Reklama

Reklama

Jak napálit advokáta

TV spot

Obsahy(1)

Během necelých osmdesáti minut můžeme sledovat, jak si energický právník poradí s několika soudními případy, jichž se z části ujímá a z části mu jsou vnuceny lidmi i okolnostmi. Vše začíná na rušné křižovatce, kde dojde ke srážce dvou aut. Poškozený řidič nabízí viníkovi nehody, že za pět tisíc na vše zapomene. Tomu se však zdá částka vysoká, a tak navštíví advokátní poradnu, kde se ho ujme doktor Hořic. Dalším případem je obhajoba starého kamaráda, který byl přistižen při řízení v opilosti. Třetí vnutí právníkovi jeho matka, když jej přiměje, aby se ujal paní Cíglerové, která chce získat odškodné za smrt svého muže, řidiče ČSAD. Nejdůležitějším případem je mladý muž, který porazil cyklistu, odmítá však vypovídat, neboť kryje svého švagra, vedoucího půjčovny automobilů. Když se advokát začne zajímat o pozadí Tikalovy půjčovny, ocitá se náhle v ohrožení života. S radostí se však případu podivného obchodování s havarovanými auty ujme. (TV Nova)

(více)

Recenze (71)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ty případy se snažily působit jako ze života a moc jim to nejde. Jediné, co je zde příjemně komediálního, je Marie Rosůlková :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Člověče, Vy na jedné straně spravedlnost žádáte a na druhé straně ji chcete obcházet." Tak za socialismu se tady děly protiprávní neplechy? Tomu se mi nechce snad ani věřit. Ještěže jsme tady měli statečný soudruhy advokáty, kteří chránili spravedlnost do roztrhání obleku. Třeba takový JUDr. Jiří Hořic kličkoval mezi paragrafy mimořádně odvážně. Například jeho znaleckej posudek na výši nákladů na svědky přiměřenosti nákladů na zřízení pomníku mě docela rozesmál. Jenže jeho případy byly poměrně nezajímavý a to nekonečný citování paragrafů a právní teorie bylo určený spíš studentům práv než filmovýmu fandovi. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je znát, že Vladimír Čech točil hlavně kriminální filmy. Miloš Kopecký v roli advokáta chvílema působí spíš jako detektiv Columbo. Sám vyslíchá svědky, zajišťuje důkazy, atd... Sice je to dost těžko uvěřitelný, ale mě to docela bavilo. V těch 76 minutách nejsou žádný hluchý místa a Miloš Kopecký předvádí svůj vysokej standard. Taky mě potěšily záběry z provozu v Praze. Třeba takový dnes už téměř zapomenutý nákladní taxíky a podobně... 65% ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

I tento ne dokonalý film v dnešním kontextu hraného filmu naší doby dosahuje nadprůměrných parametrů. Hledání důvodu, proč nedopadl lépe - k dispozici je i kontext předlistopadový - je zřejmé. Vedle přirozeného "odpadu" - umění není sériová výroba - tu mohla působit i cenzura a telefonáty z ÚV KSČ oddělení neblaze proslulého Miloslava Müllera. Byla ovšem díla, která dopadla ještě hůře a stále nebyla dnem filmové tvorby (např. STÍN LÉTAJÍCÍHO PTÁČKA). ()

sud 

všechny recenze uživatele

Něco na způsob "Causy Králík", ale už ne tak satirické a zábavné. Ale špatný film to není. Vo co ti ty hajzle jde!? 50%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Ako napáliť advokáta" je posledný film, ktorý počas svojej dlhej a plodnej kariéry natočil režisér Vladimír Čech. Priznám sa, že jediné jeho filmové dielo, ktoré som mal doposiaľ možnosť vidieť je zvláštna romantická dráma "Divá Bára", ktorou v roku 1949 svoju profesionálnu kariéru odštartoval. Takže som videl jeho začiatok a koniec. Čo bolo medzi tým neviem, nepoznám. A ani sa o to zrejme už zaujímať nebudem. "Divá Bára" ma nebavila a nezábavná vraj komédia "Ako napáliť advokáta" už vôbec nie. Bolo to mdlé, nezáživné. Nezachránil to ani charizmatický Miloš Kopecký, ktorý stvárnil titulnú úlohu. Doktor práv Hořic bol v jeho podaní presvedčivý, miestami aj tak trochu vtipný, ale ako celok tento titul z éry socialistického realizmu, natočený v roku 1980, nestojí za viacej ako dve hviezdičky. ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na rušné křižovatce dojde ke srážce. Poškozený řidič nabízí viníkovi, ža za pět tisíc na nehodu zapomene. Tomu se však zdá částka vysoká, a tak navštíví advokátní poradnu. Dalším případem je obhajoba starého kamaráda, který byl přistižen při řízení vozu v opilosti. Třetí kauzu vnutí právníkovi jeho matka. Film nenudí jen díky excelentnímu výkonu Miloše Kopeckého v roli advokáta. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Tenhle advokát pomáhá na straně slabých a trestá pyšné a samolibé. Defilé dosti přesných lidských charakterů projevujících se se v situacích, jak jinak. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jen jsem chtěl vidět na vlastní voči, jak bouraj profíci.." Tak tady pan detektivka Vladimír Čech jako tvůrce naboural docela solidně !! Aspoň, že Miloš Kopecký neseděl hned vedle něj.. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

(Ne)komedie o vlezlém advokátovi, který ctí pravdu nic než pravdu. Socialistická pohádka. Bohužel to celé vypadá jen jako delší díl k televiznímu seriálu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Miloš Kopecký není zoufale nudný a prázdný. Jako advokáta jsem ho měla strašně ráda, i když hrál samozřejmě v lepších rolích. ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Tak napálit advokáta se Vám zachtělo? Jenže každý darebák je naštěstí člověk a člověk je tvor chybující." Miloš Kopecký opět v roli advokáta, který řeší spoustu případů, ve kterých se divák sám až moc zamotává. Klidně by film mohl být delší a všechny případy více osvětlit. Causa králík byl přeci jen o stupínek lepší. ()

Reklama

Reklama