Reklama

Reklama

Bob a Bobek - králíci z klobouku

(seriál)
  • angličtina Bob and Bobby - Top Hat Rabbits (více)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Objevili se na televizních obrazovkách poprvé v roce 1979. Podobu jim dal kreslíř Vladimír Jiránek, hlas jim propůjčil Josef Dvořák. K jejich prvním dobrodružstvím, která podle scénářů Jaroslava PacovskéhoJiřího Šebánka natočil režisér Václav Bedřich, rychle přibývala dobrodružství další. Bylo jich nejdříve třináct, pak šestadvacet a potom dokonce celých devětatřicet. Bob a Bobek se za ta léta příliš nezměnili. Jsou to pořád ti milí braši, ochotní kdykoliv přiložit pracku k dílu anebo přispět někomu na pomoc. Že se jejich dobrá vůle nesetká vždy s tím nejlepším výsledkem? Inu, takový je už zákon grotesky. Kdo z nás se ostatně někdy neocitl v podobné situaci. Seriál o králících z klobouku patří k těm nejrozsáhlejším kresleným seriálům, které v produkci nejdříve Československé a později České televize vznikly. Na rozdíl od mnoha zahraničních animovaných seriálů se tým realizátorů příliš nezměnil. Pouze režiséra Václava Bedřicha nahradil při režii závěrečných dílů jeden z animátorů seriálu Miroslav Walter. A protože ti dva braši z kouzelníkova klobouku rozhodně patří k těm večerníčkovským hrdinům, kterým jejich oblíbenost mezi malými i velkými diváky zajistila nesmrtelnost, můžete se s nimi setkávat také v nových pokračováních na cestách. (Česká televize)

(více)

Recenze (161)

Lord.Speedr 

všechny recenze uživatele

Bob a bobek je podle mého jeden z nejlepších večerníčků, tak jako např. Pat a Mat. Dva králičci, kteří si zacvičí, pak se domluví kam poletí, prožijí tam krásné chvíle a nakonec se zase vrátí, tohle stále dokola. Animace je nádherna, dabing se mi také velmi líbil no a ta hudba, tím si člověk osvěží tu dobu večerníčků. :-) ()

Tomesh 

všechny recenze uživatele

Klobouk kouzelníka Pokustóna. Absolutní špička mezi českými večerníčky. Bob a bobek to je klasika. Dodnes si pamatuju tu obrovskou radost, jakmile jsem v sedm deset zapnul na dovolení rodičů čtv a objevil se první díl králíků. Člověk tehdy neměl naprosto tušení, jak tam ty večerníčky za sebou řadej.. To byla alchymie, ale zpravidla jednou do roka to vyšlo.. Vstávat a cvičit... Ale já mám ještě noc.. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Na domácí scéně jim prostě nikdo konkurovat nemohl. Křemílek s Vochomůrkou nesahali téhle dvojce ani po kotníky a spolu s "Maxipsem Fíkem" patřili jednoznačně k nejoblíbenějším večerníčkům mého dětství. V obou dvou se také odráží bezkonkurenčně nejlepší herecký projev Josefa Dvořáka. Kdyby za nic jiného, tak za tohle si moje sympatie stále uchová. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Myslím, že větu :Vstávat a cvičit! nenávidí všichni, kdo měli tak blbé rodiče, že je těmito slovy budili. Tím myslím, moje děti, ale já jsem si ty jejich otrávený zaškňuřený ksichty užívala:-) Jiránek je perfektní, jeho a Renčína mám nejradši, no a nápad na večerníčky od těchto klasiků byl ženiální, nejen proto, že se u večerníčků mohli konečně bavit i rodiče. U Renčínových Zvířátek pana Krbce se možná bavili víc než děti..... ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Bob a bobek jsou parádním večerníčkem. Těží ze skvělé animace Vladimíra Jiránka, úžasného hlasu Josefa Dvořáka a povedené hudby Petra Skoumala. Dobré jsou i jednotlivé příběhy, které dokáží děti upoutat a dospělé občas pobavit. Samotný začátek se vstáváním nevstáváním patří do našeho zlatého večeníčkového fondu. :-) Zářný příklad, který dokazuje oblíbenost Boba a Bobka i dnes je to, že byli vybráni jako maskoti na MS v hokeji v roce 2015, což se všem bez výjimky velmi líbilo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Namluvení obou králíků má svědomí herec Josef Dvořák. Aby hlasově i charakterové oddělili Boba a Bobka od sebe, použili tvůrci jednoduchého triku - zrychlení nahraného hlasu a tím změnu intonace i výšky hlasů. Proto musel Dvořák při nahrávání mluvit velmi pomalu, aby mu po zrychlení nahrávek bylo rozumět. (sator)
  • Bobek projde v letadle plynule z nákladního prostoru do prostoru pro cestující, což by v reálu nebylo možné. Prostory jsou totiž hermeticky oddělené. (sator)

Reklama

Reklama