Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Neodvažoval bych se tvrdit, že Ostrov Dr. Moreau je dobrý film, na to má příliš problematický scénář, k uzoufání toporného představitele hlavní role v podobě Davida Trewlise a o výkonech dalších herců by se rovněž daly vést diskuze. Nicméně, když si pročítám ty jedovaté komentáře, které zhusta označují tenhle filmeček za nejhorší v jejich filmových zážitcích, pak si říkám, že měli buď neuvěřitelné štěstí nebo si své filmy pečlivě vybírají, protože já už viděl mnohem mnohem horší kousky. Problém je už v samotné literární předloze, která se dá filmově ztvárnit buď jen v podobě velmi, velmi volného přepisu nebo jako určité podobenství. Pokus o doslovný filmový přepis je předem odsouzený k nezdaru, protože literární předloha už je z hlediska žánru dávno překonaná a je to totéž jako x-tá adaptace King Konga nebo Godzilly. Filmu se nedá upřít určitá, byť někdy křečovitá snaha o upoutání pozornosti diváka, slušné masky a divoký půvab Fairuzy Balk. Celkový dojem: 40 %. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Film, kde si Marlon Brando udělal mega prdel ze všech svejch uctívačů. Ale stejně je to divný, s malinko větší porcí péče by z Ostrova mohla bejt zábavná blbina. Děj je ale tak řiďoučkej a zoufale nudnej, že to bohužel nejde. K highlightům ovšem patří - bíle namalovanej Brando v noční košili a v klobouku, bíle namalovanej Kilmer v košili (bez klobouku), pár nechutnejch mutantů - a zřejmě jeden z nich byl Ron Perlman a ještě odpornější malej scvrklík, kterýho se mi nepodařilo identifikovat ani jako člověka ani jako zvíře. Jinak je to fakt blbost, a to ten druh blbosti, kterej není ani moc zajímavej. Snad kromě poslední scény, která vypadala celkem inteligentně, o to víc kontrastovala se zbytkem filmu... A tohle že režíroval Frankenheimer? Tvůrce mého milovaného Ronina? ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Chodit po dvou je těžké ..." ----- Dobrý příběh v poněkud méně dobrém filmu. Chybí mu širší záběr a větší hloubka ... nebo alespoň špetka vynalézavosti. Přesto vytvořil překvapivě věrný a výstižný obraz člověka. Není toho moc, čím se lišíme od zvířat ... a čím se zvířata liší od nás. Nemáme jen společné předky, ale i základní vlastnosti, dané genetickou výbavou - vlastnosti, které se ve spojení s vyšším intelektem trochu zvrhly. Tudíž nemáme na co být hrdí ... a nejspíš máme docela štěstí, že zvířátka v průběhu času "nezmoudřela" a nenaučila se zacházet s našimi zbraněmi. V každém případě je ostrov doktora Moreau nanejvýš zajímavou lokalitou, která stojí za prozkoumání. 2,5* - a zcela výjimečně a zcela subjektivně zaokrouhluju směrem nahoru. P.S.: Původní film z roku 1977 jsem viděla před stěží uvěřitelnou řádkou let v místním (dávno zrušeném) kině, takže vzpomínky už notně vybledly, přesto si myslím, že remake přistupuje k tématu poněkud odlišným způsobem, který je stejně originální jako přitažlivý. Výstižný komentář - Pohrobek ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Je to jak sinusoida, silné pasáže co chvíli shodí nějaká totální hovadina. Brando se mi líbil, co dělat s podobných tělem a zjevem celkově?:-) Kilmer se do toho časem taky dostane, ovšem představitel Douglase je tragéd táhnoucí film nezastavitelně dolů. Rozhodně plyne rychleji než verze ze 77', ovšem pár momentů tam chybí, a to docela významných. Jenže je to zase brutálnější, za což jdou body nahoru. A ten doslov také zlepšuje celkový dojem - 60%. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to, ale pro mne to zas takový propadák nebyl. Herecké obsazení se pravda příliš nevyvedlo a hlavní hrdina mi byl spíše nesympatický. Taky dějová linie byla řekněme nevyladěná a špatně, až diametrálně rozvržená. Nezajímavé a nudné pasáže byly natahovány a ty svižnější neměly prostor. Gradace filmu byla vyloženě sfouknuta jako svíčka. Na druhou stranu masky byly velice zdařilé a Brando potěšil. Celkově je film řekněme průměrným béčkem, na které se dá koukat, i když mohl dopadnout daleko lépe. 45% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • David Thewlis po velmi špatných zážitcích z natáčení prohlásil, že hotový film nechce vidět a nezúčastnil se ani premiéry filmu. (FilmFan24)
  • Postavu Edwarda Douglasa mal pôvodne hrať Bruce Willis. Tesne pred natáčaním však musel od zmluvy odstúpiť, pretože sa začal jeho rozvod s herečkou Demi Moore a nemohol tak počas nasledujúcich šiestich mesiacov opustiť USA. Film sa natáčal v Austrálii. (tXtX)
  • Pôvodný režisér filmu Richard Stanley sa po niekoľkých týždňoch po tom, ako ho štúdio vyhodilo, vrátil, no nikto o tom nevedel. Bol zamaskovaný ako jeden z mutantov doktora Moreaua. Tajne mu v tom pomohli členovia štábu a maskéri, ktorí za ním celú dobu stáli a podporovali jeho víziu. Scény, v ktorých je možné ho vidieť, neboli dodnes vystrihnuté a stále sa nachádzajú na oficiálnej verzii filmu. (tXtX)

Reklama

Reklama