Reklama

Reklama

Kenpú denki Berserk

(seriál)
  • Japonsko 剣風伝奇ベルセルク (více)
Japonsko, (1997–1998), 9 h 10 min (Minutáž: 22 min)

VOD (1)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Zdevastovaným královstvím Midland prochází záhadný Černý válečník a bojuje s démony. Místo useknuté ruky protéza s opakovací kuší, v druhé ruce masivní meč velikosti dospělého muže. Po boji během odpočinku v lese vzpomíná na doby, kdy jeho jméno bylo Guts. Na doby války Midlandu proti říši Chuder, na své tažení s Midlandskou kumpanií Jestřába, žoldáckou bandou vedenou charismatickým albínem Griffithem, Bílým jestřábem. Griffith věří, že jeho osudem je stát se králem a tomuto osudu zasvětil život svůj i celé kumpanie, která ho oddaně následuje. Sledujme tedy s Gutsem jeho heroickou pouť za snem.

Anime seriál plný krve, války, intrik a bojů - středověká rytířská dark fantasy. Navíc dle mínění fanoušků seriál velice zdařilý, držící čestné 49. místo v databázi AnimeNewsNetwork (2.3.2007), a to i přes fakt extrémně častého využívání statické animace a dalších finančně nenáročných animátorských technik. (Subjektiv)

(více)

Recenze (146)

Vesman 

všechny recenze uživatele

Moje další modla z žánru anime. Hledáte skutečně temnou a krvavou podívanou plnou bolesti a smrti, potom je Berserk něco pro vás. Rozhodně se však nejedná o bezduchou mlátičku. Příběh Gutse, ohromného zabijáka (barbar Conan sux) a jeho cesta na vrchol a následný pád na dno. Animace je opravdu poplatná době vzniku, ovšem mě to ani trochu nevadilo, v tomto ohledu zde skutečně vítězí obsah nad formou...i když ty boje byly fakt super :-)). Na druhou stranu si nějak nedokážu představit, že by Berserk s dnešní animací by na mě dokázal tak zapůsobit. Jde o skutečně vyjímečný seriál, který můžu každému doporučit, lepší temnou fantasy skutečně nenajdete. Subjektiv zde už zmínil mangu, momentálně jí čtu a chtě nechtě musím říct, že těch 5* v porovnání s mangou docela bledne. Chcete pokračování Berserku...přečtěte si mangu, věřte mi, že to stojí za to. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Všichni tady mluví o temné, drsné, děsivé stránce příběhu... ale, co si budeme povídat, to se týká jenom posledních třech dílů, v ostatních jde jen o náznaky (pokud oním "temným" prvkem nemyslíte hektolitry prolité krve). Berserkovi jsem poměrně dlouho nemohl přijít na chuť - animace ani historická stylizace mi moc nesedly (všechny ty kulisy a zbroje jako by kreslil někdo, komu o tom, jak tehdy vypadaly někdo jenom vyprávěl) a příběh se příliš dlouho rozjížděl. Asi někde v půlce jsem konečně začal s hrdinama cítit a ke konci už jsem držel Gutsovi, Casce i Griffithovi palce - ale právě v té chvíli to tvůrci nemilosrdně utli. Celkově se vlastně jedná o opravdu dlouhýýý prolog k příběhu "Black swordsmana", ale když mu věnujete čas a trpělivost, nebudete litovat. 70% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Do brutálně krvavé a nelítostné, dospělé středověké řeže (postupného vzestupu žoldácké kumpanie Jestřába ke slávě a jejího lídra Griffithe k vladařskému snu) výrazně zasáhnou démonické fantasy prvky až závěrečné pětině, která drsně promění celé vyznění, nalomí a rozšmelcuje vyklenuté charaktery a nechá nepřipraveného diváka jen zírat (případně si honem běžet ověřit, že neuzavřená 25. kapitola byla opravdu tou poslední). Zmínit musím slabou animaci, ulehčující si práci množstvím statických obrázků. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem to odkládal, jednak proto, že jsem si chtěl nechat nějákou anime kultovku na horší časy a jednak proto, že mě fantasy obecně něják zvlášť neláká.... a jak to dopadlo? ....Jestliže první díl(y) nastřelily nějáké to očekávání které se pak po3/4 série nenaplňovalo a místo toho divák sledoval "jen" vzestup Kumpanie jestřába (jejich úspěchy v bitvách, vzájemné vztahovky a vhledy do minulosti a motivací jednotlivých postav), tak posledních pár dílů se to zvrtlo do neuvěřitelně drásavého, sugestivního a depresivního pekla plného hrůzy, zmaru, beznaděje a strachu. Celou sérii jsem byl přesvědčený, že -přestože jde o solidní válečné drama s velmi propracovanou psychologií a prvky fantasy- více než 4 ze mě nikdo nevytříská, ale za tu kulervoucí koncovku tam tu pátou hvězdu přecejenom dokopnu protože u téhle až psychedelické noční můry se mi klepal svěrač více než u všech moderních USA horrorů dohromady.. Respect a teď jsem zvědavý co se z toho povedlo vytřískat filmové sérii Golden Age Arc. ()

Drolin 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle, který mě zvláště nezaujal se ocitl Berserk v pozici - odloženo na později. S chválou padající na toto anime jsem později přeci jen Berserkra začal sledovat, díl od dílu jsem byl více pohlcen až do zlomové chvíle v půlce seriálu, kdy mi bylo jasné, že toto dílo nabízí daleko více než se z počátku zdálo. Mimo nosné myšlenky a znatelného vývoje postav v průběhu děje vyniká především hudba S. Hirasawy - Gatsu. ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (1)

  • Meč zvaný „Drakobijec“, kterým se ohání Černý šermíř, je celkově dlouhý 193,7 cm a váží 176,3 kg. (Zdroj: reddit.com) (ČSFD)

Reklama

Reklama