Reklama

Reklama

Bob a Bobek - králíci z klobouku

(seriál)
  • angličtina Bob and Bobby - Top Hat Rabbits (více)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Objevili se na televizních obrazovkách poprvé v roce 1979. Podobu jim dal kreslíř Vladimír Jiránek, hlas jim propůjčil Josef Dvořák. K jejich prvním dobrodružstvím, která podle scénářů Jaroslava PacovskéhoJiřího Šebánka natočil režisér Václav Bedřich, rychle přibývala dobrodružství další. Bylo jich nejdříve třináct, pak šestadvacet a potom dokonce celých devětatřicet. Bob a Bobek se za ta léta příliš nezměnili. Jsou to pořád ti milí braši, ochotní kdykoliv přiložit pracku k dílu anebo přispět někomu na pomoc. Že se jejich dobrá vůle nesetká vždy s tím nejlepším výsledkem? Inu, takový je už zákon grotesky. Kdo z nás se ostatně někdy neocitl v podobné situaci. Seriál o králících z klobouku patří k těm nejrozsáhlejším kresleným seriálům, které v produkci nejdříve Československé a později České televize vznikly. Na rozdíl od mnoha zahraničních animovaných seriálů se tým realizátorů příliš nezměnil. Pouze režiséra Václava Bedřicha nahradil při režii závěrečných dílů jeden z animátorů seriálu Miroslav Walter. A protože ti dva braši z kouzelníkova klobouku rozhodně patří k těm večerníčkovským hrdinům, kterým jejich oblíbenost mezi malými i velkými diváky zajistila nesmrtelnost, můžete se s nimi setkávat také v nových pokračováních na cestách. (Česká televize)

(více)

Recenze (161)

Lord.Speedr 

všechny recenze uživatele

Bob a bobek je podle mého jeden z nejlepších večerníčků, tak jako např. Pat a Mat. Dva králičci, kteří si zacvičí, pak se domluví kam poletí, prožijí tam krásné chvíle a nakonec se zase vrátí, tohle stále dokola. Animace je nádherna, dabing se mi také velmi líbil no a ta hudba, tím si člověk osvěží tu dobu večerníčků. :-) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Inteligentná zmes scénických skečov, zlatučkej animácie a humornosti groteskovitého formátu. To všetko dotvára osobitý dabing "jediného rozprávača" sprevádzajúci našich zvieracích hrdinov z iného uhľa pohľadu ako väčšina produkcie. V Československu práve koniec sedemdesiatych znamenal v animovanej oblasti workoholické a najúspešnejšie obdobie, čím sme sa dostali aj do širšieho povedomia v okolitých krajinách. Samozrejme i za Krtka či Ferda, ale Pat a Mat, Bob a Bobek a neskôr Mach a Šebestová bodujú viac. ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Myslím, že větu :Vstávat a cvičit! nenávidí všichni, kdo měli tak blbé rodiče, že je těmito slovy budili. Tím myslím, moje děti, ale já jsem si ty jejich otrávený zaškňuřený ksichty užívala:-) Jiránek je perfektní, jeho a Renčína mám nejradši, no a nápad na večerníčky od těchto klasiků byl ženiální, nejen proto, že se u večerníčků mohli konečně bavit i rodiče. U Renčínových Zvířátek pana Krbce se možná bavili víc než děti..... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Večerníčků. Můžeme si všimnout zajímavého úkazu, že zvířátka (mluvící) působí v našem světě (mezi lidmi) naprosto přirozeně. Navíc se příběhy nesnaží moc "vychovávat" (stačí si vzpomenout na Bobka a jeho ranní vstávání.) Jiří Dvořák to nádherně namluvil a Vladimír Jiránek perfektně nakreslil. Docela by mě zajímalo, co na příhody králíků říká onen kouzelník Pokustón :-) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Bob a bobek jsou parádním večerníčkem. Těží ze skvělé animace Vladimíra Jiránka, úžasného hlasu Josefa Dvořáka a povedené hudby Petra Skoumala. Dobré jsou i jednotlivé příběhy, které dokáží děti upoutat a dospělé občas pobavit. Samotný začátek se vstáváním nevstáváním patří do našeho zlatého večeníčkového fondu. :-) Zářný příklad, který dokazuje oblíbenost Boba a Bobka i dnes je to, že byli vybráni jako maskoti na MS v hokeji v roce 2015, což se všem bez výjimky velmi líbilo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Namluvení obou králíků má svědomí herec Josef Dvořák. Aby hlasově i charakterové oddělili Boba a Bobka od sebe, použili tvůrci jednoduchého triku - zrychlení nahraného hlasu a tím změnu intonace i výšky hlasů. Proto musel Dvořák při nahrávání mluvit velmi pomalu, aby mu po zrychlení nahrávek bylo rozumět. (sator)
  • Bobek projde v letadle plynule z nákladního prostoru do prostoru pro cestující, což by v reálu nebylo možné. Prostory jsou totiž hermeticky oddělené. (sator)
  • V roce 2013 byl Bob a Bobek zvolen třetím nejlepším Večerníčkem (od r. 1965) v historii. (mnaucz)

Reklama

Reklama