Reklama

Reklama

Tajemství nesmrtelných

  • USA Tuck Everlasting (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dospívající Winnie Fosterová, kterou tyranizuje její matka, hledá svobodu na toulkách v lesích. Spřátelí s Jessem Tuckem, který se nepodobá nikomu, s nímž se Winnie doposud setkala, a chlapec ji představí své milující rodině, která dívku přijme mezi sebe. A Winnie postupně zjišťuje, že Tuckovi skrývají mocné tajemství, které navždy změní její život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Pastva pro oči a krmivo pro romantické duše :D Souhlasím s tím, že je to přislazený a vyumělkovaný. Na druhou stranu, Tuck Everlasting příjemně a svižně plyne až do uspokojivého konce a věci, jenž jsou zde zcela zřejmé, do sebe zapadají s nadpozemskou lehkostí. Odpočinkový, mírumilovný fantasy příběh který sice neurazí ale po několikátém shlédnutí možná spíše omrzí. Záležitostí s podobnou tématikou a nábojem je totiž celá řada a mnoho jich je o dost lepších, tudíž je to celkem tuctový. I tak mě to ale velmi mile překvapilo a dokonale jsem se uvolnil! Dám tedy 4* za 74% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Tvajlajt v šik historických hadrech a s docela pěknými, nepřepudrovanými herci v optimálním věku pro nesmrtelnost. Staří zůstanou starochy, mladí mlaďochy a někdo radši normálně umře a důstojně se po odžité stoleté šichtě odebere zaslouženě prdět do hlíny, než aby si tohle věčné úžo žůžo, díky kterému máte na všechno tak moc času, že jste vlastně tolik ani nechtěli, užíval navěky věků. Remarque napsal, že věčnost je starý, dojemný a beznadějný sen lidstva. Při sledování reality show Forrest Family skoro doufám, že měl pravdu. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Především romantickým snímkem je Tajemství nesmrtelných i přes využití tématu věčného života, který ve spojením s láskou dostává nový rozměr. Adaptace knihy, o které jsem popravdě nikdy neslyšel je příjemným filmem s překvapivě zvučným obsazením. Mladičká a roztomilá Alexis Bledel každého potěší (v pár scénách je to tedy krásný andílek) a vedle ní třeba William Hurt, Sissy Spacek nebo Ben Kingsley. Herecky není, co vytknout, i když je trochu poznat, že všechny hvězdy jedou na trochu ubraný plyn. Celým filmem nenuceně prochází myšlenka věčného života a jeho významu, které dává pointa filmu netušený rozměr, který potěší snad všechny. Právě závěr mě velmi potěšil, protože byl poměrně netradiční. Co by jste dělali vy, kdyby jste mohli být nesmrtelní? ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Já se nebudu rozpakovat a ty 4* dám. Proč? Film má zajímavý námět. Neříkejte, že jste ještě nikdy neřešili otázku nesmrtelnosti? Třeba po alkoholových seancích;-) Souhlasím s názorem, že to je spíše pro dospělejšího diváka, nežli pro dítě. Otázka bytí a nebytí není pro malé špunty. A to jsem se obával, když to pochází od Disneye, co to bude za kravskou fantasy. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Film má zajímavý namět, nádhernou hudbu a víceméně kvalitní hercké obsazení. Dávám mu ale jenom tři hvězdičky, protože to všechno bylo natočené tak neoriginálním způsobem, postrádajím potřebné kouzlo, které takový příběh má mít. Možná kdyby se filmu chopil Cuarón nebo někdo podobný, vyšel by z toho magický snímek s opravdu tajemnou atmosférou a hloubkou. Navíc mě nebaví koukat na to jak se Alexis Bledel (ze které si opravdu na pozadí nesednu) mucká s nevýrazným J.Jacksonem (něco pro náctileté slečny). Takže škoda, mohlo to být lepší. Ale jako film na deštivé nedělní odpoledne plní svou funkci dobře. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Filmový debut Alexis Bledel. (Rocky62)
  • Scott Bairstow (Miles Tuck) tak toužil po roli v tomto filmu, že se vzdal honoráře. (Rocky62)
  • Jonathan Jackson získal roli Jesse na poslední chvíli a před první natáčenou scénou (shodou okolností líbací) se s Alexis Bledelovou (Winnie) nikdy předtím neviděl. (Rocky62)

Reklama

Reklama