Reklama

Reklama

Bob a Bobek - králíci z klobouku

(seriál)
  • angličtina Bob and Bobby - Top Hat Rabbits (více)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Objevili se na televizních obrazovkách poprvé v roce 1979. Podobu jim dal kreslíř Vladimír Jiránek, hlas jim propůjčil Josef Dvořák. K jejich prvním dobrodružstvím, která podle scénářů Jaroslava PacovskéhoJiřího Šebánka natočil režisér Václav Bedřich, rychle přibývala dobrodružství další. Bylo jich nejdříve třináct, pak šestadvacet a potom dokonce celých devětatřicet. Bob a Bobek se za ta léta příliš nezměnili. Jsou to pořád ti milí braši, ochotní kdykoliv přiložit pracku k dílu anebo přispět někomu na pomoc. Že se jejich dobrá vůle nesetká vždy s tím nejlepším výsledkem? Inu, takový je už zákon grotesky. Kdo z nás se ostatně někdy neocitl v podobné situaci. Seriál o králících z klobouku patří k těm nejrozsáhlejším kresleným seriálům, které v produkci nejdříve Československé a později České televize vznikly. Na rozdíl od mnoha zahraničních animovaných seriálů se tým realizátorů příliš nezměnil. Pouze režiséra Václava Bedřicha nahradil při režii závěrečných dílů jeden z animátorů seriálu Miroslav Walter. A protože ti dva braši z kouzelníkova klobouku rozhodně patří k těm večerníčkovským hrdinům, kterým jejich oblíbenost mezi malými i velkými diváky zajistila nesmrtelnost, můžete se s nimi setkávat také v nových pokračováních na cestách. (Česká televize)

(více)

Recenze (161)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Pa-para-para-para, pa-para-para-pará...Ktože by túto klasiku nepoznal? Kto by nepoznal úvodné frázu "Vstávať a cvičiť!"? Jednoduchá grafika, vtipné repliky a scénky robia z rozprávky kultovú záležitosť. Škoda že postupom času tieto klasické seriály vytláčajú japonské či americké animáky, kde každý s každým bojuje. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Teda, že bych byl z tohohle večerníčkovského seriálu na větvi, tak to teda rozhodně ne. Hlavně Josef Dvořák ho vypraví mistrně a dal filmu výraz, který tak nějak právě chybí. Stereotypní začátek s rozcvičkou Boba a Bobka mě vždycky bavil, ale to ostatní už tolik ne. Ujde to, ale já na ty kreslené věci nejsem. Nudil jsem se. ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Myslím, že větu :Vstávat a cvičit! nenávidí všichni, kdo měli tak blbé rodiče, že je těmito slovy budili. Tím myslím, moje děti, ale já jsem si ty jejich otrávený zaškňuřený ksichty užívala:-) Jiránek je perfektní, jeho a Renčína mám nejradši, no a nápad na večerníčky od těchto klasiků byl ženiální, nejen proto, že se u večerníčků mohli konečně bavit i rodiče. U Renčínových Zvířátek pana Krbce se možná bavili víc než děti..... ()

Ocelotr 

všechny recenze uživatele

Velkou výhodou "starých" králíků z klobouku oproti těm sračkovým novým, je že nejsou politicky korektní, moc toho nenakecej a je to groteska. Králici kradou, podváděj v závodě, zkrátka se snažej vždy dostat k něčemu zadarmo - což v nových králících neprošlo. A tím se vytratil veškerý vtip. Starý králíci jsou klasika u kterejch se s chutí zasměje i dospělí. ()

Lord.Speedr 

všechny recenze uživatele

Bob a bobek je podle mého jeden z nejlepších večerníčků, tak jako např. Pat a Mat. Dva králičci, kteří si zacvičí, pak se domluví kam poletí, prožijí tam krásné chvíle a nakonec se zase vrátí, tohle stále dokola. Animace je nádherna, dabing se mi také velmi líbil no a ta hudba, tím si člověk osvěží tu dobu večerníčků. :-) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Namluvení obou králíků má svědomí herec Josef Dvořák. Aby hlasově i charakterové oddělili Boba a Bobka od sebe, použili tvůrci jednoduchého triku - zrychlení nahraného hlasu a tím změnu intonace i výšky hlasů. Proto musel Dvořák při nahrávání mluvit velmi pomalu, aby mu po zrychlení nahrávek bylo rozumět. (sator)
  • Šlo o jeden z prvních seriálů pro děti, který se v Československu distribuoval na VHS. V roce 1988 vydala společnost Supraphon ve spolupráci s Československou televizí jednu z prvních kazet u nás – Bob a Bobek - králíci z klobouku. (mnaucz)

Reklama

Reklama