Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sběračka a prodavačka lotosových květů, rikša, zamilovaný do prodejné dívky, která sní o tom, že jednou se za jednoho ze svých klientů z klimatizovaných hotelů provdá, chlapec, vlastním otcem vyhnaný na ulici s kufříkem drobného zboží, duchovní učitel, vzdorující svému postižení vlastní poezií a Američan, zoufale hledající dosud neznámou dceru, plod svého dávného mladického okouzlení - ti všichni tvoři pestrou mozaiku příběhů, odehrávajících se v ulicích Ho Či Minova Města. Historie i současnost, realita i sny, dolar i dong, poezie i každodenní boj o živobytí, takový je působivý obraz současného Vietnamu, který Tony Bui předvedl za velkého diváckého zájmu na mnoha mezinárodních festivalech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Jedná se o povídkový film (mimochodem můj první vietnamský), kdy se jemně jednotlivé příběhy proplétají a vytvářejí milou poetickou mozaiku, která zobrazuje obyčejný život ve Vietnamu. Je zajímavé, že na rozdíl od mých vzpomínek z tamní návštěvy se tu kupodivu neobjevuje ani jediný náznak politického režimu, protože těm komunistickým symbolům se normálně nevyhnete. To byla jen taková poznámka na okraj a jinak na mě udělal film dobrý dojem, takže ho můžu zejména artovým vyznavačům doporučit. A asi můžu na závěr i naznačit, že má film optimistické vyznění, takže se nemusíte žádného velkého dramatu bát. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Z Vietnamsko - Amerického filmu TŘI SEZÓNY jsem byl tak unešen , že jsem se místy absolutně ponořil do lotosových květů, rozpálených měst a chatrčí, a cítil vůni ručně balených cigaret a prašných cest. Kameraman se při tomto filmu bavil a jde to znát z každého detailu který natočil! Na druhou stranu vás film pobouří a ukáže vám jaké to ve Vietnamu opravdu je, pracující děti, prostituce , téměř nulová zaměstnanost, chudoba kam se podíváš. I takový je ovšem Vietnam. Střídání těchto protipólů je ovšem velemistrovsky zvládnuté. Film TŘI SEZÓNY jsou vlastně tři životní příběhy s různým koncem a různým charakterem - všechny vás ale určitě osloví, zaujmou a dojmou. ()

Reklama

Narciska 

všechny recenze uživatele

Člověk se musí trochu obrnět trpělivostí a možná stoickým klidem, nebo s ohledem na kořeny kultury, z níž příběh pochází, po vzoru východní filozofie nechat tiše plynout čas, spojit se s jeho proudem a za vědomého oddechování plynout spolu s ním. Pak si můžete nechat svoji oproštěnou mysl naplnit romantickými obrazy dívek zbírajících lekníny, mučivostí nekonečných provazců deště, čistou láskou a krásou bezpodmínečné oddanosti. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Další z řady povídkových filmů. Na filmu rozhodně oceňuji poetickou kameru, kterou bych u takového nezávislého filmu ani nečekal. Nicméně děj mne nijak nestrhnul. Myslím, že Harvey Kietel si zaslouží uznání za odvahu pustit se do produkce takového neambiciózního filmu. Takových odvážlivců by mělo být víc, možná by pak mainstream nevypadal tak hrozivě. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Päť jemne prelínajúcich sa príbehov z predmestia Vietnamu majú síce krehké jadro, ktoré je podľa mňa kriticky no esenciálne znázornenie kultúry a sociálnej štruktúry Vietnamu. Triezvy pohľad na vec mi aj tak smrdel viac Americkou produkciou ako Vietnamskou, a nie len preto, že tam hral Harvey Keitel alebo by som mal niečo proti USA. Radšej by som bol za čisto Vietnamský film aj keby nebol na tak technickej úrovni, ktorý by zachytával náladu tejto krajiny, no tak či onak išlo pekný film, plný nevyslovených poetických slov, naivnej romantiky avšak zároveň znázornenie každodenného boja o prežitie. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Kromě hlavní role zastával Harvey Kaitel i funkci výkonného producenta filmu. (Jonason185)
  • Během natáčení byli fillmaři pod stálým dozorem vietnamských inspektorů, pravděpodobně z politických důvodů. Jednalo o první společný celovečerní film natočený poté, co v roce 1994 USA zrušili embargo na Vietnam. (Jonason185)

Reklama

Reklama