Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V podzemí buenosaireského metra dojde jedné noci k nevysvětlitelné události - jedna ze souprav beze stopy zmizí. Nikdo ze zaměstnanců ani z vedoucích provozu si to nedovede vysvětlit. Nějaké vysvětlení ale přece existovat musí - jeho vypátráním je pověřen mladý nadaný matematik Daniel, který brzy skutečně přijde s objevem, který se zdá být naprosto šílený. Přesto stále více indicií naznačuje, že by mohl být reálný. Sci-fi drama, prosycené tajuplnou atmosférou a mystériem, skrytým v labyrintu podzemních chodeb a tunelů je studentským filmem, avšak o to víc překvapuje profesionalitou, s jakou se jeho tvůrcům podařilo zpracovat žánr, který je pokládán za jeden z realizačně nejnáročnějších. Na festivalech fantasy a sci-fi filmů získal řadu ocenění. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

TheMaker

TheMaker (hodnocení, recenze)

Jestli někdo ví, kde bych ten film mohl sehnat, napište mi do pošty. Díky moc.

PX

PX (hodnocení, recenze)

Doposud mi žádný argentinský film nesedl, spolu s kanadskými béčky jsem ji považoval za jednu z nejhorších kinematografií. Ale teď už tomu tak není. Chtěl jsem dát 4*, ale to jsem ještě netušil, že je to studentský film. Proto před argentinskými studenty smekám a dávám za 5:-)

misstake

misstake (hodnocení, recenze)

TCM: No jo, ale je to sranda, ne? Zajímavé využití matematiky v praxi. Topolog řeší mizející vlaky v metru. A metro, které je tak složité až nějakým způsobem diverguje do nekonečna... O tom se asi Hausdorffovi ani nesnilo. Studentský film natočili zřejmě studenti jakého asi oboru? Splácali dohromady několik pojmů, co v polodřímotě zaslechli někde na přednáškách a předložili to filmovým fandům, ale výsledek je vcelku originální a zajímavý.

TCM

TCM (hodnocení, recenze)

Je to zase jeden z těch filmů, při jehož sledování ti, kteří rozumí vědnímu oboru použitému k pseudo-zdůvodnění toho, co se děje, dostávají hysterické záchvaty (ať už smíchu nebo vzteku). Prostě je hodně vidět, že autoři točili o nečem, čemu za mák nerozumí, což je škoda, protože jinak by to byl hodně dobrý film.

Reklama

Reklama