Reklama

Reklama

Polibek draka

  • USA Kiss of the Dragon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní pekingský policista Liu Juan (Jet Li) je vyslán do Paříže splnit úkol tak tajný, že ani on sám doopravdy neví, co se pod jeho slupkou skrývá. Jisté je jen jedno: bude to pekelně nebezpečné. Jak totiž vzápětí vyjde najevo, Juanovým nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard (Tchéky Karyo), který při likvidací nepohodlných svědků neváhá ani vteřinu. Nejdůležitější figurou v jeho nebezpečné hře se právě stala americká prostitutka Jessica (Bridget Fonda), která ví příliš mnoho. Juan se rozhodne ochránit ji i její malou dceru a pouští se do nelítostného boje, ve kterém proti obrovské přesile nebude váhat nasadit všechny své znalosti smrtících bojových umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

H34D 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tohle napsalo už spoustu lidí přede mnou, ale nemohu si to odpustit - scénář je opravdu slabý. Zápletka je ještě slušná, ale navazující koncepce příběhu značně provařená s okoukanými charaktery, trapnými "náhodami", patetičností a ubíjejícími dialogy. Zkrátka akční scénář jak vystřižený z 80. let... Ani režisér to moc nespravil, kecání střídá akci a naopak, velmi triviální a nepříliš promyšlené schéma. Na druhou stranu "obyčejně" ještě hned neznamená "špatně", jen bych od kinematografie 21. století čekal víc. Pokud nebudeme nároční, zjistíme, že na Polibek draka se dívá i vzhledem k záporům překvapivě dobře, Jet Li je bojový mág, jeho umění je stylové a o diváckou zábavu se spolehlivě postará. 6/10 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobre odsýpajúci akčňák s Jet Lim a super záporákmi. Premakanejší príbeh tu síce nie je, ani žiadna nadstavba, pre akčnú jazdu to ale až tak nevadí. Li je síce aj malý a smiešny (v tomto filme možno ešte viac ako obyčajne), bez kúska charizmy, ale súboje v jeho podaní sú takmer vždy bravúrne. Otravnú bloncku treba prekusnúť a s tými aku-ihlami je to zbytočne prehnané, hl. hrdina vie zaujať svojou akciou, nepotrebuje navyšovať takýmito schopnosťami. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Akční  běsná oddechovka z pera Luca Bessona a jeho rukopis je znát.  Jet Li v nejlepších letech a formě, ještě před svým odchodem do čínských národoveckých pohádek. Jeho nesmiřitelný kukuč  tady dostává zhruba stejný prostor jako uječená Bridget Fonda, které někdo asi nakukal, že hraje v shakespearovském dramatu a její divadelnické výstupy místy opravdu (ne)stojí za to. Naopak se povedl Tchéky Karyo, jehož psychopatický a bezskrupulózní antagonista na sebe strhával největší pozornost.  A tak jsem vlastně vyjmenoval všechny, jemž, kromě ještě menší role  Burta Kwouka alias čínského sluhy Cata inspektora Clouseaua, přihrál scénář i něco jiného než jen ksichtění a kaskadérské kousky. Klasické béčkové schéma o bijci proti všem mi vůbec nevadilo, na "Deník Bridget Fondy" jsem si postupně zvykl a souboje byly ultimátní,  čili žánrová spokojenost. Čtyři jehly v zátylku... Památné souboje:  s černým boxerem v čínské restauraci a samozřejmě final fight s blonďatými dvojčaty. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Docela krvavá a místy i vtipná akční podívaná. Jde tu hlavně o akci a ukázku skvělých schopností Jeta Li, děj je jen jakýmsi doplňkem, lépe ho nepitvat. U podobných filmů vůbec nevadí, že ho vidíte několikrát za život, pokaždé si ho maximálně užijete. Spousta lidí je rozsekáno netradičními způsoby a krutý padouch zemře ošklivou smrtí. V rámci tohoto žánru je to jeden z těch povedenějších kousků. 70% ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Luca mám rád . Ako režiséra svojich scenárov (Leon, Nikita, Magická Hlbočina a aj Messenger). Ale....po Taxi 3 ho nemám rád ako producenta a po tomto ho nemám rád ako scenáristu. Keď som nechal vypnutý mód "logika" tak mi to nejak vychádza na hodnotenie ktoré som dal. Inak by to bolo horšie. Jet Li musí mať napísanú postavu tak aby hral ..... Jeta Li (Hrdina, Fist of Legend). To znamená málo dialógov o čomkoľvek inom ako o boji a veľa bitiek. Jeho dialógy s Bridget sú skutočne "perlou". Jediný kvôli komu stojí si tento film pozrieť je Tcheky Karyo. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Poslední natáčecí scéna byla rvačka s plnou tělocvičnou karatistů. (adams89)
  • Scéna, ve které Jet Li napadne Lupa (Max Ryan), měla být natočena odděleně. Nejdříve dialog, až pak bojová scéna. Režisér však po skončení dialogu neřekl "cut", a tak Jet Li zaútočil. Vystrašený výraz Maxe je tedy opravdový. (D3VIL)
  • V celém filmu je použito pouze sedm pomocných lan. (D3VIL)

Reklama

Reklama