Reklama

Reklama

Kenpú denki Berserk

(seriál)
  • Japonsko 剣風伝奇ベルセルク (více)
Japonsko, (1997–1998), 9 h 10 min (Minutáž: 22 min)

VOD (1)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Zdevastovaným královstvím Midland prochází záhadný Černý válečník a bojuje s démony. Místo useknuté ruky protéza s opakovací kuší, v druhé ruce masivní meč velikosti dospělého muže. Po boji během odpočinku v lese vzpomíná na doby, kdy jeho jméno bylo Guts. Na doby války Midlandu proti říši Chuder, na své tažení s Midlandskou kumpanií Jestřába, žoldáckou bandou vedenou charismatickým albínem Griffithem, Bílým jestřábem. Griffith věří, že jeho osudem je stát se králem a tomuto osudu zasvětil život svůj i celé kumpanie, která ho oddaně následuje. Sledujme tedy s Gutsem jeho heroickou pouť za snem.

Anime seriál plný krve, války, intrik a bojů - středověká rytířská dark fantasy. Navíc dle mínění fanoušků seriál velice zdařilý, držící čestné 49. místo v databázi AnimeNewsNetwork (2.3.2007), a to i přes fakt extrémně častého využívání statické animace a dalších finančně nenáročných animátorských technik. (Subjektiv)

(více)

Recenze (145)

sheen 

všechny recenze uživatele

Občas se objeví seriál u kterého se mě stane, že se po prvním díle od něj nemůžu odtrhnout. Pustím si druhý, třetí, šestý díl a příběh, postavy mě stále ženou kupředu, tak nějak to bylo s Berserkem. Celá 630min stopáž za dva dny padla jak nic, přitom jsem ještě stíhal sledovat Stand alone komplex. Takže co říci o Berserku? Výborna anime režba, největším tahákem pro mě bylo ze začátku prostředí. Akční-středověká-fantasy, přesně můj šálek čaje. Posléze, jak jsem se seriálem seznamoval k tomu přibyly postavy, příběh a vývoj těchto dvou veličin. Setkal jsem se opravdu s nestukečným drivem, který mě hnal kupředu díl za dílem. Doslova jsem dychlil a chtěl vidět, jak hlavní trojlístek Guts, Griffith a Casca dopadnou. Jestli se to opravdu Griffithovi podaří. A ten konec byl jedním z těch větších WTF konců se kterýma jsem se prozatím setkal. Tento seriál můžu fandům anime jen doporučit. Nebo spíše, je to povinnost ho vidět:) ()

NoFiction 

všechny recenze uživatele

Tak tohleto nelze komentovat pro ty, kteří to ještě neviděli. Absolutně vyhrocený akční-dobrodružné drama se vším všudy, co k anime patří. Člověk tady nemůže hodnotit stránku soubojů či docela jednoduché animace. Tady je podstatný pouze příběh a čím se dostaváte hlouběji, tím více vás to dokáže nakazit. Až na pár výjimek jsem si to dal na jeden zátah. Takže kolik si myslíte, že tomu asi dám.......? ()

Reklama

godycz 

všechny recenze uživatele

ta "levna"animace mi prisla vyborna. prolinacky do staticke mangy. obcas mi vadilo to vecne opakovani jasne skutecnosti. ale v hlouby serialu, vyborny napad a presne jak to umi jen japonci, nic neni cernobile....kazdy ma svuj duvod...kazdy je sam sebou.... serial ma dokonalou hudbu a priserny uvodni song. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

I když už mnozí řekli k tomuto seriálu hodně, mně to stejně nedá a zkusím si dovolit taky napsat pár řádků o svých pocitech z Berserka. V tomto případě však nebude tak snadné je shrnout, protože mi na mysl přichází hned několik věcí, které se navzájem bijí o to, abych právě tu nebo tu vyzdvihl jako první. Ale tak dobře, řeknu to v kostce: perfektní hudba (právě teď ji při psaní komentáře poslouchám), poutavý příběh ve stylu dark fantasy, sympatičtí hlavní hrdinové, hektolitry krve prolité převážně ve statické animaci a otevřený konec. Jestli jsem se doposud domníval, že krvavější anime než Elfen Lied už asi nikdy neuvidím, pak jsem se pěkně mýlil. Taky jsem se po dlouhé době od zhlédnutí Jūbei ninpūchō podíval do fantasy středověku, který se vyvedl tvůrcům na jedničku. Guts, Griffith, Casca... ach, tady se někomu opět povedlo vytvořit postavy, které se mi pěkně dostaly pod kůži. Ano, budu si muset co nevidět přečíst mangu, abych věděl, jak to bylo dál. Ten konec mi prostě pořád leží v hlavě. ()

Nirvanah 

všechny recenze uživatele

Láska na první pohled to opravdu nebyla – přece jenom tak častá statická animace není úplně user friendly. Navíc mi Berserk od pohledu vizuálně neseděl. Postupem času mi to už ale bylo úplně jedno, naopak, cítila jsem, že tahle forma sem prostě patří. Chtě nechtě vás začne Griffith a spol. fascinovat. Začnete polemizovat nad tím, co je správné, co ne; uhranutí se donutíte přemýšlet, proč vám běhá mráz po zádech, když k tomu zdánlivě není důvod. Navíc vás vývoj událostí po prvním dílu na chvíli tak nějak ukolébá, takže třebaže časem tušíte nějakou zradu, finále vám prostě otevře ústa a vyvalí oči. Přechod do temnoty, té pravé, je vskutku impozantní. ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (1)

  • Meč zvaný „Drakobijec“, kterým se ohání Černý šermíř, je celkově dlouhý 193,7 cm a váží 176,3 kg. (Zdroj: reddit.com) (ČSFD)

Reklama

Reklama