Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (243)

Dont 

všechny recenze uživatele

Od filmu s Harveyem Keitelem, Williamem Hurtem a Forestem Whitakerem jsem si rozhodně sliboval víc. Snímek asi nemá žádné viditelně slabé místo a těžko na něm něco kritizovat. Jenže jeho největším nedostatkem jsou naopak absentující silné momenty. Snad až na scénu, kdy si William Hurt prohlíží album a to finální setkání u garáže, kde si Coleové vyjasnili kdo je kdo, mě žádná scéna výrazně nechytla za srdce, ani ta, která asi měla ze všech nejvíce, totiž povídka o tom kterak Harvey Keitel k foťáku přišel. Jedno mi bylo i to, kde nakonec skončí těch 5000 dolarů. Na čtyři hvězdy prostě málo… ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Hodně silný film, naprosto dokonale zahraný do posledního herce. Nejsilnější scény jsou asi s Forestem Whitakerem, ale nejlepší scéna je, když Auggie vypraví Paulovi vánoční povídku, to jsem si film vychutnával do posledního šluku. To její z filmovaní na začátku titulků me přišlo bohužel lehce zbytečné, ale i to mělo svoje kouzlo. Film, který musí vidět každý, kdo má rád dobrý příběh, skvělé herce a ani nemusí mít rád cigára. :) 5* ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám nič proti filmom usporiadaným do poviedkovej formy so spojovacím prvkom. Tým je malá trafika, v ktorej sa nielen predávajú tabakové výrobky, ale sa v nej aj stretávajú a pretínajú osudy niekoľkých postáv. Potiaľ dobre. Takýto projekt však okrem radosti nad tým, že aj v nasledujúcej poviedke sa stretávate so známymi osobami, musí disponovať aj dobre napísaným scenárom, ktorý zabezpečí vyrovnanosť jednotlivých častí a ich nenásilné prepojenie. A bol to podľa mňa scenár, ktorý film s výborne hrajúcimi hercami zrazil na úroveň ľahkého nadpriemeru. Viackrát bolo konanie postáv málo uveriteľným a rušilo mi pôžitok zo sledovania tejto konverzačnej skladačky. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Krásnej snímek! Jak se dokážou příběhy ze života prolínat. Klidně bych měl někde na rohu trafiku a poznával nový a nový lidi, koukal jak se po čase mění okoli, a tak. Nejvíc mě dostal monolog Harveyho Keitela. Takhle dlouhej proslov jsem ve filmu snad nikdy neviděl. Ten film je hrozně procítěnej a vybroušenej do detailů. A cigárko po něm chutnalo dvakrát líp. S hodnocením nemám co řešit. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vím, proč kouřím, protože jsem v pohodě nebo jsem v pohodě a proto kouřím ? Každopádně vím jak zvážit kouř a je fajn si jen tak sednout a koukat na obyčejný film plný obyčejných lidí a obyčejných osudů, ale s neobyčejným osobitým kouzlem..Smoke vám prostě navodí pohodu tak jak to umí dobrá cigaretka. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • V roce 2022 vyšla kniha „Film Close Up: Smoke and Blue in the Face“. Její autor Chris Wade zkoumal tento film spolu s Blue in the Face (1995), jejichž fanouškem byl přes 25 let, a ponořil se do jejich vzniku. Kniha také obsahuje rozhovor se samotným Paulem Austerem, který vedl Chris Wade v roce 2022. (sator)

Reklama

Reklama