Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekt George Monroe si po léta hýčká jeden z velkých amerických snů chce si postavit vlastní dům na útesu nad mořem. Jenže jeho realizaci neustále odkládá a postupem času se zdá, že jej nikdy nedokáže uskutečnit - jeho manželství končí rozvodem, rodina se od něho odvrací, ztrácí přátele a nakonec i sám sebe. A tak mu nezbývá, než se na onen útes skutečně uchýlit a začít se stavbou. Jeho sousedé si myslí, že se zbláznil, jeho dospívající syn pro tátu nehodlá hnout prstem a bývalá žena, která kdysi dům snů chtěla, se mu citově zcela vzdálila. George začíná úplně sám, ale postupně se k němu přidává parta nadšenců a to, co původně bylo jen nesplněný Monroeův sen, se pro všechny stane něčím mnohem silnějším. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazený, srdceryvný příběh o muži, který by ještě rád postavil svůj vlastní dům než zemře. A něco po sobě zanechal…. Dům života jsem viděl asi třikrát a pokaždé u mě vyvolá jisté emoce a donutí mě přemýšlet. Líbí se mi, jak film pohlíží na život, smrt a vztahy.... Jediné nad čím se vždy pozastavuji je to, kam se poděly trosky domu, když v následující scéně už stály hotové základy;hold zázraky se dějí... ()

O´Hara 

všechny recenze uživatele

H. Christensen zde sehrál velmi těžkou roli teenagera rebela, v dnešní době by se dalo říct i emo týpka, který se vzpouzí svým rodičům, fičí si na všelijakých svinstvech atd. A vtom se o něj začne více zajímat jeho otec, který zjistil, že mu zbývá posledních pár měsíců života. Na tomto filmu je dobře vidět střet dvou různých generací, jak věkově, tak myšlenkově. Navíc ten konec mě celkem sebral, ikdyž bylo jasné už na začátku, jak to skončí. Myslím si, že tento film patří do škály těch nadprůměrnějších filmových zážitků. ()

Reklama

PALINO 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, od ktorých toho veľa neočakávam, no po ich konci som príjemne prekvapený a DOM ŽIVOTA je jedným z takýchto filmov. Je síce pravda, že do žánru neprináša nič svetoborného, ale celý príbeh je podaný veľmi pekným a príjemným spôsobom a aj keď sa odohráva na minimálnom priestore, ani na chvíľku nenudí. Pre podobné typy filmov sú veľmi dôležití herci a tí odviedli dobrú prácu. Od Kevina Klinea a K. S. Thomas sa to aj očakáva, ale Hayden Christensen ešte nie je takou hereckou stálicou a tak o to viac poteší jeho výkon. Uvidíme, aký dopad na neho bude mať účinkovanie v STAR WARS, teda či sa na ňom prejaví hamillovský alebo fordovský efekt. Prajem mu ten druhý. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Přehnaně dojemné drama o tom, jak se dá snadno a rychle: zbourat dům, postavit dům, zničit vztah, obnovit vztah, najít spousta dobrovolných pomocníků, změnit sexuální orientace, vyřešit drogový problém, skočit do cizí postele atd. atd. Přes všechno tohle posmívání jsem ale díky šikovnosti režiséra i herců bez problémů vydržel se zájmem sledovat vše až do očekávaného konce. 65%. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

tak tomuhle říkám film nabitý plný emocí, nadějí, smutku, kdy umírající člověk si chce splnit svůj poslední sen postavit si dům u moře, ale není to jen o tomto, hlavní úlohu v tomto filmu hraje i dospívající syn, který je naštvaný na celý svět, neví kam patří, komu by měl věřit, vlastního otce nenávidí, tohle je prostě psychologický film se vším všudy, ale pozor, komedie to rozhodně není, je to velké drama ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • V původním scénáři měla být ve scéně v autě použita píseň od Guster "All the Way up to Heaven", ale nakonec byla použita píseň "Rainy Day". (Verka13)
  • William Russ byl obsazen jako důstojník Kurt Walker a natočil jednu scénu, ale než stačil natočit zbytek jeho role, zranil se při nehodě na motorce a byl nahrazen Scottem Bakulou. (Verka13)

Reklama

Reklama