Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Alica má vystupovať pred hosťami jej rodičov pri popoludňajšom čaji. Aby sa tomu vyhla, odíde z domu. Cez králičiu noru sa dostane do rozprávkovej krajiny. Spočiatku sa tu všetkému čuduje, no postupne sa v rozprávkovej krajine cíti ako doma. Spriatelí sa s jej obyvateľmi - s mačkou Škľabkou, Bielym králikom, Klobučníkom či majorom Húseničiarom. Veľa sa od nich naučí, prežije medzi nimi neopakovateľné príhody a dobrodružstvá a keď sa nakoniec vráti späť domov, ochotne zaspieva hosťom pieseň. Lenže inú, ako mala spievať na začiatku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

fabecc1222 odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel, nedokoukáno...Snažil jsem, ale vážně to nešlo a někde na konci druhé třetiny jsem to definitivně položil. Dvě věci, co mě neskutečně iritovaly a kvůli kterým to fakt nešlo: V první řadě naprosto příšerný vizuál, který mi navozoval permanentní depresivní atmosféru a celý působil extrémně lacině a nevkusně. S tim souvisí i druhá věc, kterou z mého pohledu byla až amatérská scénografie, kdy opět, scény působili, že na postavení všech měli tak pět doláčů a samotné jejich provedení mi přišlo na hranici zvláštní školy. Když se pak k tomu přidalo všudypřítomné přepálené pitvoření, a to i od známějších jmen, které měli zřejmě lákat dospělejší publikum, tak už to bylo za hranicí únosnosti. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Alenka v říši divů patří mezi povedenější hallmarkovské projekty, byť by se dalo mnohé vytýkat, ale i přesto si drží nějakou úroveň. Toto zpracování dokáže na první pohled zaujmout zejména dobře vybranými hereckými hvězdami, které se ve filmu sice většinou jen mihly v podobě cameí, ale i tak mě potěšily - nejvíce jsem byl spokojený s výkonem Elizabeth Spriggs, Martina Shorta, Gena Wildera a (jako vždy) Mirandy Richardson. Rovněž Tina Majorino se hlavní role ujala velice dobře a jako mnozí, tak i já oceňuji Whoopi Goldberg v roli Šklíby. Vlastně mi ani moc nevadilo, že byly ve filmu viditelné TV efekty, jelikož to pak celé působilo více hravě až potrhle, což jen podtrhovalo úžasně šílenou Říši divů, plnou různých bizarních a bláznivých postaviček, které stále křičí, padají, spí, pijí čaj, sekají hlavy atd. Ve výsledku jde o celkem slušnou adaptaci, jež dokáže oslovit i dnes, zejména díky hercům, výpravě a chytlavým písničkám. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Jedno z ďalších priemerných filmových spracovaní krajiny zázrakov, do ktorého bolo vsadené veľké množstvo kvalitných hercov. Problém ale je, že kvalitou tento snímok len ťažko môže prekonať iné rozprávky, nakoľko ani námet nie je dvakrát kvalitný. Aspoň mne sa tieto príbehy veľmi nepáčia, aj preto možno tendenčné hodnotenie z mojej strany. 50 % ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ani knižní "Alenka" není zrovna můj šálek kávy a hodně bych se divila, kdybych film hodnotila lépe. Tenhle druh absurdní fantazie, kdy je třeba za vším hledat symboly a přemýšlet "co tím chtěl básník říci", mi prostě často nesedí a nezachrání to ani hvězdné obsazení. Každopádně jsem čekala, že to bude méně koukatelné. No, dalo se, čili úspěch dle mého skromného názoru:-). 60% ()

BadCough 

všechny recenze uživatele

Možno som blázon, že tomuto televíznemu filmu dávam sto percent, a dokonca to myslím vážne, ale hrajú v tom rolu najmä city. Niekto, keď mal 9 rokov, čítal komiksy o Asterixovi, iný možno so staršími súrodencami sledoval na videu Mazaciu hlavu ( čo muselo brutálne zasiahnuť do detskej psychiky ), ja som však visela na Hallmarku a tomto filme. A keď som si ho pred pár týždňami znova pozrela, s radosťou som zistila, že kus toho natešeného decka vo mne stále žije. Herci hrajú poctivo a anglicky, hudba poteší, jedine tých 150 minút je zredukovateľných. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Hlava Martina Shorta byla digitálně 3x zvětšena, aby se více podobala šílenému kloboučníkovi z Tannilových ilustrací. (HappySmile)
  • Asymetrický kostým zajíce vyděsil Tina Majorino (Alenka), což považoval režisér Nick Willing za úspěch, protože chtěl, aby králík vzbuzoval hrůzu. (HappySmile)

Související novinky

Návrat do Země-Nezemě

Návrat do Země-Nezemě

06.09.2010

Britský scenárista a režisér Nick Willing je uznávaným televizním veteránem. U nás jsme od něj viděli minisérie Alenka v říši divů či Iásón a Argonauti, mnohem vstřícněji ale byly přijaty jeho… (více)

Reklama

Reklama