Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

krivkin 

všechny recenze uživatele

byl jsem na tom v kině a do teď si pamatuju úvodní titulky - ty jsou opravdu hodně efektní !! a rozhodně to není odpad, znám mnohem víc filmů, které mají vyšší hodnocení a patří do odpadu spíš než tohle... je pravda, že neznám pův. verzi, ale některé příspěvky zde mi přijdou trošku mimo - nebo jejich autoři pouze použili ctr+c & ctrl+v - asi až do 3/4 jsem to vydržel sledovat skoro bez dechu, pak už mě to tak nebralo, ale Marlon Brando jako úchylný genetik a filantrop/zoofil :-) a Val Kilmer jako jeho cynický podřízený, to byla dobrá kombinace... ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Jiné verze jsem neviděla, knižní předlohu jsem nečetla, ale rozhodně stojí za shlédnutí a na knihu se určitě také dostanu. Pokud někdy nadáváte jací jsou lidé a myslíte si, že zvířata jsou lepší. V příběhu se dostanete nadosah k Bohu - jedinému zákonodárci. Uvidíte jak rychle se může zničit ideální společnost. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Hlavný problém je, že to poriadne nedrží po kope a niektoré scény sú veľmi zvláštne. Rozhodne to však nie je zlé béčko. Perfektné úvodné titulky (to najlepšie na filme) a veľmi vydarené masky. V tomto prípade sa dá hovoriť o jasnom podhodnotení diela a filmu to veľmi krivdí. Nie je to žiadny zázrak, ale na priemer to má. 50% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak co si budem povídat, on ani starší filmový jmenovec nebyl žádný zázrak a průměrných 50% bych mu připlácla jen s ohledem na dobu vzniku. Ovšem natočit remake mi přijde smysluplné asi jako vysávat hovnocucem prázdnou žumpu. Masky a efekty nejsou výrazně lepší než ty předešlé, výprava a hudba taky ne. A největší error nastal při castingu: hlavní kladnou roli dostal týpek, který vypadá jak nacistický úředníček z knihovny... no dobrá, jarmulka a pejzy by Thewlisovi taky slušely. Ještě horší bylo obsadit vrchního padoucha trapným mrožem, co deklamuje vleže nebo vsedě s podporou polštářů a ze všeho nejvíc připomíná obéznější, plešatou variantu Helenky Růžičkové - ovšem bez její živočišné energie. Aby plachta cirkusového stanu, co je v ní Brando zahalen, nepůsobila tolik nepatřičně, byl do osušky zabalen také zachmuřený pokerface Kilmer (vypadal konstantně nasraně, asi pomýšlel na roli klaďase Edwarda Douglase a opravdu by mu slušela víc). Ron Perlman tradičně usnadnil práci maskérům... jo a pak tam byla taky nějaká ženská, ale už si nepamatuju ani jak vypadala (zkrátka na mě udělala ohromný dojem:-)). Film mě hrubě nebavil a tak mu spláchnu jednu smradlavou hvězdičku (za solidní masky a prostředí) a malé půlhovénko k tomu, které neumím zdůvodnit... snad ze soucitu. 29% ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Já ten film viděl mnohokrát, protože mě prostě nějakým záhadným způsobem baví. Možná je to tím tropickým ostrovem, oblíbenými herci nebo já vlastně sarka nevím proč, ale koukám na to. Nicméně je to film neuvěřitelně špatný - jednotlivé scény jsou tam mizerně natočené a nenavazující, že příběh téměř ani nedrží pohromadě, scénář a chování postav často vůbec nedává smysl a herecké výkony jsou vyloženě ujeté, od všech zúčastněných, ačkoliv by to člověk do tak hvězdného obsazení vůbec neřekl. Jakoby to celé točil totálně zhulený štáb. Možná ano. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • Herec Rob Morrow, ktorý hral pôvodne Edwarda Douglasa, opustil natáčanie po pár dňoch kvôli neustálemu prepisovaniu scenára. Túto postavu neskôr prevzal David Thewlis. (tXtX)
  • Původní režisér filmu byl Richard Stanley. Po čtyřech dnech natáčení byl studiem New Line Cinema vyhozený a nahradil jej John Frankenheimer. (FilmFan24)
  • Marlon Brando povedal, že hrať v tomto filme je viac menej iba mrhanie hereckým talentom. Niektorých scén sa dokonca odmietal zúčastniť. Exteriérové zábery, kde sedí doktor Moreau so slnečnými okuliarmi na vozidle celý v bielom, nie je on, ale jeho dablér (tXtX)

Reklama

Reklama