Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Dosti nezvládnutý počin z hlediska vývoje příběhu a naprostá scénáristická katastrofa s nesympatickými postavami a "jakože" morálním poselstvím o tom, že člověk se neliší od zvířat. Snímek obsahuje prvky akce / dobrodružství / hororu / sci-fi a romantiky, ovšem jejich kombinace je zásluhou nešikovné režie dosti křečovitá a sledování činí umorným, což zamrzí vzhledem k obstojnému technickému zpracování, které je oním důvodem, proč se k "Ostrovu Dr. Moreau" rád vracím. Lokace jsou zvoleny na výbornou a jejich krása je umocňena pěknou kamerou, též zvuk příjemný a masky tím nejlepším - zmutované bytosti vzbuzovaly nepříjemný pocit (porodní scéna byla i na mně hnus) a před prací maskérů smekám, snažili se jediní. Další zpracování / remake hádám už jen s odpudivými CGI humanoidy co? A jó vlastně, filmové "Cats" ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak co si budem povídat, on ani starší filmový jmenovec nebyl žádný zázrak a průměrných 50% bych mu připlácla jen s ohledem na dobu vzniku. Ovšem natočit remake mi přijde smysluplné asi jako vysávat hovnocucem prázdnou žumpu. Masky a efekty nejsou výrazně lepší než ty předešlé, výprava a hudba taky ne. A největší error nastal při castingu: hlavní kladnou roli dostal týpek, který vypadá jak nacistický úředníček z knihovny... no dobrá, jarmulka a pejzy by Thewlisovi taky slušely. Ještě horší bylo obsadit vrchního padoucha trapným mrožem, co deklamuje vleže nebo vsedě s podporou polštářů a ze všeho nejvíc připomíná obéznější, plešatou variantu Helenky Růžičkové - ovšem bez její živočišné energie. Aby plachta cirkusového stanu, co je v ní Brando zahalen, nepůsobila tolik nepatřičně, byl do osušky zabalen také zachmuřený pokerface Kilmer (vypadal konstantně nasraně, asi pomýšlel na roli klaďase Edwarda Douglase a opravdu by mu slušela víc). Ron Perlman tradičně usnadnil práci maskérům... jo a pak tam byla taky nějaká ženská, ale už si nepamatuju ani jak vypadala (zkrátka na mě udělala ohromný dojem:-)). Film mě hrubě nebavil a tak mu spláchnu jednu smradlavou hvězdičku (za solidní masky a prostředí) a malé půlhovénko k tomu, které neumím zdůvodnit... snad ze soucitu. 29% ()

Reklama

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Za mě dost podhodnocený snímek, mě osobně zaujal víc jak ten původní. Výtečný masky a z té atmosféry jsem se tenkrát málem do gatí podělal. Vím jak jsem se moc těšil na vhs. Je možný, že to byla touha prožít kus života, taky na takovém tropickém ostrově jako byl tento. Magická atmosféra, nedoceněný skvost podivna. Marlon Brandon tehdejší Jor- El, nebyl vůbec špatnej jak se vykládá. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Trochu nedocenený sci-fi-hororový film, ako skoro všetky tu na csfd, ktoré sú remakeom, či trochu vybočujú z námetu knihy. Aj ked je Ostrov s Yorkom lepší, aj tento remake v modernejšom kabáte má čo ponúknuť. Masky dajme tomu ok, zato efekty sú velmi televízne (aj na rok 1996). Kilmer ako takmer vždy - velmi presvečivý, Brando zase slabší. Moderný príbeh - ok. Hodnotenie: 55% ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Tam za vodou v rákosí se nachází malý ukrytý ostrůvek, všech šílených vědátorů ráj. Pobíhají tu veselé opičky, které žijí ve vegetariánské komunitě s podivnými zákony, jejichž porušení znamená léčbu menším elektrošokem. No, není to ideální místo pro dovolenou? Ostrov Dr. Moreau by možná nebyl až tak špatným filmem, kdyby nebyl tak zběsile sestříhaný. Jsou zde brutální zkratky (dva muži při potyčce spadnou do vody, záběr na žraloka, který právě ucítil krev a šmytec, hotovo) a celkově je snímek neuvěřitelně zkracovaný. Těžko říct, jestli původním záměrem Frankenheimera bylo vtěsnat film do stopáže pilotního dílu nějakého seriálu, nebo jestli do post-produkce filmu tolik zasahovali producenti. Zřejmě vyhraje varianta číslo dvě, vzhledem k tomu, že původní režisér byl odvolán po pár dnech natáčení, ale takto to prostě nemůže fungovat, aby hrdinové při útěku proběhli džunglí po jediném střihu a objevili se daleko na pláži. Pochválit musím masky a slušného Thewlise a Kilmera, ale tyto dva pány bych si dokázal představit i kdyby si své role prohodili. Role božského Marlona je opravdu podivná, ostatně jako zbytek filmu. P.S. Zásadní otázka: Když na ostrově všichni jedí jen zeleninu, tak proč je Marlon Brando vyžraný jako vepř před porážkou, hm? ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • Film byl natočen v roce 1996, což bylo sté výročí prvního vydání románu (tedy roku1896). (FilmFan24)
  • Film je již třetí filmovou interpretací původního románu. (Kmotr76)
  • Postavu Edwarda Douglasa mal pôvodne hrať Bruce Willis. Tesne pred natáčaním však musel od zmluvy odstúpiť, pretože sa začal jeho rozvod s herečkou Demi Moore a nemohol tak počas nasledujúcich šiestich mesiacov opustiť USA. Film sa natáčal v Austrálii. (tXtX)

Reklama

Reklama