Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zimní pohádka o splněném přání, oživlém sněhulákovi a také o tom, co je v životě opravdu důležité. Hlavní postavou rodinného příběhu je bluesový muzikant Jack Frost, který se probíjí tak akorát, aby dokázal uživit rodinu - manželku Gabby a jedenáctiletého syna Charlieho, který je nepříliš úspěšným členem místního žákovského hokejového mužstva. Chlapec touží po tom, aby táta trávil méně času na cestách a víc se mu věnoval. Právě před Vánocemi to začne vypadat, že by se Jackova kapela mohla konečně prosadit, když si jich jednoho večera všimne zástupce velké nahrávací firmy. A tak Jack nesplní svůj slib a nepřijde se podívat na Charlieho důležitý hokejový zápas. Místo toho hraje a snaží se získat smlouvu. Jako omluvu daruje Charliemu foukací harmoniku s tím, že je kouzelná, a když na ni zahraje, splní se mu to, co si bude v té chvíli přát. O Vánocích, kdy opět tráví většinu doby bez své rodiny, si najednou uvědomí, že takhle to nechtěl, a přímo uprostřed štace se otočí a vydá se domů. Bohužel tam nedorazí, protože zahyne při tragické autonehodě. Uplyne rok, opět se blíží Vánoce, Charlie hraje na harmoniku od otce a má velké přání. Chce, aby se táta vrátil domů. Velký sněhulák před domem ožívá. To se vrací Jack, aby dal do pořádku vztah se svým synem. Dělá s ním vše, na co si neudělal čas, dokud ještě žil. Jenže co se stane, pokud se nečekaně oteplí a přijde obleva? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

kingik 

všechny recenze uživatele

Jack Frost se živí jako zpěvák, většinou je kdesi na cestách, a tak může jen těžko trávit čas se svým synem Charliem, kterého má velmi rád. Charlie zatím o tom neví, ale jeho otec měl právě autonehodu, která ho stála život. Ale aby to nebylo tak smutné, Jack se vrací na tento svět v nové podobě a přichází za svým synem jako sněhulák. Konečně si ti dva můžou užít společné chvíle, ale nebude to trvat dlouho, protože tatínkův duch musí odejít na onen svět. Smutný ale i veselý příběh rozhodně nepostrádá nápadité momenty a smysl pro hravost s dětským divákem, ale tragický osud zrovna není typickým tématem pro malého diváka a tak film spíše pochopí dospělí, ale pro ně bude příběh zase moc infantilní. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Objektivně to není kdovíjak dobrý film - na komedii je tu málo vtipu, dramatické to také moc není, sníh a prostředí celkově působí strašně uměle (je vidět, že je všechno jen kulisa) a režie je taková nenápaditá. Z obživlého sněhuláka s hlasem Michaela Keatona by šlo totiž vytřískat mnohem víc, ale holt cílovka už asi nejsem já. Ale ten konec, ten konec byl pro mě jako děcko nehorázně drastickej a i po těch letech dokáže stále dojmout. Melancholický vánoční film jaksepatří. ()

Reklama

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 5,4/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 19%, Audience Score - 40% | FDb.cz - 73,2% | Průměrná podívaná natočená podle zavedené šablony: problematický vztah otec - syn, usmíření, hra na city, na závěr rozloučení v lidské podobě.... To už jsme všechno někde viděli. Sněhulák je digitální paskvil, nicméně se zde najdou i milé a příjemné scénky. ...A jelikož jsou Vánoce, trochu se slitujeme - 50% ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Vánoční časy patří Jacku Frostovi. Jako dárek pod stromečkem, jako bramborový salát na stole. Tak mám rád každý rok, když vidím, že v programu budou dávat Jacka Frosta. Všechno jde v tu chvíli stranou, protože ten film při vzpomenutí na něj je hrozně dojemný. Každý rok o Vánocích ten film stejně jako Marazíka na Silvestra nevynechám. Tradice, Vánoční droga, dárek zabalený v nejlepší zimní atmosféře. Příběh je skutečně dojemnej. Teď napíšu všechno, na co si vzpomenu, když se řekne Jack Frost. Ten sněhulák, který dostal od boha druhou šanci a využil toho sněhulák. Joo, ten film mám rád. Hraje tam na začátku ten týpek Michael Keaton. Fakt to je Americká romantická rodinná komedie, která si tak může říkat. Film budu navždycky milovat a hlavně budu milovat rozpustný a emociálně nabitý konec, při kterém bohužel nešlo udržet oko bez slzy. Bůh tomu filmu dal šanci a Jack Frost jí využil. ()

Siri69 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem měl tento film moc rád a i teď se na něj dokážu dívat... Má to poměrně hezký příbeh o chlapci který přišel o otce a ten se pak vrátí v podobě sněhuláka... (no když teď koukám na to co jsem právě napsal,tak si říkám že ten příběh je opravdu blbost) :-) Ale to nic nemění na tom že mám tento film rád a pokaždé když ho dávají v TV tak se musím dívat... 3,5* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Truckee, v Los Angeles, v Burbanku, v Long Beach a Tahoe City v Kalifornii a v Renu v Nevadě v USA. (rafix)
  • Tento film bol uvedený necelé 2 roky po filme s identickým názvom Jack Frost (horor o zmutovanom snehuliakovi). (rador)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama