objevili se na televizních obrazovkách poprvé v roce 1979. Podobu jim dal kreslíř Vladimír Jiránek, hlas jim propůjčil Josef Dvořák. K jejich prvním dobrodružstvím, která podle scénářů Jaroslava PacovskéhoJiřího Šebánka natočil režisér Václav Bedřich, rychle přibývala dobrodružství další. Bylo jich nejdříve třináct, pak šestadvacet a potom dokonce celých devětatřicet. Bob a Bobek se za ta léta příliš nezměnili. Jsou to pořád ti milí braši, ochotní kdykoliv přiložit pracku k dílu anebo přispět někomu na pomoc. Že se jejich dobrá vůle nesetká vždy s tím nejlepším výsledkem? Inu, takový je už zákon grotesky. Kdo z nás se ostatně někdy neocitl v podobné situaci. Seriál o králících z klobouku patří k těm nejrozsáhlejším kresleným seriálům, které v produkci nejdříve Československé a později České televize vznikly. Na rozdíl od mnoha zahraničních animovaných seriálů se tým realizátorů příliš nezměnil. Pouze režiséra Václava Bedřicha nahradil při režii závěrečných dílů jeden z animátorů seriálu Miroslav Walter. A protože ti dva braši z kouzelníkova klobouku rozhodně patří k těm večerníčkovským hrdinům, kterým jejich oblíbenost mezi malými i velkými diváky zajistila nesmrtelnost, můžete se s nimi setkávat také v nových pokračováních na cestách. (Česká televize)

(více)

Recenze (161)

Lord.Speedr 

všechny recenze uživatele

Bob a bobek je podle mého jeden z nejlepších večerníčků, tak jako např. Pat a Mat. Dva králičci, kteří si zacvičí, pak se domluví kam poletí, prožijí tam krásné chvíle a nakonec se zase vrátí, tohle stále dokola. Animace je nádherna, dabing se mi také velmi líbil no a ta hudba, tím si člověk osvěží tu dobu večerníčků. :-) ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem byla často nemocná, a většinou jsem celé dny a noci koukala na večerníčky. Jeden z nich byl i Bob a Bobek. Jsou určité i pěkné vzpomínky, co mám na tenhle milý dětský seriál plný bláznivých a vtipných situací, ale žel mnoho vzpomínek je spíš nepříjemných a smutných. Ale jako seriál -který přece nemůže za můj zdravotní stav v dětství- je to myslím velmi příjemné, milé a zábavné. Navíc v Čechách už dnes kultovní. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Pa-para-para-para, pa-para-para-pará...Ktože by túto klasiku nepoznal? Kto by nepoznal úvodné frázu "Vstávať a cvičiť!"? Jednoduchá grafika, vtipné repliky a scénky robia z rozprávky kultovú záležitosť. Škoda že postupom času tieto klasické seriály vytláčajú japonské či americké animáky, kde každý s každým bojuje. ()

skoda120L 

všechny recenze uživatele

Opravdu úžasný večerníček který se mi v dětství vždy hrozně moc líbil. Jak Bob a Bobek dělali různá zaměstnání a dobrodružství. Josef Dvořák je bobově namluvil a hudba a animace byla také skvělá. V první sérii se mi vždy nejvíce líbil a bude líbit díl U pumpu v druhé sérii jednoznačně vítězí díl V restauraci a ve třetí Zachránci. Na večerníček Pat a Mat který je za mě nejlepší ze všech Bob a Bobek nemá ale i tak je na druhém či třetím a místě a proto si rozhodně zaslouží pět hvězdiček a proto i .............. 100 %. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +4* Už jsem dlouho nehodnotil žádný večerníček a tak to musím dnes napravit. Bob a Bobek byli v mém dětství hodně oblíbení a tak nemám důvod jim dávat nižší známku než 4, navíc když mám jejich vyzváněcí znělku v mobilu ;-) A Pepa Dvořák k nim samozřejmě neodmyslitelně patří. A navíc si myslím, že pobaví i dnešní děti. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2013 byl Bob a Bobek zvolen třetím nejlepším Večerníčkem (od r. 1965) v historii. (mnaucz)
  • Šlo o jeden z prvních seriálů pro děti, který se v Československu distribuoval na VHS. V roce 1988 vydala společnost Supraphon ve spolupráci s Československou televizí jednu z prvních kazet u nás – Bob a Bobek - králíci z klobouku. (mnaucz)

Reklama

Reklama