Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V podzemí buenosaireského metra dojde jedné noci k nevysvětlitelné události - jedna ze souprav beze stopy zmizí. Nikdo ze zaměstnanců ani z vedoucích provozu si to nedovede vysvětlit. Nějaké vysvětlení ale přece existovat musí - jeho vypátráním je pověřen mladý nadaný matematik Daniel, který brzy skutečně přijde s objevem, který se zdá být naprosto šílený. Přesto stále více indicií naznačuje, že by mohl být reálný. Sci-fi drama, prosycené tajuplnou atmosférou a mystériem, skrytým v labyrintu podzemních chodeb a tunelů je studentským filmem, avšak o to víc překvapuje profesionalitou, s jakou se jeho tvůrcům podařilo zpracovat žánr, který je pokládán za jeden z realizačně nejnáročnějších. Na festivalech fantasy a sci-fi filmů získal řadu ocenění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lehce filosofující >vědecko-fikktivní< film jako úkaz, jak za málo peněz lze vytvořit poutavé dílko s přesahem až k přemýšlení... :-) Ano - "žijeme ve světě, kde nikdo nenaslouchá..." Docela zajímavý film. - - - P.S. ...Uvedeno na ČéTé a opět škoda, že nám nebylo dáno vidět v původním znění, ten český dabing... Bůh ví, proč to ti mudrlanti televizní dělají, když pořád jim někdo říká - jsou filmy, které není třeba (vhodno) dabovat... Ano, nikdo nám veřejnoprávně nenaslouchá. Ale třeba ta parta kazisvětů jednou zmizí jako ten tajemný vlak... ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Studentský film z Argentiny roku 1996 a taková pecka?! Příběh o ztraceném vlaku v metru sice nepůsobí nijak orginálně, ale je za to skvěle natočen i zahrán!! Kamerá má po celý film zajímavou kompozici, příjemný barevný nádech a neustálé hrátky s hloubkou ostrosti nenechají oči v klidu. Něco podobného nenatočí Češi ani za 100 let. 70% ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Pochopil -li sem to dobře, tento film natočili studenti. Natočili-li ho studenti, nezbývá mi, než smeknout. Moebius je po filmařské stránce velmi vyzrálým počinem. Práce s Atmosférou, světlem, hudbou... Způsob, jakým se jim podařilo natočit "zblázněný" semafor je úchvatný. Ačkoliv je Moebisu v podstatě sci-fi, nenajde se zde jediný trik, jedna jediná "akční" scéna, když se na hl. hrdinu vyřítí metro, tvůrci spoléhali na atmosféru (tunely metra plní svoji úlohu na výbornou - viz maďarští Revizoři) a na herecké výkony (velmi civilní a přesvědčivé). Taktéž dabing se povedl. Zůstává nám tu tedy akorát konec filmu, jehož smysl mi opět nějak uniká. Což ovšem nic nemění na faktu, že Moebius je naprostá špička v žánru "malých sci-fi" ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé dílo. O tom, že existuje nějaká "Moebiova páska", jsem se díky snímku dozvěděla poprvé. Ne že bych díky její definici byla schopna plně porozumět tomu, co se tam ve spletitém systému metra událo:) Poutavě natočený příběh s výbornou hudbou a osobitou atmosférou (nekonečna). Příjemně jsem byla potěšena přítomností dvou herců, které si už vždy budu pamatovat jako postavy mafiána Doménica Rizza a dedečka Sergia Costy z Divokého anděla:) Scéna setkání hlavní postavy s profesorem v metru, které se nikdy nezastaví, velmi působivá, s myšlenkou, která člověka podnítí k zamyšlení:) ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bych určitě ráda viděla ještě jednou - dost zajímavá atmosféra, kterou momentálně asi neumím přirovnat k žádné jiné v jakémkoli dalším filmu - ovšem bohužel jsem se plně nesoustředila na děj, a tudíž mi toho spousta unikla. Na to, že Moebius je studentský film, je natočen velmi dobře a já mu proto tu čtvrtou hvězdičku nakonec milostivě dám. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy povídky „Podzemní dráha Möbius“ od Armina Josehpa Deutsch, která vyšla v roce 1950. (m.xFuck)

Reklama

Reklama