Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná britská (toto je třeba zdůraznit, pochybuju, že by něco takového natočili jinde) komedie, kterou bych rozhodně každému doporučil. Byť spíše než komedie, i když se několikrát více či méně zasmějeme, se hodí napsat humorný film. Snímek je svižný, nenudí a opírá se o prvotní dobrý a ne zcela typický nápad - stačí si přečíst obsah. Z filmu přímo čiší nadhled a ani občasné pěkné záběry na okolní krajinu nejsou na škodu. Ovšem nebylo by to ono, kdyby hlavní roli neztvárnila skvělá, sympatická a jako vždy velmi přirozená Brenda Blethyn, jeden z nejlepších výhonků britské herecké školy. :-) ()

Milano182 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělej film, kterej jsem viděl už jako malej (utkvěly mi v paměti dvě babičky, který si udělaly čaj z konopí) a nedávno jsem si na něj vzpomněl a pustil jsem si jej.. Nejlepší byl v celým filmu Bill Bailey, ten je prostě bezkonkurenční, vždycky, když si ho představím jako Mannyho, hned se musím smát. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Pátou hvězdičkou trochu přidávám, ale podle mne si ji film zaslouží pro výkon Brendy Blethyn v hlavní roli. Velice příjemná, mírně napínavá komedie o tom, že všechna stanovená pravidla je dobré dodržovat jen potud, pokud lidem slouží. Jestliže by se měla obrátit proti nim, pak je třeba je porušit, ať před takovým rozhodnutím stojí, dlužník, policicista, kněz nebo lékař, zkrátka každý, kdo se chce mít za hodného člověka. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě vydařená krimikomedie s vynikající Brendou Blethyn v hlavní roli. Tuhle dámu já beru jako jednu z nejlepších hereček starého kontinentu a v tomhle filmu to bezezbytku potvrzuje. Samotný příběh je zajímavě a mile humorně podaný a přestože se v něm jedná o pěstování trávy, což je činnost ilegální, mají pachatelé tohoto "zločinu" sympatie diváků jednoznačně na své straně. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

No, kto nevie čo je to anglická komédia, nech si určite pozrie tento film . Úlohu vdovy a pestovateľky marihuany zahrala skvela Brenda Bleythyn úasne, neviem si inú herečku predstaviť. Film bol plný vtipných obrazov a úžasných dialógov ( "nemáš akcie protfolia ? To je čo ? To ja neviem len sa pýtam či ho nemáš - hihi z rozhovoru medzi Brendou a miestnym farárom keď riešili problém jej dlhov). Ked začala prestavovať skleník na konopnú plantáž už som sa smial jak slniečko na hnoji, a do toho bum skvelý Steve Harley s jeho songom Make me SMile. A vôbec tých skladieb je vo filme viac a boli naozaj skvelé. Trošku som to spomenul aj v mojom denníčku, takže kto je ešte zvedavý nech sa paci na 13. jún. Film ma odo mňa zaslúžene 5 b. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama