Reklama

Reklama

Bob a Bobek - králíci z klobouku

(seriál)
  • angličtina Bob and Bobby - Top Hat Rabbits (více)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Objevili se na televizních obrazovkách poprvé v roce 1979. Podobu jim dal kreslíř Vladimír Jiránek, hlas jim propůjčil Josef Dvořák. K jejich prvním dobrodružstvím, která podle scénářů Jaroslava PacovskéhoJiřího Šebánka natočil režisér Václav Bedřich, rychle přibývala dobrodružství další. Bylo jich nejdříve třináct, pak šestadvacet a potom dokonce celých devětatřicet. Bob a Bobek se za ta léta příliš nezměnili. Jsou to pořád ti milí braši, ochotní kdykoliv přiložit pracku k dílu anebo přispět někomu na pomoc. Že se jejich dobrá vůle nesetká vždy s tím nejlepším výsledkem? Inu, takový je už zákon grotesky. Kdo z nás se ostatně někdy neocitl v podobné situaci. Seriál o králících z klobouku patří k těm nejrozsáhlejším kresleným seriálům, které v produkci nejdříve Československé a později České televize vznikly. Na rozdíl od mnoha zahraničních animovaných seriálů se tým realizátorů příliš nezměnil. Pouze režiséra Václava Bedřicha nahradil při režii závěrečných dílů jeden z animátorů seriálu Miroslav Walter. A protože ti dva braši z kouzelníkova klobouku rozhodně patří k těm večerníčkovským hrdinům, kterým jejich oblíbenost mezi malými i velkými diváky zajistila nesmrtelnost, můžete se s nimi setkávat také v nových pokračováních na cestách. (Česká televize)

(více)

Recenze (161)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Na domácí scéně jim prostě nikdo konkurovat nemohl. Křemílek s Vochomůrkou nesahali téhle dvojce ani po kotníky a spolu s "Maxipsem Fíkem" patřili jednoznačně k nejoblíbenějším večerníčkům mého dětství. V obou dvou se také odráží bezkonkurenčně nejlepší herecký projev Josefa Dvořáka. Kdyby za nic jiného, tak za tohle si moje sympatie stále uchová. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V klobúku kúzelníka Pokustona bývali dvaja králici. Väčší Bob a menší Bobek. Lenže Bobekovi sa nikdy z vyhriateho klobúka nechcelo. A tak ho musel Bob vždy vytiahnúť za uši von. Potom si dalú pravidelnú rozcvičku a následne začal ich krátky zábavný príbeh. Ako decko som mal túto večerníčkovú sériu celkom rád. Títo dvaja bieli animovaní zajaci ma vedeli dosť dobre pobaviť, preto si rád na nich s nostalgiou spomeniem a dám im pekné tri hviezdičky. *** ()

Reklama

Ocelotr 

všechny recenze uživatele

Velkou výhodou "starých" králíků z klobouku oproti těm sračkovým novým, je že nejsou politicky korektní, moc toho nenakecej a je to groteska. Králici kradou, podváděj v závodě, zkrátka se snažej vždy dostat k něčemu zadarmo - což v nových králících neprošlo. A tím se vytratil veškerý vtip. Starý králíci jsou klasika u kterejch se s chutí zasměje i dospělí. ()

mnaucz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta jednoduchost zejména první a druhé řady je prostě famózní. Málokterý večerníček na mě působí tak nostalgicky a zároveň zcela jinak než v mládí. Jako malý jsem měl radši ty novější díly. Časem jsem si ale oblíbil ty původní. To je večerníček, na který se mohu dívati v 10, 20, 30, 40 letech a prostě mě chytne. O kvalitě Josefa Dvořáka a geniální hudbě Petr Skoumala nemluvím už vůbec. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem byla často nemocná, a většinou jsem celé dny a noci koukala na večerníčky. Jeden z nich byl i Bob a Bobek. Jsou určité i pěkné vzpomínky, co mám na tenhle milý dětský seriál plný bláznivých a vtipných situací, ale žel mnoho vzpomínek je spíš nepříjemných a smutných. Ale jako seriál -který přece nemůže za můj zdravotní stav v dětství- je to myslím velmi příjemné, milé a zábavné. Navíc v Čechách už dnes kultovní. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Namluvení obou králíků má svědomí herec Josef Dvořák. Aby hlasově i charakterové oddělili Boba a Bobka od sebe, použili tvůrci jednoduchého triku - zrychlení nahraného hlasu a tím změnu intonace i výšky hlasů. Proto musel Dvořák při nahrávání mluvit velmi pomalu, aby mu po zrychlení nahrávek bylo rozumět. (sator)
  • V roce 2013 byl Bob a Bobek zvolen třetím nejlepším Večerníčkem (od r. 1965) v historii. (mnaucz)

Reklama

Reklama