Na plný plyn

Na plný plyn

Akční / Sportovní

Francie, 2003, 99 min

Archive

První půlka slabota, ale musím se se vší upřímností přiznat, že od začátku kvalifikace na Le Mans, kdy začnou kulminovat podrazy a sabotáže, jsem se docela bavil. A to nejsem žádným fanouškem automobilizmu a za volantem jsem nikdy neseděl :)(4.3.2004)

Tohle jsou tři nejzajímavější fakta na celém filmu: je to komiksová adaptace, produkoval to Luc Besson, natáčelo se během skutečného závodu Le Mans. Ale stojí kvůli některému z nich za vidění? Ani ne, stačí si oživit vzpomínky na Bouřlivé dny a Formuli. I když závodních filmů o Le Mans je poskrovnu a úvodní Rallye „intro“ vypadalo velmi nadějně, milovníci rychlých kol nechť si raději zahrají na kompu nejnovější díl Colina, kde je nebudou otravovat zbytečné kecy okolo. 55%(22.1.2006)

Film, kterých příliš není, a proto si minimálně tři hvězdičky zaslouží. Začátek je nabušený, ale potom to upadne do lehce zavánějící nudy a jediné co z toho chytne, tak akční závody, kterých je ale ve filmu dostatečné množství, a tak se za to rozhodně stojí podívat. Tak trochu bych to přirovnal k Formuli se Stallonem. Stejná podstata, jediné zajímavé na filmech jsou závody, a ty jsou opravdu supr. Na bouračky člověk vždycky rád kouká, a kdo tvrdí že ne, tak lže. Na plný plyn je taková jednohubka. Film, na který si vzpomenete, ale jen ohledně závodů. Proč taky ne. Ten film mi příjde k ničemu jinému dělaný ani není. Hlavní ale je, že to je efektivní a to stačí. Jinak příběh je jedna velká nuda, je jasné, co film drží.(15.11.2008)

• AngelAngie

Ano, Diane je překrásná žena a tenhle film má spoustu úžasných záběrů, ale to je vše ..(7.1.2009)

Rozpočet €22,900,000Tržby Celosvetovo $7,154,000/40%/(28.6.2010)

• Tyler

He he, další z těch cool filmů, u kterých jsem nevěděl, jestli se smát na celé kolo nebo plakat...Tak jsem tomu nechal volný průběh a ono se to tak nějak střídalo...Uvědomte si jednu důležitou věc - tohle není film pro milovníky automobilových závodů!!! Právě naopak - žaludek mi dělal nepředstavitelné věci při pohledu na destruction derby vydávanou za rallye nebo legendární závod v Le Mans. K tomu naprosto šílený scénář a nechtěně směšné dialogy - jediné pozitivum jsou pěkná auta (akce s nimi už ne), zvuk vytáčeného dvanáctiválce v Pagani Zondě S, a koneckonců i pohled na Lisu Barbuscia v roli majitelky konkurenční stáje byl příjemný. Toť opravdu vše.(3.2.2006)

Francouzský závodní film, kde se jede vítězství za každou cenu. Největší hrdina Michel Vaillant se musí vypořádat se spiknutím rivalů a navíc si musí vybrat mezi vítěstvím a nebo rodinou. Rychlá auta a průměrní herci. ( Hodnocení: 5/10 )(25.5.2012)

Nudnejsi zacatek? No a co? Film se pomalinku rozjizdel a na konci byl v plne rychlosti, tak jako auto, pomalinku se rozjizdi, akceleruje a uz to frci... Pro mne jeden z nejlepsich "automobilovych" filmu, jaky jsem kdy videl i tou skvelou kamerou. Jen nechapu originalni nazev, ten mi trosku unikl.(8.7.2007)

Formule se prohánějí po dálnici, směšně pomalu tankují u standartní čerpací stanice, útratu zatáhne sponzor z vrtulníku a to je jedna ze dvou hodně zábavných scén. Při té druhé dokonce Michel Vaillant nedobrovolně usedá do kokpitu soupeřova vozu, ale v té době je již děj tak neuměle zašmodrchaný, že zapojení mozkových buněk do akce může u náročnějšího diváka vyvolat dávivý reflex. Jednoduchý pozorovatel mého typu se však může, u jedné z mnoha Bessonových rychlokvašek, bez problémů pobavit.(2.2.2009)

Vizuálna žranica akú dokáže natočiť aj Bay. Toto je však film natočený podľa KOMIXU a preto kto chce vidieť reálne závody tak ruky preč. Už úvodná nadupaná, adrenalínová, nezmyselná scéna ma patrične napružila a na záver potešila pretože vo filme má svoju opodstatnenosť. Takýchto scénok je tu však neúrekom, no aj napriek tomu že sú po technickej stránke dokonale zvládnuté je tu jedno mínus - scenár. Dej nieje vyložene debilný, veď je to podľa komixu však, no niekedy som nevedel kam film smeruje. 4* sú možno veľa, no je to Francúzsky film, milujem komixi a automobilové naháňačky vo filmoch a Colin McRae Rally - hru. No a ak dostane tento režisér ponuku z Hollywoodu a natočí tam nejaký podobný film, určite nebude ani takto zábavný. Hudba: Archive.(18.5.2005)

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +kamera, efekty, zpracování, zvuky, hudba -pomalý rozjezd, od francouzkých tvůrců/// Tenhle film se řadí mezi ty efektní. Já osobně je mám rád, ale ostatním doporučuji vypnou mozek a jen se kochat. Pokuď by vám tohle dělalo problém, není to film tak úplně pro vás. Film vznikl jen o něco dřív než Torque: Ohnivá kola, který osobně v tomto žánru řadím mezi ty nejlepší. Tak právě tomuto filmu se to nevyrovná. Přesto to není špatná podívaná. K závěru to bylo navíc hodně zajímavé a napínavé. Jen mě dělá trošku problém francouzská mentalita. Tedy herci a jejich postavy i samotná tvorba filmů a jejich výsledek je rozdíný oproti té americké. A s tímto problémem jsem se asi u tohoto snímku potýkal nejvíc. To ale každý asi vnímá jinak./// Celkem 64%///(16.11.2008)

Francouzká závodní slátanina odehrávající se při závodu Le Mans 24 hours s jedním napínavým momentem.(17.3.2004)

• swamp

Zlatý Driven se Slyem..(23.1.2012)

• Webb

(Kinovýdělky v ČR: 1 348 039 Kč, počet diváků v ČR: 12 199)(3.2.2008)

Přesnější by sice bylo 2 a 1/2, ale je to natočené opravdu docela slušně. Nenáročná oddychovka s přehnaně černobílými postavami – když nebudete čekat nic víc, můžete se dobře pobavit.(14.4.2004)

Naozaj dobrý film. Celkovo pozerateľný bez obrovského ,,amerického" hrdinu. Hlavné postavy stáli za to. Oplatí sa pozrieť. 60%(6.1.2008)

• becki_tu

Podobně třeba jako Formule se Stallonem je i tohle motoristická zábava, u které se nedoporučuje, opakuji nedoporučuje přemýšlet nad obsahem, ale spíš se jen kochat atraktivním vizuálním zpracováním, popřípadě sympatickým hereckým osazenstvem. Určitě musím zmínit "nápaditou" pointu (podrazy a sabotáže) a hodně zajímavý způsob vítěztví v závěrečném závodu 24h Le Mans, který mi přivodil nechtěný smích. Bohužel se nedalo čekat nic jiného, než stokrát obehraný scénář a hromada profláklých klišé, ale koukat se na to ještě vcelku dalo. 50%(16.10.2007)

"Formule" po francouzsku. Ale o něco lepší.(23.10.2007)

Francúzi vedia natočiť cool veci, ale scenáristicky sú na tom veľmi zle...tak by som asi zhodnotil tento film...kamerovo a akčne veľmi zručne a hlavne dobre natočené..Le Mans vážne vynikajúce, ale tej omáčky okolo toho je až moc...a hlavne kľudne by sa bez nej tento film obišiel...a na záver...dobrý film s blbým scenárom a dobrým prevedením...(5.7.2009)

• DDT

Na drama jsou hrdinové příliš "comicsoví", na comics je film zas až příliš realistický a s nulovým nadhledem.(20.4.2004)

<< předchozí 1 2 3