Reklama

Reklama

Divoká Brazílie

(seriál)
  • Velká Británie Wild Brazil
Velká Británie / Brazílie, 2014, 3x51 min (Director's Cut: 105 min)

Režie:

Adam White

Kamera:

Ted Giffords

Hrají:

Stephen Mangan (vypravěč), Erik Thompson (vypravěč), Adam White, Ted Giffords
(další profese)

Obsahy(1)

Malpy hnědé, jaguáři, nosálové a další zvířecí obyvatelé se musí přizpůsobit zemi plné extrémů. Této zemi se říká divoké srdce Jižní Ameriky. Je domovem více živočišných a rostlinných druhů, než najdete kdekoli jinde na světě. V jednotlivých příbězích třídílného cyklu budeme sledovat první rok života mláděte malpy hnědé, jedné z nejchytřejších opic na světě, vydry obrovské, jejíž rodina je nucená postavit se místním jaguárům, a malé nosály učící se samostatnosti. Jsou obklopeni pestrobarevnou směsí živočichů, jako jsou kajmani a papoušci arové, kapybary, mravenečníci nebo jaguáři. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Životné príbehy troch zaujímavých zvieracích druhov v brazílskom pralese. Zháňanie potravy, starostlivosť o bezbranné mláďatá, úteky pred nebezpečenstvom sú s pútavým hudobným podmazom veľmi príjemným relaxom. Vždy ma vie prekvapiť, aké inteligentné vedia byť malpy, ako dokážu používať nástroje a koľko toho tieto malé opice majú spoločného s nami. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další z výborných současných dokumentů, u kterého hrají roli barvy a nádherná příroda v souvislosti s moderní technikou. A to nemám ani tu nejmodernější televizi a nejsytější barvy. Mimochodem, jak jinak s barvami u Brazílie, že? A my máme možnost vidět Brazílie trochu jinak. Určitě by mi nevadilo více dílů a divočejší jihoamerický stát. ()

Reklama

Ripley 

všechny recenze uživatele

"Brazílie-země s největší koncentrací živočišných druhů na světě".Takto začíná komentář třídílného dokumentárního seriálu.Ten seriál měl vzhledem k rozmanitosti a přírodnímu bohatství této země veliký potenciál.Bohužel se ve všech třech dílech soustředí pouze na tři živočišné druhy.To mě zamrzelo.Jinak jde samozřejmě o stagnující vysokou kvalitu od BBC. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Jakmile se BBC Earth pustí do práce, vyprodukuje vždy dokumentární nadstandard, i kdyby to bylo 5x2 hodiny statické nigerské pouště, kde jen v závěru epizody coby monumentální cliffhanger foukne vítr a z duny odvane 20 smítek písku, v produkčním zázemí BBC by i takto koncipovaný materiál vypadal naprosto famózně a esteticky natolik laškovně, že by z té pláně jeden nespustil oka po celých deset hodin. Ovšem při srovnání například se stejně pojatým cyklem z Ruska bych si (zrovna u tak bohaté země jako Brazílie) dokázal představit mnohem více panoramatických záběrů a celků, kterými by šlo prokládat tuto zoo exkurzi klidně každých pět minut. To je samozřejmě čistě subjektivní výtka člověka, který bez panoramat nedokáže žít, ovšem v rámci cestopisných / zoologických dokumentů BBC těžko hledá rovného soupeře. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Málokdo si uvědomuje, že Jižní Amerika má k australskému rostlinnému a živočišnému skanzenu nejblíže. O to zajímavější je pohled na její floru a faunu. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama