Reklama

Reklama

Bob a Bobek - králíci z klobouku

(seriál)
  • angličtina Bob and Bobby - Top Hat Rabbits (více)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Objevili se na televizních obrazovkách poprvé v roce 1979. Podobu jim dal kreslíř Vladimír Jiránek, hlas jim propůjčil Josef Dvořák. K jejich prvním dobrodružstvím, která podle scénářů Jaroslava PacovskéhoJiřího Šebánka natočil režisér Václav Bedřich, rychle přibývala dobrodružství další. Bylo jich nejdříve třináct, pak šestadvacet a potom dokonce celých devětatřicet. Bob a Bobek se za ta léta příliš nezměnili. Jsou to pořád ti milí braši, ochotní kdykoliv přiložit pracku k dílu anebo přispět někomu na pomoc. Že se jejich dobrá vůle nesetká vždy s tím nejlepším výsledkem? Inu, takový je už zákon grotesky. Kdo z nás se ostatně někdy neocitl v podobné situaci. Seriál o králících z klobouku patří k těm nejrozsáhlejším kresleným seriálům, které v produkci nejdříve Československé a později České televize vznikly. Na rozdíl od mnoha zahraničních animovaných seriálů se tým realizátorů příliš nezměnil. Pouze režiséra Václava Bedřicha nahradil při režii závěrečných dílů jeden z animátorů seriálu Miroslav Walter. A protože ti dva braši z kouzelníkova klobouku rozhodně patří k těm večerníčkovským hrdinům, kterým jejich oblíbenost mezi malými i velkými diváky zajistila nesmrtelnost, můžete se s nimi setkávat také v nových pokračováních na cestách. (Česká televize)

(více)

Recenze (161)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +4* Už jsem dlouho nehodnotil žádný večerníček a tak to musím dnes napravit. Bob a Bobek byli v mém dětství hodně oblíbení a tak nemám důvod jim dávat nižší známku než 4, navíc když mám jejich vyzváněcí znělku v mobilu ;-) A Pepa Dvořák k nim samozřejmě neodmyslitelně patří. A navíc si myslím, že pobaví i dnešní děti. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Teda, že bych byl z tohohle večerníčkovského seriálu na větvi, tak to teda rozhodně ne. Hlavně Josef Dvořák ho vypraví mistrně a dal filmu výraz, který tak nějak právě chybí. Stereotypní začátek s rozcvičkou Boba a Bobka mě vždycky bavil, ale to ostatní už tolik ne. Ujde to, ale já na ty kreslené věci nejsem. Nudil jsem se. ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem byla často nemocná, a většinou jsem celé dny a noci koukala na večerníčky. Jeden z nich byl i Bob a Bobek. Jsou určité i pěkné vzpomínky, co mám na tenhle milý dětský seriál plný bláznivých a vtipných situací, ale žel mnoho vzpomínek je spíš nepříjemných a smutných. Ale jako seriál -který přece nemůže za můj zdravotní stav v dětství- je to myslím velmi příjemné, milé a zábavné. Navíc v Čechách už dnes kultovní. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Parádní Večerníček, který je i po skoro čtyřiceti letech oblíbený. Je to nepochybně skvělým nápadem, skvělým dabingem a skvělým scénářem, což už se u dnešních pohádek moc říct nedá. Jen mě mrzí, co s tímhle seriálem v rámci globalizace televize v roce 2003 udělala a jak úplně zničila původní ideu. 95% ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Inteligentná zmes scénických skečov, zlatučkej animácie a humornosti groteskovitého formátu. To všetko dotvára osobitý dabing "jediného rozprávača" sprevádzajúci našich zvieracích hrdinov z iného uhľa pohľadu ako väčšina produkcie. V Československu práve koniec sedemdesiatych znamenal v animovanej oblasti workoholické a najúspešnejšie obdobie, čím sme sa dostali aj do širšieho povedomia v okolitých krajinách. Samozrejme i za Krtka či Ferda, ale Pat a Mat, Bob a Bobek a neskôr Mach a Šebestová bodujú viac. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Bob a Bobek se stali oficiálními maskoty na MS v ledním hokeji pro rok 2015 v České republice. Do této doby mělo MS vždy pouze jednoho maskota. Bob a Bobek jsou zároveň první maskoti s televizním původem, kteří nebyli vytvořeni pouze pro účely MS v ledním hokeji.
    (P. J. D.)
  • V roce 2013 byl Bob a Bobek zvolen třetím nejlepším Večerníčkem (od r. 1965) v historii. (mnaucz)
  • Šlo o jeden z prvních seriálů pro děti, který se v Československu distribuoval na VHS. V roce 1988 vydala společnost Supraphon ve spolupráci s Československou televizí jednu z prvních kazet u nás – Bob a Bobek - králíci z klobouku. (mnaucz)

Reklama

Reklama