Reklama

Reklama

Bob a Bobek - králíci z klobouku

(seriál)
  • angličtina Bob and Bobby - Top Hat Rabbits (více)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Objevili se na televizních obrazovkách poprvé v roce 1979. Podobu jim dal kreslíř Vladimír Jiránek, hlas jim propůjčil Josef Dvořák. K jejich prvním dobrodružstvím, která podle scénářů Jaroslava PacovskéhoJiřího Šebánka natočil režisér Václav Bedřich, rychle přibývala dobrodružství další. Bylo jich nejdříve třináct, pak šestadvacet a potom dokonce celých devětatřicet. Bob a Bobek se za ta léta příliš nezměnili. Jsou to pořád ti milí braši, ochotní kdykoliv přiložit pracku k dílu anebo přispět někomu na pomoc. Že se jejich dobrá vůle nesetká vždy s tím nejlepším výsledkem? Inu, takový je už zákon grotesky. Kdo z nás se ostatně někdy neocitl v podobné situaci. Seriál o králících z klobouku patří k těm nejrozsáhlejším kresleným seriálům, které v produkci nejdříve Československé a později České televize vznikly. Na rozdíl od mnoha zahraničních animovaných seriálů se tým realizátorů příliš nezměnil. Pouze režiséra Václava Bedřicha nahradil při režii závěrečných dílů jeden z animátorů seriálu Miroslav Walter. A protože ti dva braši z kouzelníkova klobouku rozhodně patří k těm večerníčkovským hrdinům, kterým jejich oblíbenost mezi malými i velkými diváky zajistila nesmrtelnost, můžete se s nimi setkávat také v nových pokračováních na cestách. (Česká televize)

(více)

Recenze (161)

--TMO-- 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné, ako to zbožňujem viac a viac, každým momentom, kedy vidím nejaký diel. Pripomína mi to český ekvivalent Pufa a Mufa, čo sú zase dvaja narozkošnejší kocúri v dejinách večerníčkov. Keď v poslednej dobe narazím na nejaký novší, "moderný" večerníček, iba sa mi ľútostivo zacnie za "starými dobrými časmi". ()

Ocelotr 

všechny recenze uživatele

Velkou výhodou "starých" králíků z klobouku oproti těm sračkovým novým, je že nejsou politicky korektní, moc toho nenakecej a je to groteska. Králici kradou, podváděj v závodě, zkrátka se snažej vždy dostat k něčemu zadarmo - což v nových králících neprošlo. A tím se vytratil veškerý vtip. Starý králíci jsou klasika u kterejch se s chutí zasměje i dospělí. ()

Reklama

Elan1 

všechny recenze uživatele

Bob a Bobek Na tomto detskom seriály ma veľmi zaujalo ako ukázal krásne časti sveta pomocou dobrodružstva dvoch hovoriacich zajacov ktorý sú aj veľmi zábavný. Legendárna hláška,, Vstávať a cvičiť" a k tomu skvelá znelka z tohto seriálu robí obľúbený detský seriál môjho detstva. Veľmi sa mi páči a ako jednoducho ale tak presne ukazujú aký sú ľudia. Ja si myslím že si tento seriál zaslúži 5 hviezd. ()

Lord.Speedr 

všechny recenze uživatele

Bob a bobek je podle mého jeden z nejlepších večerníčků, tak jako např. Pat a Mat. Dva králičci, kteří si zacvičí, pak se domluví kam poletí, prožijí tam krásné chvíle a nakonec se zase vrátí, tohle stále dokola. Animace je nádherna, dabing se mi také velmi líbil no a ta hudba, tím si člověk osvěží tu dobu večerníčků. :-) ()

Tomesh 

všechny recenze uživatele

Klobouk kouzelníka Pokustóna. Absolutní špička mezi českými večerníčky. Bob a bobek to je klasika. Dodnes si pamatuju tu obrovskou radost, jakmile jsem v sedm deset zapnul na dovolení rodičů čtv a objevil se první díl králíků. Člověk tehdy neměl naprosto tušení, jak tam ty večerníčky za sebou řadej.. To byla alchymie, ale zpravidla jednou do roka to vyšlo.. Vstávat a cvičit... Ale já mám ještě noc.. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2013 byl Bob a Bobek zvolen třetím nejlepším Večerníčkem (od r. 1965) v historii. (mnaucz)
  • Bobek projde v letadle plynule z nákladního prostoru do prostoru pro cestující, což by v reálu nebylo možné. Prostory jsou totiž hermeticky oddělené. (sator)

Reklama

Reklama