Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Johnny Kelly (MICHAEL KEATON) je poctivý a dobrosrdečný chlapík. V roku 1930 však jeho neurotická mamička (MAUREEN STAPLETONOVÁ) vážne ochorie (z nervov) a jej stav si údajne vyžaduje niekoľko ťažkých operácií, ktoré stoja celý majetok. Poslušný synáčik Johnny sa neúspešne snaží získať obrovský finančný obnos, aby zaplatil jej do neba rastúce sumy na lekárskych účtoch, ale napokon usúdi, že najlepší spôsob, ako si zarobiť balík, je jednoduchý musí sa stať gangstrom. Začne pracovať pre mafiánskho bossa Jocka Dundeeho (PETER BOYLE). Zatajovať to musí najmä pred mladším bratom Tommym (GRIFFIN DUNNE), ktorému platí školné. To ešte netuší, že braček sa neskôr pridá k polícii. Veci sa trocha skomplikujú, ked sa boss Jacko Dundee rozhodne odísť na odpočinok... Kto po ňom prevezme podnik? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Amy Heckerling režírující Michaela Keatona v parodii na gangsterky přesně takové, jaké milovali generace s Jamesem Cagneyem? Ano, skutečně, takový film existuje :) Nebezpečně vtipný, chytrý a typický pro Amy v mnoha ohledech. Krásná práce. Budu si muset udělat čas i na ta zbylá bílá místa v její filmografii, protože bez ohledu na hvězdy, se kterými pracuje (má Keaton jedinou slabou roli?), nebo na téma, ona ať dělá cokoli, má pro to výjimečný cit. Originální přístup, díky kterému vědomě překračuje konvenční práci se střihem nebo způsob překračování 4. stěny je už jen takový bonbonek. Amy Heckerling vyrostla z hravých 80. let a my můžeme jen litovat, že točí dodnes tak málo. ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipná parodie na mafiánské filmy se slušným příběhem, který by možná mohl obstát i jako normální mafiánský film.Herci nejsou špatní a i pár vtipků se vydařilo.Jako jednorázové pobavení film docela poslouží, dokonce jsem původně chtěl dát 4 hvězdičky, ale k těm něco málo chybí, takže moje hodnocení je lehce pod 70 % ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé tři hvězdy. Občas se v téhle parodii na gangsterky objeví skvělé fóry (třeba De Vito s červeným sakem), žánrová klišé jsou zde asi všechna a sem tam i dobře komentovaná, ale přece jen to nemá šmrnc a ladnost. Keaton je sice jako gangster skvělý, ale chvílemi je vidět, že je sám bezradný, jak nemá co hrát. Pobaví to, ale že bych to musel vidět znovu, to ne. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tato parodie na retro-kriminálky stylu Čínská čtvrť je podle mého názoru dost vydařená. Michael Keaton prokázal (ne poprvé) svůj komediální talent k čemuž mu dopomohl i povedený scénář, oplývající mnoha gagy. Do paměti se mi zapsala hlavně hláška jednoho gangstera, jenž pokaždé, když mu někdo něco udělal, tak říkal: "Tohle už mi víckráít nedělej. Moje babička (dědeček, bratr, sestra aj.) mi tohle udělala jen jednou, rozumíš, jen jednou !" :) ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Předchůdce Jane Austen's Mafia! je narozdíl od něj spíše parodiíí na mafiánské a gangsterské prostředí celkově než snahou obsáhnout a s nadsázkou zesměšnit co nejvíce slavných scén z těch nejznámějších filmů. O to více jej asi dokáže ocenit i neznalec žánru a vychutnat si spoustu povedených scén a gagů. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama