Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zimní pohádka o splněném přání, oživlém sněhulákovi a také o tom, co je v životě opravdu důležité. Hlavní postavou rodinného příběhu je bluesový muzikant Jack Frost, který se probíjí tak akorát, aby dokázal uživit rodinu - manželku Gabby a jedenáctiletého syna Charlieho, který je nepříliš úspěšným členem místního žákovského hokejového mužstva. Chlapec touží po tom, aby táta trávil méně času na cestách a víc se mu věnoval. Právě před Vánocemi to začne vypadat, že by se Jackova kapela mohla konečně prosadit, když si jich jednoho večera všimne zástupce velké nahrávací firmy. A tak Jack nesplní svůj slib a nepřijde se podívat na Charlieho důležitý hokejový zápas. Místo toho hraje a snaží se získat smlouvu. Jako omluvu daruje Charliemu foukací harmoniku s tím, že je kouzelná, a když na ni zahraje, splní se mu to, co si bude v té chvíli přát. O Vánocích, kdy opět tráví většinu doby bez své rodiny, si najednou uvědomí, že takhle to nechtěl, a přímo uprostřed štace se otočí a vydá se domů. Bohužel tam nedorazí, protože zahyne při tragické autonehodě. Uplyne rok, opět se blíží Vánoce, Charlie hraje na harmoniku od otce a má velké přání. Chce, aby se táta vrátil domů. Velký sněhulák před domem ožívá. To se vrací Jack, aby dal do pořádku vztah se svým synem. Dělá s ním vše, na co si neudělal čas, dokud ještě žil. Jenže co se stane, pokud se nečekaně oteplí a přijde obleva? (TV Nova)

(více)

Recenze (165)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Průměrná americká Vánoční slátanina s pár slušnými momenty a nezveřejněným varováním "pro diváky pod 10 let". ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $34,562,556Tržby Celosvetovo $37,300,000║ celkom príjemná rozprávka ale veľká otázka ten rozpočet tu bol ako minutý na tom snehuliakovi? /60%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. Gimme Some Lovin' - Hanson [2:48] ,2. Frosty The Snowman - The Jack Frost Band [3:27] ,3. How - Lisa Loeb [3:51] ,4. Father's Love - Bob Carlisle [4:22] ,5. Hey Now Now - Swirl 360 [4:41] ,6. Sleigh Ride - Spice Girls [2:40] ,7. Good Lovin' - Hanson [2:39] ,8. Five Candles (You Were There) - Jars Of Clay [3:51] ,9. Can't Let Go - Lucinda Williams [3:31] ,10. Leavin' Again - Steve Poltz [2:31] ,11. Have a Little Faith - The Jack Frost Band [4:00] ,12. Merry Christmas Baby - Hanson [3:14] ,13. Wait For You - Fighting Gravity [4:17] ,14. Frostbite - Trevor Rabin [3:37], ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Průměrná vánoční pohádka pro malé děti. S tím námětem to ani nemohlo dopadnout jinak a nikdo se o nic jiného ani nesnažil... Jako takové je to určitě moc pěkné. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

4 / 10 Ničím výnimočný apel na divákovo svedomie, ktorého morálne posolstvo (a tým pádom aj pointa) je očividné po prvých piatich minútach sledovania a ktoré nás od samého začiatku neomylne vedie dejom zbaveným akýchkoľvek prekvapení, rovnako ako skúsený horský sprievodca zasneženým lesom. Stokrát videné, bezmyšlienkovité vykračovanie si po nám už známych cestičkách teraz však nevedúcich do Ríma, ale k presladenému happy endu - film spoilerujúci sám seba a okrádajúci sa o akékoľvek napätie. Na druhej strane, ako výchovný prostriedok pre deti od dvoch do sedem rokov to určite poslúži viac než dobre. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ve mně tahle rodinná podívaná vyvolává strašně příjemné pocity. Je to taková směsice nostalgie,vtipu a Vánoc a to se mi zkrátka líbí. Srdcovka už odmala :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Michael Keaton predviedol svoje najvýraznejšie herecké výkony koncom minulého milénia. Bolo to v spolupráci s režisérom Timom Burtonom, keď v roku 1988 stvárnil bizarného antihrdinu Beetlejuicea v rovnomennom filme, a keď sa v rokoch 1989 a 1992 objavil v úlohe Batmana. Potom už začala jeho kariéra postupne upadať. Mňa však ešte celkom pobavil aj ako "Jack Frost". Tento snímok natočil v roku 1998 režisér Troy Miller. Michael Keaton si tam strihol titulnú úlohu. Zahral si hudobníka, ktorý zahynie pri dopravnej nehode. Po smrti sa vráti k svojmu jedenásť ročnému synovi v podobe oživlého snehuliaka. Je to vianočný rodinný film, ktorý si počas zimy raz za čas rád pripomeniem. Takže keď príde reč na Michaela Keatona, tak mi automaticky v mysli naskočí - Beetlejuice, Batman a Jack Frost. *** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi líbí. Tenhle film už jsem viděl snad desetkrát a nikdy mne neomrzí. U mne prostě patří k Vánocům a rád ho vždy v době vánoční skouknu. Je zde zajímavý a originální děj, super sněhulák a další zajímavé postavy. Mne tohle prostě baví a tenhle film je mou srdeční záležitostí, dá li se to tak říct. Prostě super filmík a nemám, co bych více dodal. Dávám čtyři hvězdičky s dodatkem, že tenhle film rád skouknu kdykoliv a nikdy se mi neomrzí... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vcelku milý, ba dokonce i mírně dojemný rodinný film (říznutý pohádkou). Určeno především dětem, ale i citlivěji založení dospělí si přijdou na své. 55% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Téma milovaného otce, kterého jeho syn nepustí ze svých myšlenek a života a ten se k němu po smrti vrací coby Sněhulák. :-) Silné téma rodiny a vztahu otec-syn. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Neskutečně krásná nostalgie. Smutný a zároveň tak krásný. Neskutečná hudba. Při sledování se mi vháněly slzy do očí i když to zrovna smutné nebylo. Jeden z nejlepších rodinných snímků z mého mládí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z najobľúbenejších filmov môjho detstva. Dnes už iba ak kvôli krásnej a sexy Kelly Preston. Film je veľmi dojemný, pamätám si že som si veľa krát pri ňom poplakal. Je to skvelá voľba na dlhý zasnežený večer s rodinou. S odstupom času sa až čudujem že taký film je určený pre deti, keďže tým hlavným je fakt, že otec sa vráti v podobe snehuliaka rok po svojej smrti, aby dal žene a synovi zbohom. Ten film som naposledy videl asi ako 9 ročný, ale kvôli tej dojemnosti si ho zapamätám snáď navždy. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Typický rodinný film, kde sa deju veci, pretože preto. Inak cez Vianočné sviatky sa na to dá mrknúť a príbeh nie je zlý, len keby to nebolo tak jednoducho rodinné a keby Trevor Rabin viac klepol po tom piane v závere filmu, bolo by to rozhodne lepšie. 60% - 3* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sentimentu tu je na tri filmy, no Michael Keaton je Batman a v čase Vianoc raz za čas takáto slaďárna nezaškodí. A soundtrack je vynikajúci! ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Mně se to náhodou gigant líbilo - je tam ta pohodová vánoční atmosféra, která i v tomto filmu funguje na jedničku a také tu hraje Michael Keaton. Prostě skvělá zábava. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jack Frost se živí jako zpěvák, většinou je kdesi na cestách, a tak může jen těžko trávit čas se svým synem Charliem, kterého má velmi rád. Charlie zatím o tom neví, ale jeho otec měl právě autonehodu, která ho stála život. Ale aby to nebylo tak smutné, Jack se vrací na tento svět v nové podobě a přichází za svým synem jako sněhulák. Konečně si ti dva můžou užít společné chvíle, ale nebude to trvat dlouho, protože tatínkův duch musí odejít na onen svět. Smutný ale i veselý příběh rozhodně nepostrádá nápadité momenty a smysl pro hravost s dětským divákem, ale tragický osud zrovna není typickým tématem pro malého diváka a tak film spíše pochopí dospělí, ale pro ně bude příběh zase moc infantilní. ()

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Příjemný filmek pro děti na předvánoční zasněžené odpoledne. Akorát si říkám, proč se k něčemu takovému propůjčil Michael Kaeton. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavá zimní pohádka o klukovi, jehož táta se po smrti promění na sněhuláka. Pak spolu hrajou hokej a dohání to, co předtím nestihli. Je to trochu netradiční role pro Michaela Keatona, ale není to špatné. "Táta je sněhulák!" ()

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama