Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Architekt George Monroe si po léta hýčká jeden z velkých amerických snů chce si postavit vlastní dům na útesu nad mořem. Jenže jeho realizaci neustále odkládá a postupem času se zdá, že jej nikdy nedokáže uskutečnit - jeho manželství končí rozvodem, rodina se od něho odvrací, ztrácí přátele a nakonec i sám sebe. A tak mu nezbývá, než se na onen útes skutečně uchýlit a začít se stavbou. Jeho sousedé si myslí, že se zbláznil, jeho dospívající syn pro tátu nehodlá hnout prstem a bývalá žena, která kdysi dům snů chtěla, se mu citově zcela vzdálila. George začíná úplně sám, ale postupně se k němu přidává parta nadšenců a to, co původně bylo jen nesplněný Monroeův sen, se pro všechny stane něčím mnohem silnějším. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Dominující složkou filmu je obsazení a herecké výkony. Všichni herci výborně zvládají svoje postavy a skutečně předvádějí herecké umění. Tedy až na mladou Jenu Malone která je půvabná a sympatická asi jako šiška na stromě. Ta mi film spíš kazila. Jinak příběh to byl takový Americký a možná už častěji viděný, nicméně lidem blízký a hodně emocionálně gradující. Hodně se mi tam líbila kombinace vztahů otec a syn, a stupňování milostného vztahu mezi rozvedenými rodiči. Opravdu to bylo schopné vyvolat v divákovi ty emoce, které film zamýšlel. Jinak pro mě osobně tam bylo až příliš mnoho sentimentality (obzvláště na konci) a taky příliš mnoho filmového klišé. Potom to totiž ubírá na možnosti, že by se to mohlo stát doopravdy. Což je škoda protože jinak by to bylo divákovi bližší, tudíž ocenitelnější. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

zajímavý film o muži, který až ve chvíli, kdy zjistil, že se blíží jeho konec, začal žít smysluplně. Byl to pěkný lidský příběh, který naštěstí příliš neždímal dojetí z té situace, film se spíš soustředil na přeměnu Georgova mírně řečeno problematického syna. Že by to bylo právě humorné, to mi nepřišlo, přesto mě film bavil. Kevin Kline i Kristin Scott Thomas příjemně překvapili svým výborným hereckým výkonem. Snad jen ten konec mi přišel přitažený za vlasy, škoda, že nebyl zvolen nějaký uměřenější závěr. 70% ()

Reklama

koniklecka 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Všechno je najedou dobře; synáček se napraví, žena se vrátí, všude je spousta milých kamarádů, ale aby to náhodou nedopadlo tak kýčovitě, tak to dopadne, tak jak to dopadne (nechci prozrazovat). Nicméně jsem čekala, že na konci budu brečet, ale nakonec se tak nestalo, bylo to udělané trochu jinak než tyto smutné závěry bývají (prázdná postel), ale byl to docela příjemný filmový zážitek večer u televize. 3 a půl* zaokrouhleno nahoru :) ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Není hezké, když si plníme celoživotní sny?Asi by bylo rozumnější začít s tím trošku dřívě, než George, ale my to děláme, když se stane něco neočekávného nebo až když je příliš pozdě. Přesto si myslím, že lepší pozdě, než-li nikdy. Navíc tyhle věci můžou sbližovat, v což věřím. Kevin Kline je ozdobou každého filmu a tahle role mu perfektně sedí. Lidi, které má kolem sebe se díky víře a chtění v něco dávají dohromady a začínají znovu nacházet sebe sama. A i když je toho někdy až příliš, tak ve filmu je pár věcí na odlehčení a tím pádem je to ještě koukatelnější. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Rodina je plná roztříštěných duší - otec, který nenáviděl svého otce, se neumí smířit s vlastní existencí. Jeho syn nenávidí jeho a jeho bývalá žena miluje oba a přesto s nimi nedokáže být. V sousedství bydlí matka s dcerou, které mají volnomyšlenkářský přístup ke vztahům a pak je tu mnoho dalších sousedů, kteří mikrosvět doplňují. Ti všichni se postupně scházejí na stavbě nového domu, který jim umožňuje, aby své životy znovu postavili na nohy. Dům života je velmi příjemným rodinným dramatem, který se nesnaží být za každou cenu podbízivý a místo toho sází na nenásilné napravování obvyklých rodinných křivd. Je to trochu fousaté v tom, jak se některé postavy lehce "přepnou" do svého nového já, nicméně díky vynikající režii a skvělému hereckému obsazení je nakonec radostí sledovat veškeré patálie, které se ve filmu odehrávají… a že jich není málo. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Video George (Kevin Kline) a malého Sama (Hayden Christensen), jak si hrají si ve vlnách, bylo natočeno manželkou Kevina Klinea Pheobe Cates. Natáčela tehdy Kevina a jejich syna Owena na pláži v Bermudách. (Verka13)
  • Scenárista Mark Andrus je fanouškem kapely Guster, pojmenoval proto psa ve filmu po kapele a další dvě postavy Ryana (Scotty Leavenworth) a Adam (Mike Weinberg) po členech kapely. Dvě písně od skupiny Guster jsou uvedeny ve filmu. (Verka13)

Reklama

Reklama