Komedie z rodu těch nejčernějších. Film dává především skvělé a netradiční příležitosti pro známé herce. Vedle nesmrtelného a jaky vždy skvělého Klinea, jsou naprosto úchvatní zfetovaní Reeves a Hurt.(18.8.2003)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $16,186,793Tržby Celosvetovo $-(2.8.2009)

Pamätám si na školské časy, keď som tento kúsok Lawrencea Kasdana videl prvý raz. Možno som vtedy párkrát spadol z gauča. A podobne, ako KURVAHOŠIGUTNTAG, čím viackrát ten film reprízujem, tým viac rozpačito dvíham obočie. Nie, že by to bola nuda. Herci ako William Hurt, Joan Plowrightová a River Phoenix robia čo vládzu a vládzu dosť. Ale potom je tu i môj neobľúbenec Kevin Kline a slabší scenár (podľa skutočných udalostí?!), pozostávajúci zo sitkomových scén, ktorých sa divák ľahko preje. No neviem, neviem. Ale dvojka Hurt/Reeves je božia, ukradla si skoro celý film pre seba.(27.12.2004)

Vynikající komedie.Perfektní scénář.Kevin Kline je super, ale nejvíc vám v hlavě utkví asi duo Reeves (Marlon) a Hurt (Harlan) jejichž dva feťáci jsou prostě neuvěřitelný.Škoda že v záplavě dementních teenagerských komedií už nikdo nic takového ani netočí!!!(26.6.2002)

Nezapomenu hned na tu úvodní scénu, jak se jde Kevin Kline vyzpovídat. Tak jaké jsou vaše hříchy, synu? No, bral jsem jméno boží nadarmo, nadával jsem tchýni. Ale to se nepočítá? Bylo to italsky a ona nerozuměla. No a taky jsem byl nevěrný. A kolikrát, můj synu? No, nebylo to mockrát. Tento týden čtyřikrát se třemi ženami, ale vlastně to taky mohlo být víc. Ono vlastně to bylo čtyřikrát se třemi, ale víckrát. Víte co myslím. A minulý týden... Prostě síla. Není tam sice vtip na vtipu, ale o to nejde. Je to komedie z doby, kdy ještě komedie byly zábavné, aniž by tam musela být hláškující postava. Ještě mě tak napadá, že by se na tenhle film měli podívat všichni záletní manželé, aby věděli, co je čeká. A taky podváděné manželky, aby věděly, kam až to může zajít, takže abyraději moc nepátraly.(1.3.2006)

Kevin Kline - (Joey Boca) +++ Tracey Ullman - (Rosalie Boca) +++ Joan Plowright - (Nadja - Rosaliina matka) +++ River Phoenix - (Devo Nod) +++ Keanu Reeves - (Marlon James) +++ William Hurt - (Harlan James) +++ Phoebe Cates - (Joeyho dievca na diskoteke) +++(23.9.2006)

„When somebody shoot you in the head, it makes you think..“ Skvělý K.Kline jako imortální pizza boy se záletavými sklony vs. amatérské vražedné seskupení kolem jugoslavské tchýně Joan Plowright. Břitký humor, chytrý scénář, spousta italského a balkánského klení a ve zcela jiném kmitočtu se pohybující dvojice smažek Reeves a Hurt. Natočeno podle skutečné události a víte co? Já tomu věřím..(25.10.2010)

HUDBA: James Horner(16.5.2007)

Nepriestrelný taliansky pizza man a zvodca hneď od začiatku ruluje a keby v polovici nestratil dych, dám aj za viac. Ovšem aj tak dobré.(5.11.2009)

• RHK

Americká komedie o extrémně nevěrném italském manželovi a jeho ženě a tchýni, které vyžadovaly jako trest jeho zabití. Příliš legrační mi to ani nepřipadalo a chvílemi jsem se nudil. Tipoval bych ale, že ženám se tenhle film bude líbit výrazně více... Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=vaI3G7tB_JE(28.4.2010)

Po druhém shlédnutí to ve mě zanechalo více dojmů než po tom prvním. Královsky jsem se bavila i když jsem to viděla poprvé, ale nemělo to takovou sílu a nezanechalo to ve mě tak moc. Hodnocení ze čtyř hvězd sice nezvednu, ale snímek má u mě velké plus navíc. Kevin Kline je skvělý herec, to bezpochyby, ještě když přidal italský přízvuk byl neodolatelnej. Velmi mě pobavila i babča mechanička v podání Joan Plowright, kterou si pamatuji hlavně z filmu Postrach Dennis. Dlouhou dobu budu vzpomínat na scénu, když se babča hádala s Joeym. Ale co bylo vážně bezkonkurenční v tomto filmu? Byl to Keanu Reeves. Z něho jsem smíchy vážně pomalu padala na zem. Samozřejmě můj zrak padal převážně na Rivera Phoenixe, který je mou velkou srdcovou záležitostí. Měl i komediální nadání, škoda jen, že ho už nikdy někde nemůže pořádně ukázat.(1.4.2012)

Šílenější a zárověň geniálnější komedii byste jen těžko pohledali. Když jsem to viděla poprvé, naprosto mě to odrovnalo. Kromě výborného scénáře film hlavně táhnou herci v těch nejroztodivnějších kreacích. New age guy Rivera Phoenixe, zfetovaný Keanu Reeves, ital Kevina Klinea a jeho hádky se svou tchýní, všechno jsou to nezapomenutelné postavy, který tvoří nezapomenutelný film.(29.6.2006)

• Jordan

táriráridá . . . ládidá . . . jednu za mamičku a jednu za otecka - HAM(21.8.2005)

no na tři to není, na to je to moc srandovní - a hlavně naprosto výborný Kevin Kline a feťáci Hurt a Reeves.(14.6.2006)

Dost příjemná záležitost. Některé hlášky stály za to a nejvíc jich asi prohazovala stará tchyně a (bláznivá) dvojice Hurt a Reeves. Ke Keanu Reevesovi musím dodat, že to byl asi nejsrandovnější a možná i jeden z nejlepších výkonů, které kdy podal. Dobré výkony však platí pro všechny zúčastněné a znovu si člověk řekně, jak je škoda tak nadějného herce, jako byl River Phoenix.(5.9.2004)

Na poprvé jsem ten film vůbec nedokoukala, ze začátku má pomalý spád a přišel mi hloupý. Po chvíli se ale rozjede a sled vtipných událostí nenechal mojí bránici na pokoji! Kevin Kline či Keanu Reeves byli úžasní. Ještě, že jsem se na to podívala podruhé!(24.3.2011)

Geniální černá komedie, která ve svém žánru naprosto postrádá konkurenci! Skvělé herecké obsazení s nebývalou pestrostí, které exceluje na všech frontách.(28.7.2002)

Škoda, že v druhé polovině tvůrcům dojdou nápady, ale v první polovině mně to fakt hodně bavilo. Kline, Reeves a Hurt byli neskuteční.(24.2.2009)

Ke konci to trošku ztrácí dech, ale střední část od chvíle, co dámy kuchtí špagety až po dopadení, je kouzelná. A dvojice Hurt + Reeves je bezkonkurenční... "Who's Joey?" "You know, the guy.....THE guy!"(17.1.2010)

I pres veskerou nepopiratelnou originalitu teto komedie a hereckeho koncertu Kevina Klinea nakonec musim dat "jen" za 3*. Muze za to jen jedina vec - NUDA. Tak zhruba do poloviny filmu se to jeste dalo, ale pak se muj zajem o "dalsi minuty filmu" zacal pomalicku vytracet. Desne jsem si pral ohodnotit mnohem lepe uz jen kvuli brilantnimu Klineovi a jeho nezapomenutelne zpovedi ze zacatku filmu. Nakonec me k tomu ale nedonutili ani dokonale smazky Reeves-Hurt a ja pevne doufam ze pri dalsi projekci uz budu spokojenejsi. Vazne bych si to moc pral, protoze ten Kevin... noo... berte to jako 3,5*...:))(17.2.2012)

<< předchozí 1 2 3