Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Komedie z původní produkce HBO uvádí dva špičkové herce, Susan Sarandonovou a Ralpha Fiennese, v hlavních rolích příběhu o neobvyklém přátelství dvou lidí ze zcela odlišných světů, kteří spolu neměli nic společného. Vypráví o vztahu bohaté dědičky tabákového impéria Doris Dukeové a jejího irského komorníka Bernarda Laffertyho. Po šesti letech služby si Bernard, nezastírající, že je homosexuál, získal Dorisinu naprostou důvěru. Stal se jejím společníkem doma i na cestách a ovládl chod celé domácnosti. Vzájemné pouto bylo tak silné, že vydrželo i mužovu závislost na alkoholu, z níž se musel léčit. A než Dukeová v roce 1993 zemřela, stál jí po boku jako nejdůvěryhodnější rádce, nejdražší přítel a po její smrti se dokonce stal správcem mnohamilionového jmění. Co se asi odehrávalo za zavřenými dveřmi a co umožnilo vznik tak silného pouta mezi „princeznou“, která měla vše, a „chuďasem“, jenž se stal jejím dědicem? Scénář napsal Hugh Costello, režíroval Bob Balaban. (HBO GO)

(více)

Recenze (38)

genetique 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé rozpoltenia medzi kvalitami filmu udržovali film len v strednom prúde kvality. Herci boli šarmantný a na pohľad dokonalí, výberom Susan a Ralpha tvorcovia trafili strunu na tom pravom mieste. Škoda však, že profilový a charakterový materiál, ktorí mohli herci využiť ich nemohol posunúť ďalej. Zaujímavejšia bola rola Bernarda, ktorého psychologické rozpoloženie postavy malo viac zaujímavých zákutí. Ako komédia film funguje len v tom smere, že film nie je vnímaný ako nejaká srdcervúca dráma, je to proste len taký vlažný závan životného príbehu, v ktorom sa nič také dramatické nedeje a to bol hlavný kameň úrazu. Film totiž pláva stále v pokojných vodách, chýbalo mi ostrejšie vystupňovanie atmosféry, dokonca aj záver si udržiaval pomerne nezáživné tempo. Jediné, na čo sa upierali moje zmysly bol závet a záverečný titulkový epilóg. Buďme teda radi, že bol nakoniec film tak primerane krátky. 65%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nevěděla jsem, co od filmu mám očekávat a možná to bylo dobře, protože z filmu jsem naprosto nadšená. Susan Sarandon a Ralph Fiennes spolu krásně ladí a skvěle ukazují tak pevné přátelství. Ze začátku vůbec nevíte, co čekat, nevíte co se bude dít a to se mi na tom líbilo. Pomalu se to začalo vyvíjet a tajemnou postavu Bernarda Laffertyho jsem začala poznávat a chápat. Krásně natočený příběh. ()

Reklama

Beagle 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film s vynikající ústřední dvojicí. Bohužel na kvalitu podobně laděného Řidiče slečny Daisy (příbuzného spíše dějovou linkou) nebo Grey Gradens (též z produkce HBO, s velmi podobnou náladou, kvalitním obsazením a hudebním doprovodem, který chvílemi láme srdce) Bernard a Doris nedosáhli. Možná trochu promarněná příležitost, hlavně na straně scénáristy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem starší zfilmovanoou verzi tohoto příběhu, kdy komorník byl jednoznačný prospěchář. Kdo ví? Tohle je druhá možnost. Filmově je to slušné, ale nuda. Vše důležité nebo zajímavé (Bernardovy i Dorisiny milostné záležitosti) se odehrává mimo plátno. Vidíme jen rutinu všedního dne, jen pracovní části, sem tam zjeměné vzájemně křehkým kontaktem, který mohl ale také nemusel přerůst ten pracovní. Co pro ni bylo 5 milionů dolarů, když neměla děti? /8. 2. 2011/ ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

A to jsem zrovna dneska chtěla přestat pít... no nedivte se, prosím vás – v takový nóbl společnosti. Škoda, že se po dvou třetinách změnila v návštěvu, která neví, kdy odejít... nebo jinak - to, že jste panovačná dědička impéria a úslužný gay, životem zvrácení na trosku a extravagantní trosku, ještě neznamená, že stojíte za zfilmování... Jo a spojler - Bernard byl jednoznačně "máma". ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama