Reklama

Reklama

Polibek draka

  • USA Kiss of the Dragon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní pekingský policista Liu Juan (Jet Li) je vyslán do Paříže splnit úkol tak tajný, že ani on sám doopravdy neví, co se pod jeho slupkou skrývá. Jisté je jen jedno: bude to pekelně nebezpečné. Jak totiž vzápětí vyjde najevo, Juanovým nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard (Tchéky Karyo), který při likvidací nepohodlných svědků neváhá ani vteřinu. Nejdůležitější figurou v jeho nebezpečné hře se právě stala americká prostitutka Jessica (Bridget Fonda), která ví příliš mnoho. Juan se rozhodne ochránit ji i její malou dceru a pouští se do nelítostného boje, ve kterém proti obrovské přesile nebude váhat nasadit všechny své znalosti smrtících bojových umění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (250)

Cival 

všechny recenze uživatele

Scénář stojí stejně jako u Kurýra za úplnou bačkoru, ale na Jetovy bleskurychlý pacičky je jednoduše radost pohledět. Nebýt tolik povrchních a citově vyprahlých pasáží, které jsem prozíval (a s vypětím všech nepoužil FF), mohl to být parádní nářez - akce je výstavní. Ale Karyo a jeho dialogy jsou jak z hodně špatnýho céčka. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Sice béčko, ale na nic hlubokomyslnýho si to nehraje, má to šmrnc a spád a hlavně - Jet Li se nefláká a v závěrečné bitce proti skupině cvičenců evokuje dávné časy Bruce-Leeho. Dokonce se i v rámci možností snaží hrát. Tcheky Karyo je charismatický záporák jak má být a Bridget Fonda hraje jako o život. Kdyby produkční dílna Luca Bessona chrlila jenom takovýhle oddechovky, tak nemám sebemenších námitek. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Prozatím jasně nejlepší americká Liovka. Li konečně dostal možnost, aby se trochu předvedl (pokud možno bez vylepšených záběrů) a své šance náležitě využil. Tchéky Karyo je mu protihráčem více než důstojným a jedinou výtku bych měl k obsazení Bridget Fonda, místo které bych osobně raději viděl Miru Sorvino. Vytípnout si pak rozhodně zaslouží soundtrack Craiga Armstronga - bez pořádného zvuku nemá vůbec smysl Polibek draka sledovat.... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pro zajímavost jsem si během filmu zapisoval přibližnou délku akčních (A) a konverzačních (K) sekvencí, které se střídaly v nepravidelných intervalech: 10K, 10A, 15K, 5A, 10K, 5A, 10K, 5A, 10K, 10A. Konverzace = 55min., Akce = 35min. 60% Zajímavé komentáře: Cival, Marius, JohnnyD , genetique ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jet-Li jako můj velký oblíbenec nezklamal a je jednoznačně tím nejlepším ž celého filmu. Ten jak je zvykem u Bessonových scénářů trpí stabilní a uvěřitelnou kostrou a staví do popředí efektnost a akční pojetí. Když muž převlečený za pilota vytáhne z poměrně malé taštičky dva super vybavené samopaly Uzi s laserovým zaměřovačem a začne okolo sebe kropit kulky možná jen zavrtíte hlavou. Vykopnutí koule z billiardové díry a její odkopnutí(mezi tim se stihla koule přemístit natolik, aby se Jet mohl chytit stolu :)) muže se samopaly jednoznačně uzemní. Ještě, že se na tu akci dá chvílemi koukat a Jet je ve formě. Konec je trochu spackaný, ale o zábavu je postaráno. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První povedený snímek Jeta Li v západní produkci. Obyvykle výborný Karyo zde přehrává až ostudně. Čímž poněkud paradoxně film vlastně zachraňuje. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

V oboru "akčňáků" silný nadprůměr, Jet Li je opravdu gumovej a choreografie je skvělá, jako bonus dva asi Němci kteří oba vypadaj jak Duke Nuken. Navíc drsná depresivní atmosféra a špína ulic je tu zachycena možná až moc. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Craig Armstrong: 1. Mystikal Fever - Mystikal ,2. Lapdance - N*E*R*D ,3. Aerodynamic (Slum Village Remix) - Daft Punk ,4. F*ck That - Bathgate ,5. What You Got? - Chino XL ,6. Sing - Mouse ,7. Cheatin' - Liberty City Fla. ,8. Don't Blame It On I - The Congos ,9. Ghir Dini (Version Anglaise) - Assia ,10. As If You Said Nothing - Craig Armstrong ,11. Adore You - Lisa Barbuscia ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film mého Mládí! Nesmělý JET Li začne nekompromisně zabíjet všechny hajzly na 200 Čínských způsobů, kteří mu vejdou do cesty! Byl v nesprávný čas na nesprávném Místě! Tohle je vynikající AKční řezba, plná Kurev, Drogových dealerů, podvodníků, zkorumpované Policie.. Veškerý Hnus shromážděný v jednom filmu !! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

O co víc mě bavila zápletka samotného čínského agenta, o to tvrdší byl dopad na zem poté, co otěže převzala Bridget Fonda. Uplácané emoce, nedotažené akční scény a nulové napětí částečně omlouvá překvapivě výborně gradované finále, ale deset minut fantastické akce nevyváží zbylé utrpení. ()

tron 

všechny recenze uživatele

S ázijskými hviezdami to tak bolo, že po príchode do USA ich čakal smutný pád (česť výnimkám - TVÁR TOHO DRUHÉHO, DOUBLE TEAM). Jet Li nepredstavoval žiadnu výnimku. Nečudo, že medzi jeho najlepšie americké úlohy patrí záporák zo SMRTONOSNEJ ZBRANE 4 (ale zas čo by iní dali "aspoň" za to). BOZK DRAKA je podpriemer so slabou akciou, mizernou atmosférou a slabými hercami (Karyo, Fonda). Všetko toto zbytočné akčné akože-peklo pochádza z produkcie Luca Bessona a Li naň môže byť asi taký hrdý, ako na Rómea, ktorý musí zomrieť. UTRHNUTÝ Z REŤAZE (2005) im vyšiel neporovnateľne viac. Ale som rád, že som po dlhom čase znova videl starého dobrého "Kata". ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Byl by to prunernej akcni film nebejt Jeta Li a Tcheky Karyoa. Jet tu opet hojne pouziva svoje bojove umeni coz je jedine dobre a k tomu se snazi i celkem dobre hrat. Karyo je jako zaporak vynikajici a jeho likvidace na konci bezchybna. Hudba se mi libila jen obcas - jednou pusobi velice otravne a podruhe skvele doplnuje akci. Pribeh je celkem provar, hodnej a zlej polda, zenska s dcerou v nebezpeci - tohle tu uz bylo stokrat, ale diky Jetovi je tento snimek lepsi, nez ostatni tohoto druhu. Pokud cekate nejakou inteligentni podivanou se slozitym scenarem budete sklamany, ale pokud si chcete odpocinout a hodinu a pul se vyborne bavit, tak se vam to diky tomuto filmu urcite povede. A ty Jetovo tricky s jehlama bych chtel taky umet :) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Parádní podívaná. Jet Li je poprvé v US produkci v té nejlepší formě. Snímek je, co se atmosféry týče, kombinací Bessonova Leona a Liho HK mlátiček. Choreografie je bezvadná, Karyův padouch bezchybný ... Pěkně jsem se pobavil. Tedy chci říct, mnohem více než u podprů,ěrného Jedinečného! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento film Jet Limu vyloženě sedl, stejně jako mě. Považuju ho za jeden z jeho nejlepších. Perfektní prostředí - Francie, kam přijíždí asijský agent, který má vypomoci tamní zkorumpované francozské policii ... Akce na sebe nenechá dlouho čekat a film se rozjíždí v úžasném tempu a sledu fantastických akčních scén, soubojů a honiček. Jet Li dává od začátku svým pronásledovatelům jasně na jevo, že nebude žádný naivní začátečník a že je schopen všeho a připraven na všechno. Naprosto úžasný hlavní záporák Tchéky Karyo podává přímo skvostný herecký výkon a je svými triky, podvody, ochrankou, uměním měnit a skrývat důkazy, Jet Limu rovnocenným soupeřem. Trochu mi vadilo sklouznutí děje k naprosto šílené Bridget Fondové jako prostituce, které se nakonec Li rozhodne pomoci, ovšem tento pro mě trochu zádrhel ve scénáři a vůbec celá špatně podaná postava prostitutky byl vyvážen úplným závěrem, kdy Jet Li Karyovi předvede "polibek draka", aby tak z jeho náruče dostal dcerku prostitutky, která při odchodu z kanceláře naprosto naivním a nevinným hláskem pozdraví vyřízeného a znehybněného Karya na rozloučenou ... "Good bye mister ..." Naprostý skvost v oblasti posledních akčních filmů. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Luca mám rád . Ako režiséra svojich scenárov (Leon, Nikita, Magická Hlbočina a aj Messenger). Ale....po Taxi 3 ho nemám rád ako producenta a po tomto ho nemám rád ako scenáristu. Keď som nechal vypnutý mód "logika" tak mi to nejak vychádza na hodnotenie ktoré som dal. Inak by to bolo horšie. Jet Li musí mať napísanú postavu tak aby hral ..... Jeta Li (Hrdina, Fist of Legend). To znamená málo dialógov o čomkoľvek inom ako o boji a veľa bitiek. Jeho dialógy s Bridget sú skutočne "perlou". Jediný kvôli komu stojí si tento film pozrieť je Tcheky Karyo. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Výborný akční film, jenž stojí na opravdu pevných základech v podobě dechberoucí choreografie a ztvárnění osobních soubojů. K celkovému dojmu pak také jistě přispěly charaktery obou hlavních postav, sledujeme kontrast klidného, rozvážného a vyrovnaného Jet Liho a cholerického, prudkého a drsného Tchéky Karya. Přidávám ještě velice podařený soundtrack, z něhož vyzdvihuji song Mystikal Fever, který doprovází jednu z luxusních závěrečných bitek. A ta jednosměrná cirkulace krve způsobená akupunkturním narušením krční části míchy fakt stojí za to. /Koordinátoři bojových scén: Pascal Guégan, Philippe Guégan, nácvik bojových scén: Mathew Lorenceau/ 25 miliónů dolarů(rozpočet)/64,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/7 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co Čínská čtvrť? - Tam budeme nápadný. - Vem si paruku a kimono!" Hledání mrňavého asiata s rychlýma končetinama uprostřed nekonečného množství podobných týpků je úkolem hodným pařížské kriminálky. Jedině policie je totiž schopná dodat organizovanému zločinu tu správnou štábní kulturu, ale vyřešit tento malý žlutý problém bude patrně nad její síly. Přiznám se, že mám rád akční filmy, ve kterých "ten správný" vymetá podlahu s "těmi mocnými", ale tady nemohu jít s hodnocením výše, neboť akce byla rušena přehnaným množstvím zbytečně slzopudných okamžiků. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tohle napsalo už spoustu lidí přede mnou, ale nemohu si to odpustit - scénář je opravdu slabý. Zápletka je ještě slušná, ale navazující koncepce příběhu značně provařená s okoukanými charaktery, trapnými "náhodami", patetičností a ubíjejícími dialogy. Zkrátka akční scénář jak vystřižený z 80. let... Ani režisér to moc nespravil, kecání střídá akci a naopak, velmi triviální a nepříliš promyšlené schéma. Na druhou stranu "obyčejně" ještě hned neznamená "špatně", jen bych od kinematografie 21. století čekal víc. Pokud nebudeme nároční, zjistíme, že na Polibek draka se dívá i vzhledem k záporům překvapivě dobře, Jet Li je bojový mág, jeho umění je stylové a o diváckou zábavu se spolehlivě postará. 6/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Poctivá tělesná práce. Jeden z mála pokusů o fůzi francouzské kriminálky a hongkongské akční školy, který se opravdu vydařil. ()

Reklama

Reklama