Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se film ještě docela držel, i když jeho dialogy jsou už od prvopočátku vyloženě stupidní a kdykoli spolu mluví David Thewlis a Val Kilmer, nastává trapná chvilka, kde se střídá nuda s blbostí. Po chvilce se ale děj dostává do slepence blbinek a úchylností, kterých je zde vážně hromada. Celkově mi volba Thewlise jako hlavního hrdiny moc nesedla (nic proti němu, ale on se na to prostě nehodí). Navíc, ač se můžeme na postavu Dr. Moreaua dívat z několika úhlů (místy mi ho bylo docela líto, stejně jako těch bílých králíků), nemohl jsem se ubránit dojmu, že Marlon Brando se v té roli ztrapnil. Digitální efekty, ve snímku se jich sice moc neobjeví, ale když už, tak jsou úděsné. Dvě hvězdy za masky, hudbu a za to, že jsem tenhle film dokoukal až do konce, což není zas takový problém, jak někteří tvrdí. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Och, Marlon Brando, och Val Kilmer. Říkejte co chcete, ale tenhle film se zapsal do dějin, vysloužil si stovky parodií(v Simpsonových, v South Parku) a každý zná ten příběh. Ať už to nafilmovali jakkoliv je tady a pokud zrovna nic jiného zajímavějšího nedávají v televizi, dáte si dávku tohohle surového disturbing fláku:) ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Film, kde si Marlon Brando udělal mega prdel ze všech svejch uctívačů. Ale stejně je to divný, s malinko větší porcí péče by z Ostrova mohla bejt zábavná blbina. Děj je ale tak řiďoučkej a zoufale nudnej, že to bohužel nejde. K highlightům ovšem patří - bíle namalovanej Brando v noční košili a v klobouku, bíle namalovanej Kilmer v košili (bez klobouku), pár nechutnejch mutantů - a zřejmě jeden z nich byl Ron Perlman a ještě odpornější malej scvrklík, kterýho se mi nepodařilo identifikovat ani jako člověka ani jako zvíře. Jinak je to fakt blbost, a to ten druh blbosti, kterej není ani moc zajímavej. Snad kromě poslední scény, která vypadala celkem inteligentně, o to víc kontrastovala se zbytkem filmu... A tohle že režíroval Frankenheimer? Tvůrce mého milovaného Ronina? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me to teda zas tak hrozny neprislo. Jasne, zadna pecka, ale jako zvireci horor to funguje docela obstojne, trochu mi to prislo jak takova uchylna verze Planety opic. Co se tyce hercu, v hlavni roli tu je nastesti Thewlis, protoze Kilmer nic moc nehraje a Brando je extra odpornej. Jinak tady neni moc co resit, sem tam naka brutalni scena, sem tam neco napinavyho a povedeny zvireci masky. Za me docela spokojenost a lepsi 3*. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to, ale pro mne to zas takový propadák nebyl. Herecké obsazení se pravda příliš nevyvedlo a hlavní hrdina mi byl spíše nesympatický. Taky dějová linie byla řekněme nevyladěná a špatně, až diametrálně rozvržená. Nezajímavé a nudné pasáže byly natahovány a ty svižnější neměly prostor. Gradace filmu byla vyloženě sfouknuta jako svíčka. Na druhou stranu masky byly velice zdařilé a Brando potěšil. Celkově je film řekněme průměrným béčkem, na které se dá koukat, i když mohl dopadnout daleko lépe. 45% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • Ron Perlman roli ve filmu přijal poté, co se dozvěděl, že bude hrát po boku svého idolu, Marlona Branda. (FilmFan24)
  • Postavu Edwarda Douglesa si mal zahrať aj Val Kilmer. Nakoniec si radšej vypýtal rolu Montgomeryho (toho mal pôvodne hrať James Woods), pretože chcel na pľaci stráviť čo najmenej času. (tXtX)
  • "John Frankenheimer môže vykrikovať AKCIA! a STRIH! kľudne aj celý deň, ale režiséra to z neho aj tak neurobí," povedal Val Kilmer počas natáčania filmu. (tXtX)

Reklama

Reklama