Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Ani komedie, ani krimi. Spíše pohádka o babce, která žije v baráku nad poměry, a místo, aby šla do nějakého menšího pronájmu, tak si chce vydělávat pěstováním trávy. Takové vyluhované babovřesky po anglicku. Ani jednou jsem se nezasmál ani neusmál, příběh tragicky nulový, nedívatelné, snad jen pro nenáročné publikum 60+. (6%) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem se takhle bavila snad u Island City. Jedna z mála komedií, na kterou se ráda podívám klidně ještě jednou. To krimi bych brala s velkou rezervou a zůstala bych u té komediální stránky se skvělou Brendou Blethyn, kterou znám zatím jen z filmů, kde hrála spíš takové hysterické ženušky. Tady si zahrála opět naprosto skvěle prozměnu dealerku marihuany. A Fergusson si svou roli zahradníka zahrál taky určitě s chutí. Ke konci se mi to sice zdálo chvílemi až moc ujetý, ale ty dvě konzumentky čaje to bohatě vynahradily. Jen víc takových pohodových a vtipných anglických komedií. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je o čerstvo ovdovenej žene (Brenda Blethyn), ktorá nečakane zdedila dlh po svojom zosnulom manželovi. Tak, že musí rýchlo zohnať veľa peňazí, aby sa dostala z problémov. Nakoniec spolu so svojím záhradníkom (Craig Ferguson) vymyslia plán, ako ju zbaviť dlhov a to premeniť jej skleník na výrobu marihuany. Tento film na prvý pohľad vyzerá dosť vážne, ale je to skôr odľahčená komédia. Je to boj ženy proti morálke a jej situácie. Herecký výkon Brendy Blethynovej je skvelý. Zobrazuje postavu tak, že nám na nej veľmi záleží. Diváci sa s jej nešťastnou situáciou ľahko spoja. Scenéria nasnímaná na pobrežných brehoch je úchvatná. Dedina, v ktorej sa príbeh odohráva, pôsobí pokojným a tradičným dojmom, vďaka čomu je príbeh o blízkej komunite presvedčivej. 7/10 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusny britsky film o tom, ale slecna/pani zacina v skleniku pestovat omamne a psychotropne latky, teda konkretne marihuanu. A dufa, ze Buh/Allah/Jehova sa zmiluje a da jej dobru urodu /aby to mohla predat a aby mala na rok z coho platit fucktury, to je jasne/. Teda fascinujuce, aj tematika, aj film a aj samotna Brenda Blethyn, ktora bola proste skvela. Taketo filmy potesia dusu nejedneho obstarozneho mentalneho invalida - ako som ja : 69 % ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Další povedené dílko s typickým britským humorem, jakkoliv už tahle fráze může znít otřepaně. Režisér zaslouží obdiv hlavně za to, že se mu daří ždímat humorné situace z tématu hulení trávy, aniž by se snažil podbízet snowboarďákům, skejťákům a podobným notorickým sjížděčům a vůbec být za každou cenu "so coooool, duuude", což mi u některých amerických filmů podobného ražení otvírá kudlu v kapse. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama