Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Komedie z původní produkce HBO uvádí dva špičkové herce, Susan Sarandonovou a Ralpha Fiennese, v hlavních rolích příběhu o neobvyklém přátelství dvou lidí ze zcela odlišných světů, kteří spolu neměli nic společného. Vypráví o vztahu bohaté dědičky tabákového impéria Doris Dukeové a jejího irského komorníka Bernarda Laffertyho. Po šesti letech služby si Bernard, nezastírající, že je homosexuál, získal Dorisinu naprostou důvěru. Stal se jejím společníkem doma i na cestách a ovládl chod celé domácnosti. Vzájemné pouto bylo tak silné, že vydrželo i mužovu závislost na alkoholu, z níž se musel léčit. A než Dukeová v roce 1993 zemřela, stál jí po boku jako nejdůvěryhodnější rádce, nejdražší přítel a po její smrti se dokonce stal správcem mnohamilionového jmění. Co se asi odehrávalo za zavřenými dveřmi a co umožnilo vznik tak silného pouta mezi „princeznou“, která měla vše, a „chuďasem“, jenž se stal jejím dědicem? Scénář napsal Hugh Costello, režíroval Bob Balaban. (HBO GO)

(více)

Recenze (38)

jakeer 

všechny recenze uživatele

Film mnohých kvalít. Obaja hlavní predstavitelia hrajú výborne. Skvelo zachytená dobová atmosféra (až som miestami zabúdal, že nepozerám filmy natočený koncom 80. rokov). A dej bol príjemne pohodový. No v konečnom vyznení som sa už v poslednej tretine nudil. To je problém životopisných filmov - musia už nejako doznieť do konca. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byl fascinující zážitek v podobě hereckých výkonů Susan a Ralpha. Tryskala z toho křehkost a zvláštní harmonie mezi tak odlišnými bytostmi a přitom to nepůsobilo ani trochu rušivě. K tomu hudební podkres, který hladil po duši a já nemám vlastně vůbec nic, co bych Bernardovi a Doris vytkla. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nevěděla jsem, co od filmu mám očekávat a možná to bylo dobře, protože z filmu jsem naprosto nadšená. Susan Sarandon a Ralph Fiennes spolu krásně ladí a skvěle ukazují tak pevné přátelství. Ze začátku vůbec nevíte, co čekat, nevíte co se bude dít a to se mi na tom líbilo. Pomalu se to začalo vyvíjet a tajemnou postavu Bernarda Laffertyho jsem začala poznávat a chápat. Krásně natočený příběh. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že tenhle film nebude nic zvláštního. Jen klasické nevýrazné komediální drama, kterých jsou tuny, ale docela dost mě to překvapilo. Vztah mezi Bernardem a Doris, tedy mezi bohatou paničkou a jejím služebníkem, mě dost překvapil. Není to, na první pohled, nic zázračného, ale je to prostě o problémech, kteří ty dva ve svém nitru mohou řešit. A já si myslím, že v rámci života to bylo moc hezky natočené. Představte si, že někoho potkáte a během chvíle si uvědomíte, že na něj čekáte celý život. Ta harmonie mezi dvěma lidmi, ta se nepotká každý den, ale právě jednou za život a přesně tohle se stalo u Bernarda a Doris, kteří k sobě prostě patřili. Zvláštní na tom všem je, jak jim to lidé z jejich okolí nikdy nepřáli. Ale co, to jsou holt lidé. Na nich se nikdy nic hezkého najít nedá. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Některé z následujících událostí vycházejí ze skutečnosti. A jiné ne." ----- Trochu vlažné - příběhu chybí výraznější tah na branku a jako celek nepůsobí nijak zvlášť přesvědčivě. Možná proto, že skutečné záměry komorníka Bernarda Laffertyho mi zůstaly víceméně utajené: Buďto byl naprosto oddaným a nezištným přítelem ... nebo neobyčejně prohnaným darebákem - můžete si vybrat ... ----- !!!!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Téměř po celou stopáž jsem se přikláněla k první variantě - nicméně izolace, do které se Doris Dukeová nechala vmanipulovat v době své nemoci, mi byla natolik proti srsti, že jsem milého komorníka začala silně nesnášet, ať už byly jeho motivy jakékoli. P.S.: Hodnotím pouze film - řekla bych, že pravdu o vztahu "Bernarda a Doris" si můžeme jenom domýšlet. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama