Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Recenze (161)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám rád rudou barvu. Pokud má ty správné odstíny. Komoušská rudá nemá;) Měsíci by čas od času ta správná rudá slušela, a tady ji má velmi často hned celá noční obloha. Do tohohle audiovizuálně svérázného anime se nedá nezamilovat, zvlášť když hned v prvním díle ty takřka Hellsingovsko trademarkové jazzovo-bluesové variace podkreslují akce tak cool frajera (myšleno v tom nejlepším slova smyslu) jako je Alucard. Jeho znudění věčným životem bez rovnocenného nepřítele a poněkud opovržlivé chování k životu lidskému je úhelným kamenem úspěchu Hellsingu. Tím druhým je alespoň pro mě Lady Integra. Ona je tím hlavním ženským elementem a tím, kdo věci vidí v těch správných eticko-politických souvislostech. Zato Victorie je kromě svých asi tří silných momentů poněkud trapná až zbytečná a je další z několika dost zásadních věcí, na nichž by se dalo v honbě za dokonalým Hellsingem dost výrazně zapracovat - říká mangy zcela neznalý divák. Spousta otázek zůstává nezodpovězena a je to velká škoda, potenciál Hellsingu by si zasloužil podstatně větší prostor - skutečně by bylo co prokreslovat a dát divákovi spoustu námětů k přemýšlení. Tedy ne že by v těch pouhopouhých třinácti dílech nebyla žádná úvahy hodná témata obsažena, ale jak říkám - there's so much more to tell... Vzhledem k nevyužité dřímající síle temnoty je to jen dost slabých 80%. PS: Ten Alexander Anderson je ale fest přemotivovanej zmrd, n'est-ce pas?:) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Výborná kresba, komiksový švih, několik skvělých postav a výborně vymyšlené prostředí posouvají Hellsing oproti běžným upírským záležitostem o dost výše. Sám upír Alucard (budu se držet tohoto přepisu) se svými démonickými brýlemi, obří pistolí a červeným pláštěm je neuvěřitelně cool (normálně slovo cool nepoužívám, tady nejde jinak). Vedoucí tajné organizace Hellsing Jejího Veličenstva Lady Wingate Integra Hellsing je mu důstojnou, panovačnou, tvrdohlavou a zároveň uhlazeně elegantní nadřízenou. Bývalá policistka Ceres Victoria, nyní další nemrtvá zaměstankyně institutu Hellsing, má pro změnu uniformu tak úzkou, že člověk má obavy (či se těší), že tlak jejích naděr odstřelí všechny knoflíčky. Nejdříve se těžko vyrovnává s žízní po lidské krvi, pak však je raději užitečnou a nosí s sebou obří kanón na střely z ochuzeného uranu (což mi musí být jako člověku, který sem tam dělá s radioaktivitou, sympatické). Také má zvláštní loajální, lehce submisivní, vztah se svým pánem znemrtvitelem Alucardem. A konečně je tu kněz z institutu Iškariotského, jakési subdivize katolické církve (katolíci ať se tou nadsázkou neurazí), která je obdobou institutu Hellsing, Alexander Andersen. Andersen je určitě nejcharismatičtější Alucardův protivník, s oblibou kolem sebe po večerníčkovském způsobu hází stránky z Bible a bojuje dvěma bajonety (tedy, dva má neustále v ruce, ale vzhledem k frekvenci vrhání, jich musí mít mraky) které vzdáleně připomínají lopatky na servírování dortů. Škoda, škoda, že ostatní protivníci, včetně protivníka finálního mu nesahají ani po kotníky. A škoda je i toho, že jinak pěkně navržená postava Ceres do příběhu až tak významně nezasahuje a nemá šanci se rozvinout. A škoda i banality příběhu samotného. Přesto je to komiksová zábava, skrze kterou prolétnete jak střela z Ceresina DURG udělátka desítkou ghúlú. Za výtky jedna hvězda dolů. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Strhující anime i pro ty, kteří se této umělecké odnoži jinak všemi silami vyhýbají. Není nad to přistihnout se, jak fandíte jednomu nesmrtelnému netvorovi v souboji proti jinému, nebo v duchu domlouváte hlavní hrdince, aby se už té krve konečně napila. Hranice mezi (téměř až politicky mířenou) filozofií a ladnou akcí je v tomto případě téměř neznatelná. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Anime variácia na Bladeov, van Hellsingov a podobné západné komiksové záležitosti prekypuje japonskou invenciou, cool a pritom nefalšovane živými (no dobre...i neživými) charaktermi, tradične perfektnou animáciou a výbornou jazzrockovou muzikou. Dej sa točí okolo tajnej organizácie Jej Veličenstva Kráľovnej Británie, zvanej Hellsing, ktorej členovia likvidujú nemŕtvych na územi Britskej koruny. Na čom by nebolo nič nezvyčajné, keby jej elitnou jednotkou nebol...upír Alucard. Ten v prvom dieli stvorí z mladej policajnej dôstojníčky upírku a stane sa mláďaťu patrónom. Spolu s ňou potom pátrame po príčinách nadmerného rozšírenia upírov v Londýne. May the blessings of God and Her Majesty be with you. Amen. Update 12.1.2006 Seriál som dopozeral a musím mu zdvihnúť hodnotenie na 10/10. Dôvod ? Záverečný masaker Londýna a Celes Victoria v tmavočervenom obtiahnutom oblečku.....dajú sa vôbec teenagerke nakresliť väčšie prsia ??? ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

chápu že někteří mají tento seriál ve velké oblibě, leč mne přijde seriál dějové plochý a tak nějak nudný, neb je mi vlastně lhostejný osud postav, snad jen kdyby byly napadeni armádou plyšových olihní... No, i tak by mne emoce seriálu míjeli, ony velebené souboje se nedostavily, avšak hudba je opravdu zajímavá ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Když se nebe nad Londýnem zalije krví, nemůže to znamenat nic jiného než příchod démonického nosferatu Alucarda. Toto běsnící zvíře věčnosti slouží organizaci Hellsing, která s požehnáním Boha i Její Výsosti chrání lidstvo před upíry. A nemůže proti nim existovat účinnější zbraně než upírů samotných... Nováčkem mezi nimi je mladá (teď již bývalá) policistka Victoria Ceras, která se seznamuje s dosud neznámým světem nemrtvých a stále váhá, zda svému tělu dát to, po čem touží nejvíc (vždyť vysávání lidské krve je tak vzrušující!). Po boku svého mistra Alucarda a pod dohledem zásadové Lady Integry bojuje v upnutém oblečku se zbraní větší než je ona sama. Akční scény by se daly nazvat obrazovými symfoniemi za doprovodu (jak už to tak v anime bývá) úžasné hudby rozličných žánrů (od chorálů po blues). Akce ale není vše, co dělá z Hellsinga jeden z nejlepších anime seriálů vůbec. Nechybí humor (ty nejsušší hlášky patří samozřejmě Alucardovi), slušný příběh, zajímavá psychologie postav a hlavně pohlcující atmosféra. Po Hellsingovi pro vás bude tou nejkrásnější barvou noci jedině rudá... PS: Na konci záverečných tytulků na vás vždy čeká crazy preview na další díl :) Nenechte si ho ujít. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Hellsing, to je jedno z prvních anime, které jsem měl tu možnost vidět a hned mi padlo do oka hlavně díky Alucardovi, který ač stojí na straně dobra, tak je temnější než noc a nic mu není překážkou. To se mi na něm líbí jak všechno hravě zvládne a i když je rozstřílený na kousky, tak se z toho s úsměvem dostane. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Nelze hodnotit jinak. Pravděpodobně nejvíc cool anime vůbec. Naprosto úžasné postavy jako například ten nejefektivnější upír všech dob Alucard, chladná, drsná, ale přitom (nebo právě proto) tak přitažlivá Integra Hellsing, nevinná kozatka Ceras s obřím kanónem, oddaný sluha Walter, který taky rozhodně není žádný párátko... Ti všichni mi přirostli tak moc k srdci, jak jen to je možné. Jejich charaktery se nejen předvedou v brilantních akčních scénách plných hektolitrů krve, ale jsou také často vystavěny těm nejkrajnějším situacím, na který mají koule snad jen Japonci (hned zkraje seriálu je téměř kompletně vystříleno sídlo Hellsing, což ve srovnání se závěrem je téměř čajíček). To vše v krásné animaci, která sice diváka oproti původní manze o pár tříd šetří ohledně brutalit, ale "vybarvenost" je zde využitá naplno především u scén s mixem červené a černé. Vypadá to tak nádherně, že v každém dílu jsou desítky políček, ze kterých by byly naprosto úchvatné plakáty. Plus naprosto super j-rocková hudba, která ještě vylepšuje atmosféru a jen umocňuje už tak vynikající zážitek. Zápory? Jenom drobnosti. Opravdu je tu jakási "roztříštěnost", kde něco přes polovinu dílů sledujeme jen jakési epizodky, které mají zdánlivě jen málo společného s finálním příběhem v posledních cca 5 dílech. A dále že přes boží postavy jako je Alucard či kněz Alexander není finální záporák až tak působivý. Upíři nikdy nebyli víc cool. A už taky nikdy nebudou. "WHO ARE YOU?!" (9/10) ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentní, neatmosférické, neakční, nudné, spousta keců o ničem, bez uspokojivého závěru. Vždy, když už jsem se těšil, že veskrze nesympatičtí hrdinové umřou nepřijemnou smrtí, zjevil se jako deux ex machina všemocný Alukard, což je ta nejlevnější scénaristická berlička, a všechno během chvíle vyřešil, tedy nulová invence. Zápletka s umělými upíry by mohla být zajímavá, kdyby úplně nepopírala samotnou podstatu upírství, takže v tomto směru jsem také nespokojen. Je to ve všech směrech sračka. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Štýlová prechádzka ružovou... pardon, krvavou záhradou, ktorá nemá chybu (a ani obdoby v histórii anime, hlavne čo sa brutálnosti a Alucarda týka). Bingo! Toto je presne môj vkus a jemne komiksovejšie štylizovaný Hellsing Ultimate ešte pritláča, čo je len dobre (kto by predsa nechcel vidieť brutálny masaker jednotiek BOPE v brazílskom hoteli, fenomenálny súboj na lodi či epickú londýnsku apokalypsu?). Labužnícka záležitosť len pre tie najvyberanejšie jazýčky fanúšikov anime. Alucard je jedna z najtemnejších a najzaujímavejších rozanimovaných postáv vôbec. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

65% - Očekávání je metlou hodnocení. A já čekal podstatně víc. Silné tři to jsou, ale na čtyři to v mých očích prostě není. Nezajímavý, neucelený děj, mnoho nevyužitého potenciálu... Charisma a zajímavá mystičnost hlavního "hrdiny" všechno zachraňovala... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Začněme nejprve stručným nástinem příběhu a prostředí: Upíři existují, jak už to tak bývá, od středověku, kdy se kníže Vlad III. řečený Drákula odvrátil od křesťanské víry a stal se prvním nemrtvým živícím se lidskou krví. Od té doby se upíři množí a ohrožují nic netušící lidstvo... ale stejně jako oni jsou potomci prvního upíra, i potomci prvního bojovníka proti upírům stále existují a stále proti nim bojují – konkrétně tedy Lady Integra Hellsing a její polooficiální Organizace Hellsing následující rozkazy samotné Anglické královny. Jí z neznámých důvodů pomáhá i tajemný upír Alucard* a jeho čerstvě nemrtvá chráněnka Victoria Ceras, jejímž pohledem také divák sleduje vyprávění. _A teď už k samotné televizní sérii: Vzhledem k tomu jak velké popularitě se Hellsing těší, jsem od něj podle předsudku „Co je mainstreamově oblíbené, to nemůže být skutečně dobré.“ nečekal nic výrazně zajímavého... ale byl jsem velmi mile překvapen - jde totiž o vynikající anime, které na upírský žánr není akční parodií jak by se zprvu zdálo, ale je jeho velmi kvalitní součástí, která ho obohacuje dosti zajímavými prvky a vyznačuje se jak zajímavou audiovizuální estetikou, tak i velmi solidní atmosférou. _Nejdůležitější, samozřejmě, je v něm samotné prostředí Organizace, působící v Británii nahlížené prizmatem typicky japonského vnímání, které zpočátku může působit až parodicky a směšně, obzvláště co se fanatického vzývání Královny a anglikánské církve týče... ale přesto, parodií není. Naopak se postupem času stává svébytným světem s vcelku zajímavou mytologií a rozvrstvením na jednotlivé mocenské celky a zájmové skupiny. Výrazně se právě v něm odráží japonská fascinovanost západní kulturou a její historií a legendami, ať už samotným Drákulovským mýtem na kterém anime stojí, britským gentlemansky patetickým patriotismem či křesťanskou vírou s jejími jednotlivými církevními frakcemi a rozbroji mezi nimi. _Do něj pak poměrně smysluplně zapadají postavy, které ani v jednom případě nejsou vyloženě heroické a kladné, ale právě pro jejich odlišné charaktery a diskutabilní motivy a konání jsou zajímavé a, svým způsobem, i dosti sympatické. Právě jejich postupné poznávání je hlavním důvodem, proč seriál nabírá čím dál tím větší tempo a získává na napětí i přes fakt, že samotná zápletka příběhu (točící se kolem uměle vyráběných upírů a mírně nesouvislého pátrání po jejich zdroji) není zas tak zajímavá jak by mohla být a za hlubokomyslnou by se dala označit opravdu jen stěží. Naštěstí není „ústřední“ děj zdaleka tak důležitý jako jeho podhoubí vycházející z postav a jejich fikčního světa, a hlavně samotná narace a styl s jakým je tento celek vyprávěn. _Úpírské téma už jistě bylo zpracováno i lepšími způsoby, ale právě Hellsing ho zdařile kombinuje s mixem „britsko-japonského“ nazírání a s komiksovou estetikou, která je v jeho případě skutečně „cool“ i bez pejorativního nádechu a do očí bijící prvoplánovosti. Jen škoda nepříliš zajímavého děje a jisté nedotaženosti do konce co se některých motivů týče. 9/10 () (méně) (více)

Idaho 

všechny recenze uživatele

Nadhodnocený nedodělek… Seriál, který zůstal stát v půli cesty, takže poloviční hodnocení. Jeden z nejpřeceněnějších seriálů vůbec. 50 % ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Sice maličko jednostraná, přesto velice zábavná upírská akce poplatná jednoduché comicsové estetice. Veškeré detaily jsou zde tak dovedeny až ad absurdum, takže Arucard musí vypadat "cool" v každém momentě, kdy se objeví, protivníci jsou šílení až běda, zbraně větší než jejich majitelé a krev zde prolitá by zaplnila minimálně jeden, ne-li rovnou dva oceány. I přes nezajímavou hlavní zápletku a její nedotaženost a otravnou postavu Ceres, jenž do stylizace seriálu svojí až příliš standartní rolí vůbec nezapadá a její problémy mi byly zcela ukradené, jsem se tak po většinu doby slušně bavil. Slabší 4* s dodatkem, že seriál dále rozvíjející OVA mi už za další čas nestojí a s klidem na duši si ji nechám ujít. ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Dílo s obrovským potenciálem, které však působí v mnoha ohledech nedotaženě, často dokonce i nelogicky, přesto hodně chytlavě...7/10 ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Na Hellsingovi mě nejvíce mrzí jakási těžko definovatelná nedotaženost či spíše nevyužitost jeho potenciálu. Seriál velice slušně ubíhá (a ani animace není nejhorší, ale to se po pouhých dvou anime seriálech neodvažuji příliš odhadovat), hudba je poněkud zvláštní a Dracula... pardon, Alucard je cool, stejně jako ostatní hlavní postavy (u ženských postav se nějak nemohu rozhodnout meze Victorií a Integrou). To všechno tu je... ale dalo se to udělat ještě lepší (což je trošku s podivem, uvážíme-li, že Hellsing je v současnosti (8.10.2007) nejlépe hodnoceným Anime seriálem na ČSFD). Snad se čekalo na další řadu, ale možná jsem jen příliš náročný. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Říkali, ať to zkusím. Říkali, že tohle anime vezme i lidi, kteří anime jinak nemusí. Říkali, že se budu bavit. Lhali. Jedna stylová postava s úžasnou bouchačkou mi dokonalý zážitek nepřipravý. Už od prvního dílu jsem další pouštěl jen s tím, že se nemá odsuzovat hned a třeba si k Hellsingovi najdu cestu. Bohužel. Anime je stále země zapovězená. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Skvelá kombinácia drsnej akcie a psychologických drístov. Epizódy vsádzajú hlavne na cool image a krásne zábery pri takmer westernovských prestrelkách... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Upír Alucard hned v prvním díle „zachrání“ dívku Ceres před smrtí tím, že se napije její krve odsoudí ji tak sice k věčnému bytí, současně ji ale zachrání „život“.Dívka ho následuje jako svého Mistra a začne pracovat pro organizaci Hellsing, což je jakási armáda pro potírání upírů, ghůlů atp. Postupně se začíná objevovat nový typ upírů, který vzniká uměle, implantováním čipu.Tito falešní upíři ohrožují obyčejné lidi a je tedy na Hellsingu, aby vystopoval jejich původ a zabánil jim v jejich ničivém postupu. Tento seriál má chvílemi naprosto strhující atmosféru, k čemuž krom děje přispívá hlavně skvěle zvolená hudba, která tu funguje podobně jako v Tarantinových filmech. Na druhou stranu by si asi zasloužil propracovanější kresbuTa se spíš než na rozpohybované obrázky spoléhá na "cukající" se záběry statických postaviček... Možná by také bylo lepší, kdyby se jednalo o 1 film, a ne o seriál, který má mnoho odboček od hlavní dějové linie.... Celé by to bylo takové uzavřenější...ten potenciál v látce rozhodně byl (a tvůrci ho maximálně vytěžili!) jen by to nemuselo být tak dlouhé... Ale to už hledám chyby tam, kde vlastně žádné nejsou...Jestli anime seriál, tak Hellsing! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asijskému anime dám tu a tam příležitost, přesto v něm mám značné rezervy. Mám ho rád, ale žádný skalní fanda nejsem. Přece jenom dávám přednost hraným filmům. Pokud by se mě však někdo zeptal, zda bych mu mohl doporučit nějakou tu hororovou sérii /seriál – určitě by to byl právě Hellsing. Poslední měsíc a půl jsem sledoval právě tohle – pěkně postupně – tři – čtyři díly za týden + samostatné příběhy a jsem nejen mile překvapený, ale i spokojený. Alucard a jeho roztomilá chráněnkyně Seras Victoria si získali mé sympatie. Přesto si myslím, že co se týká tohoto původního seriálu, tak ne všechny díly jsou pěkně vyvážené. Bavila mě spíš první polovina a pak poslední dva díly. Co se animace týče, tak ta byla opravdu slušná, samotný příběh taky nebyl vůbec špatný – nejvíc se mi líbili souboje s knězem Alexanderem Andersonem – pěkný bastard. Nechybělo ani množství „humorně pojatých scén a hlášek“ – taková felace a rozstřílení medvídka tuším ve druhém díle neměla chybu. Stejně tak to, že se Alucard nechal vždycky pěkně zmasakrovat a následně pak protivníkům řádně natrhl prdel…80% ()

Reklama

Reklama