Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Komedie z původní produkce HBO uvádí dva špičkové herce, Susan Sarandonovou a Ralpha Fiennese, v hlavních rolích příběhu o neobvyklém přátelství dvou lidí ze zcela odlišných světů, kteří spolu neměli nic společného. Vypráví o vztahu bohaté dědičky tabákového impéria Doris Dukeové a jejího irského komorníka Bernarda Laffertyho. Po šesti letech služby si Bernard, nezastírající, že je homosexuál, získal Dorisinu naprostou důvěru. Stal se jejím společníkem doma i na cestách a ovládl chod celé domácnosti. Vzájemné pouto bylo tak silné, že vydrželo i mužovu závislost na alkoholu, z níž se musel léčit. A než Dukeová v roce 1993 zemřela, stál jí po boku jako nejdůvěryhodnější rádce, nejdražší přítel a po její smrti se dokonce stal správcem mnohamilionového jmění. Co se asi odehrávalo za zavřenými dveřmi a co umožnilo vznik tak silného pouta mezi „princeznou“, která měla vše, a „chuďasem“, jenž se stal jejím dědicem? Scénář napsal Hugh Costello, režíroval Bob Balaban. (HBO GO)

(více)

Recenze (38)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

A to jsem zrovna dneska chtěla přestat pít... no nedivte se, prosím vás – v takový nóbl společnosti. Škoda, že se po dvou třetinách změnila v návštěvu, která neví, kdy odejít... nebo jinak - to, že jste panovačná dědička impéria a úslužný gay, životem zvrácení na trosku a extravagantní trosku, ještě neznamená, že stojíte za zfilmování... Jo a spojler - Bernard byl jednoznačně "máma". ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byl fascinující zážitek v podobě hereckých výkonů Susan a Ralpha. Tryskala z toho křehkost a zvláštní harmonie mezi tak odlišnými bytostmi a přitom to nepůsobilo ani trochu rušivě. K tomu hudební podkres, který hladil po duši a já nemám vlastně vůbec nic, co bych Bernardovi a Doris vytkla. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nevěděla jsem, co od filmu mám očekávat a možná to bylo dobře, protože z filmu jsem naprosto nadšená. Susan Sarandon a Ralph Fiennes spolu krásně ladí a skvěle ukazují tak pevné přátelství. Ze začátku vůbec nevíte, co čekat, nevíte co se bude dít a to se mi na tom líbilo. Pomalu se to začalo vyvíjet a tajemnou postavu Bernarda Laffertyho jsem začala poznávat a chápat. Krásně natočený příběh. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Některé z následujících událostí vycházejí ze skutečnosti. A jiné ne." ----- Trochu vlažné - příběhu chybí výraznější tah na branku a jako celek nepůsobí nijak zvlášť přesvědčivě. Možná proto, že skutečné záměry komorníka Bernarda Laffertyho mi zůstaly víceméně utajené: Buďto byl naprosto oddaným a nezištným přítelem ... nebo neobyčejně prohnaným darebákem - můžete si vybrat ... ----- !!!!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Téměř po celou stopáž jsem se přikláněla k první variantě - nicméně izolace, do které se Doris Dukeová nechala vmanipulovat v době své nemoci, mi byla natolik proti srsti, že jsem milého komorníka začala silně nesnášet, ať už byly jeho motivy jakékoli. P.S.: Hodnotím pouze film - řekla bych, že pravdu o vztahu "Bernarda a Doris" si můžeme jenom domýšlet. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film s vynikající ústřední dvojicí. Bohužel na kvalitu podobně laděného Řidiče slečny Daisy (příbuzného spíše dějovou linkou) nebo Grey Gradens (též z produkce HBO, s velmi podobnou náladou, kvalitním obsazením a hudebním doprovodem, který chvílemi láme srdce) Bernard a Doris nedosáhli. Možná trochu promarněná příležitost, hlavně na straně scénáristy. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama