Tak dlouho lidé zneužívali planetu, až jim to vrátila i s úroky. Po zemětřeseních a potopách přišel největší úder z atmosféry. Gigantické bouře později známé jako vítr zkázy smetly lidskou civilizaci do propadliště dějin a zbytky lidí teď živoří v malých skalních komunitách. Do této doby je zasazen příběh dvou strážců zákona (Mark Hamill, Kitty Aldridge), jimž se po mnoha měsících podaří dopadnout muže zvaného Byron (Bob Peck) podezřelého z vraždy. Jelikož je na jeho hlavu vypsána vysoká odměna, dobrodruh Matt (Bill Paxton) využije nepozornosti obou strážců pořádku a Byrona unese. Dobrodružství může začít. (J.Connor)
Takový britský MAD MAX ve vzduchu (a tureckých lokacích) od režiséra TRONA s velmi pestrým obsazením, který mě - toho času nadšeného do post-apokalyptických filmů - moc nezaujal a asi nebudu sám. Dobrý nápad, ale nudný scénář a málo akce.
Britské WTF post-apo ve finále se svou blábolivostí podobající ZARDOZu, chtějíce být snad novým BLADE RUNNEREM ve světě šíleného Maxe. Na zúčastněné zas tak nehleďte, neboť Kingsley, F. M. Abraham a Coltrane se ve filmu jen mihnou. Docela podařeně absurdním byl výkon, pro mě dosud neznámého, Boba Pecka v hlavní roli. Z celého toho snímku na mě čišelo, že to někdo myslel zatraceně dobře, ale výsledek prostě neukočíroval, protože neměl jasnou představu, co by vlastně jeho film měl být. Velké plusy rozhodně putují za zvolenými lokacemi natáčení, neboť turecká Cappadoccia (en.wikipedia.org/wiki/Cappadocia ) vypadá úžasně a o zfilmování takových žánrů si přímo říká. Resumé ? Sympatický, ale bohužel ve výsledku nepříliš dobrý a zábavný film.