Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Neviditelný muž" vypráví o talentovaném mladém vědci Griffinovi (Andrej Charitonov), který dokázal objevit způsob, jak se stát neviditelným. Zní to neuvěřitelně, ale jako výsledek experimentu se vědec skutečně stal neviditelným. Od té chvíle se jeho život stává svízelným: prohlášen nebezpečným pachatelem, je pronásledován, jeho zápisky jsou ukradeny a on se proto nemůže vrátit zpět mezi viditelné. Bojí se, že když se jeho poznámky dostanou do nesprávných rukou, mohou se stát nástrojem zla. (Snorlax)

(více)

Recenze (6)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Začalo to tak príjemne, ako farebná, rusky hovoriaca verzia snímku z roku 1933. Lenže postupom času, sa z toho vyprofilovalo presne to sovietske žánrové bláznenie, aké dokázala táto krajina filmovať v minulom tisícročí. Proste bieda. ()

Emperor1

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jako dítě někdy v páté třídě, když jsme na to šli se školou do kina. Vlastně si už ani příliš nepamatuji, o co tam šlo, asi se mi to i líbilo, hlavně tam nestříleli rudoarmějci, jako ve většině ostatních filmů, na které jsme chodili. Ale pochybuji, že bych to dnes chtěl vidět znovu. ()

Reklama

drkaldj 

všechny recenze uživatele

Škoda že film nemá alespoň titulky, protože moje znalost ruštiny není dokonalá, proto nemůžu hodnotit moc detailně scénář, příběh nebo dialogy. Ovšem po koukatelné stránce je to dost fajn (snad jen snová scéna na pláži je zbytečně dlouhá a do filmu mi nějak nezapadá). Téměř srovnatelné s původní verzí z roku 1933. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem původní americký film Neviditelný muž (1933), ale vzhledem k tomu, jak ho více mých oblíbených uživatelů adoruje, a zvláště poté, co jsem místo něj nejdřív upřednostnil tuhle sovětskou slátaninu dle stejné předlohy a spatřil jí na vlastní oči, to budu muset zřejmě velmi brzy napravit. Režisér a scenárista v jedné osobě Alexandr Zacharov se pokusil skloubit výpravu ve viktoriánském duchu s moderní elektronickou hudbou a navrch fantaskní zápletkou s groteskní fraškou, ale ve výsledku z toho vznikl enormní bizár, nepřesvědčivý v hereckých výkonech stejně jako ve snaze vyvolat jakoukoliv temnou atmosféru. Triky se sice na svou dobu možná povedly po technické stránce, ale bohužel Zacharov s těmi lítajícími plachtami, kufříkem či zavírajícími se dvířkami neumí pracovat tak, aby to vyvolalo alespoň trochu strašidelný dojem a spíše to působí v tom celém hávu fakt jako podivná groteska. Zřídkavé pokusy o artový ráz, třeba v podobě spomalené sekvence se skupinou neviditelných mužíků běhajících v černých pláštěch a cylindrech po pláži, tomu totálně nasadili korunu. Ale jo, ty kostýmy zde byly pěkné... [25%] ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Sovietska verzia známej "neviditeľnej" série je len veľmi podpriemernou ukážkou, ako vykradnúť nejaký námet a pretvoriť ho na svoj obraz. Nezaujímavé režijné prevedenie, minimalistické dejové linky, zlé vizuálne efekty a nepresvedčivé herecké výkony. Zbytočná strata času. 30 % ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama